Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία ανοιχτών θέσεων στάθμευσης-παρακολουθημάτων διαμερισμάτων στην πυλωτή


DespA

Recommended Posts

 Παντως,

το ΦΕΚ   Δ 167/93

αναφερεται  στις προδιαγραφες μονον των   υποχρεωτικων  ΘΣΑ του νομου

οχι για τις ιδιωτικες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Didonis

Κώστα αν θες σε παρακαλώ πολύ ενσωμάτωσε τα μυνήματα του σε ένα, γιατί

πάλι τα έκανα διαδοχικά.

Αν δεις τη προηγούμενη φώτο -μου είχες κάνει και ερώτηση- υπάρχει είσοδος-έξοδος

αυτοκινήτων.

Στο διάγραμμα όμως της αδείας δεν βλέπω να υπάρχει.

Υπάρχει μόνο πρασιά.

Με κόκκινο δείχνω την είσοδο-έξοδο

Αυτό άσχετα με τις ΘΣΑ, μπορεί/πρέπει να τακτοποιηθεί ή τελικά όντως να βγει ΟΑ;

image.thumb.png.4d68351d7266ec4c4f18dea4d5bc7a7f.png

Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, petros71 said:

..αν θες σε παρακαλώ πολύ ενσωμάτωσε ....

άστο δεν πειράζει.... είναι ώρα του φραπέ και κάνει ζέστη ζέστη.....

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο θέμα, αλλά σε πολυκατοικία με Ο.Α. του 1980 αναφέρονται στο ΔΚ 4 θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή (υποχρεωτικές και πραγματοποιούμενες). Στην κάτοψη της πυλωτής δεν σημειώνονται τα περιγράμματά τους. Στην πράξη, δεν κατασκευάστηκε ποτέ είσοδος στην περίφραξη της οικοδομής για οχήματα, αλλά υπάρχει μόνο η είσοδος πεζών. Για να διαμορφωθούν οι θέσεις στάθμευσης σήμερα τι πρέπει να γίνει; Αρχικά τροποποίηση της σύστασης για να συμπεριλάβει τις θέσεις και μετά άδεια για κατεδάφιση τμήματος της περίφραξης; Επίσης, εάν με την υφιστάμενη διαμόρφωση δεν υπάρχει χώρος για ελιγμούς πώς θα πρέπει να κινηθώ;

Edited by Tim22
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που οι θέσεις αυτές δεν έχουν κατοχυρωθεί νομικά (Σ.Ο.Ι.), δεν υφίστανται. Η αόριστη αναφορά τους στην Ο.Α., δεν διασφαλίζει τίποτε. 

Προκειμένου να δημιουργηθούν σήμερα, θα πρέπει να υπάρχει απόφαση γ.σ. της πολυκατοικίας για τροποποίηση της σύστασης (εφόσον αυτό προβλέπεται στον κανονισμό). Πριν από αυτό, θα πρέπει να ανατεθεί σε μηχανικό η σχετική μελέτη ως προς τη δυνατότητα δημιουργίας τους με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές.  

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Tetris 1 πολύ καλά τα λες και δεν θέλω να σε διορθώσω καθόλου- εξάλου μου την είπανε και πρόσφατα που τόλμησα να γράψω την λέξη, να διορθώσω τον Συνάδελφο. Δεν είπα βέβαια τότε κάτι για αυτό γιατί σε εκείνο το θέμα ο Συνάδελφος που θέλησε και εμένα να με διορθώσει, στο πρώτο σκέλος δεν είχε δίκιο, είχε όμως στο δεύτερο και καθώς άλλο με έκαιγε εκεί, δεν είπα κάτι περισσότερο για αυτό τότε.
Ομως σήμερα εδώ και νομικά υποθέτω καλά τα λες και όσον αφορά το μέλλον για να μην υπάρξουν προβλήματα με τους ιδιοκτήτες, τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες, τα παιδιά και τους συνιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών αργότερα, θα ήθελα να σου πω και στους υπόλοιπους που παρακολουθούν αυτήν την συζήτηση όπως κάνω και εγώ' Πως στις μικρές πολυκατοικίες και όταν οι ιδιοκτήτες τα βρίσκουν μεταξύ τους πχ σε μια πολυκατοικία που βγαίνουνε 7 θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή, θα μπορούσε σκέφτομαι ο μηχανικός να φτιάξει το άνοιγμα στην περίφραξη που δεν έγινε, την πλακόστρωση των διαδρόμων κινήσεως για να κινηθούνε, να πάνε τα αυτοκίνητα στις θέσεις τους, αυτό βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργεί μείωση της φύτευσης του οικοπέδου, οπότε αρχικά ο συνάδελφος θα πρέπει να δει αν έχει το περιθώριο να δημιουργήσει τον απαιτούμενο χώρο ώστε να κινηθεί καθένα αυτοκίνητο και να πάει στην δικιά του θέση. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι! Στον έλεγχο νομιμότητας ενός διαμερίσματος με θέση στάθμευσης στην πυλωτή, τι πρέπει να ελεγχθεί στο παρακολούθημα αυτό? Πέραν της θέσης του και των διαστάσεων δεν πρέπει να ελεγχθεί και το ύψος της πυλωτής?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Oυσιαστικά τα όρια χρήσης της θέσης στην πυλωτή ελέγχεις για περίπτωση διαφορετικής χωροθέτησης ή ενδεχόμενου κλεισίματός της. Το ύψος όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.