dkalotan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2021 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2021 Καλησπέρα.. Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ.. Έχω την εξής περίπτωση : Σε μια ψησταρια στην οποία θέλουν ενεργητική πυροπροστασια υπάρχει ένας χώρος παρασκευαστηριου ο οποίος είναι υπαίθριος στεγασμένος. Σε ευτον τον χώρο θα μπει μια ψησταρια με σούβλες η οποία διαθέτει χοάνη και θα μπει επίσης και μια συσκευή εστιών με υγραέριο. Η ερώτηση μου είναι τι συστήματα μπορώ να χρησιμοποιήσω για πυροσβέση. Προσαρμόζεται ΑΣΚΤΕ μεσα στην φούσκα της ψησταριας? Επίσης ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει λέει οικιακό απορροφητηρα πάνω από τις εστίες.. Επιτρέπεται? Η πρέπει να φτιαχτεί νέα φούσκα πάνω και από τις δύο συσκευές? Από πάνω υπάρχει τσιγκος για την στέγαση.. Αν έχει τύχει σε κάποιον και μπορεί να βοηθήσει ας μου απαντήσει. Η μελέτη θα γίνει με το άρθρο 10 του 71/88. Επισυνάπτω και σχετική φωτογραφια Ευχαριστώ .
Didonis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2021 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2021 37 λεπτά πριν, dkalotan said: ... Σε μια ψησταρια στην οποία θέλουν ενεργητική πυροπροστασια .... Εσύ με τι ιδιότητα αναζητάς λύση για αυτόν τον "χώρο"? Ως Μηχανικός? κατασκευαστής? Φίλος γενικά? (αν είσαι Μηχανικός βάλε την ειδικότητα σου στο προφίλ σου.)
ppanag Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2021 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 , 2021 Προτείνω να εφαρμόσουν τις μελέτες που προβλέπονται στον φάκελο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, αφού μελετήσουν τη νομοθεσία περί ΚΥΕ. Επίσης καλό είναι ο φάκελος αυτός να επικαιροποιείται ετησίως από έμπειρο μηχανικό σχετικά με άδειες λειτουργίας ΚΥΕ και πάντα με τη συμμετοχή και του τεχνικού ασφαλείας της επιχείρησης εφόσον και αυτός έχει ηδη μελετήσει τα ανωτέρω. Μόνο έτσι αποφεύγετε πρόστιμα και ατυχήματα.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2021 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2021 Από τα λίγα που βλέπω στη φωτό (ίσως κάνω λάθος), ο χώρος φαίνεται να είναι χαμηλότερα από την επιφάνεια της γής (ημιυπόγειο???) Αν είναι έτσι, το υγραέριο απαγορεύεται δια ροπάλου!!! 2
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2021 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 29 , 2021 Κατ αρχήν η φούσκα που βλέπουμε είναι για τη σούβλα μόνο έτσι? και απ' ότι κατάλαβα θες δεξιά όπως κοιτάμε να βάλεις τον απορροφητήρα. Οικιακός απορροφητήρας απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο άνωθεν από τοστιέρα, κρεπιέρα ή κουζίνα οικιακού τύπου. Το σωστό είναι να φτιαχτεί μια ενιαία μεγάλη φούσκα που να καλύπτει όλες τις θερμές επιφάνειες (σούβλα + εστίες + ότι άλλο θες να βάλεις μετά) Και εκεί να τοποθετηθεί ΣΤΕ με F-class αν τα λίτρα των ελαίων-λιπών είναι >10 , ή ΣΤΕ με σκόνη αν τα λίτρα είναι <10. Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου έναν Μηχανικό να σου φτιάξει τη μελέτη για το ΣΤΕ και το υγραέριο γιατί θέλει δουλειά εκεί...
dkalotan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2021 19 ώρες πριν, antloukidis said: Από τα λίγα που βλέπω στη φωτό (ίσως κάνω λάθος), ο χώρος φαίνεται να είναι χαμηλότερα από την επιφάνεια της γής (ημιυπόγειο???) Αν είναι έτσι, το υγραέριο απαγορεύεται δια ροπάλου!!! Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Δεν είναι Υπόγειος ο χώρος. Είναι υπαίθριος
dkalotan Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2021 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2021 17 ώρες πριν, Panagiotis_H said: Κατ αρχήν η φούσκα που βλέπουμε είναι για τη σούβλα μόνο έτσι? και απ' ότι κατάλαβα θες δεξιά όπως κοιτάμε να βάλεις τον απορροφητήρα. Οικιακός απορροφητήρας απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο άνωθεν από τοστιέρα, κρεπιέρα ή κουζίνα οικιακού τύπου. Το σωστό είναι να φτιαχτεί μια ενιαία μεγάλη φούσκα που να καλύπτει όλες τις θερμές επιφάνειες (σούβλα + εστίες + ότι άλλο θες να βάλεις μετά) Και εκεί να τοποθετηθεί ΣΤΕ με F-class αν τα λίτρα των ελαίων-λιπών είναι >10 , ή ΣΤΕ με σκόνη αν τα λίτρα είναι <10. Σε κάθε περίπτωση συμβουλέψου έναν Μηχανικό να σου φτιάξει τη μελέτη για το ΣΤΕ και το υγραέριο γιατί θέλει δουλειά εκεί... Μηχανολόγος Μηχανικός είμαι.. Απλά δεν μου είχε ξανατύχει περίπτωση να είναι σε εξωτερικό υπαίθριο χώρο η ψησταριά. Ξέρω ότι υγειονομικά δεν επιτρέπεται αλλά αυτήν την φορά δεν ήταν δική μου δουλειά η άδεια λειτουργίας. Οπότε μένω μόνο στα πυροσβεστικά μέσα γα την πυρασφάλεια. Μπορώ να προσαρμόσω ένα ΣΤΕ με σκόνη μόνο στην ψησταριά και να αφήσω ελεύθερες τις εστίες? Αφού είναι σε εξωτερικό χώρο δεν ξέρω αν έχει νόημα να έχει σύστημα απαγωγής. Και να καλυφθώ με έναν πυροσβεστήρα τύπου F. Γνωρίζεις μήπως αν λέει κάπου αν είναι υποχρεωτική η φούσκα και αν πρέπει να καλύπτει όλες τις συσκευές?
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2021 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30 , 2021 Στο σκαρίφημα που θα φτιάξεις πρέπει να εντάξεις όλες τις θερμές επιφάνειες μέσα στη φούσκα. Αν έρθει η Π.Υ. για έλεγχο, πρέπει να είναι όλα κάτω από τη φούσκα. Μια φούσκα πρέπει να διαθέτει και φίλτρα. F-2Lt θα βάλεις έτσι κι αλλιώς.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα