Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@sakkis Συμφωνώντας με την άποψη του συναδέλφου ότι ο φωταγωγός δεν αποτελεί χώρο ιδιοκτησίας του διαμερίσματος και άρα δεν θα συμπεριληφθεί στο εμβαδόν κλειστών χώρων του, θα πρέπει να εξετάσεις τι συμβαίνει στη σύσταση και τίτλο κτήσεως. Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές σε συμβόλαια περασμένων δεκαετιών ο τίτλος να είναι ασαφής ως προς τα όρια της οριζόντιας και τους κοινόχρηστους χώρους (κλιμακοστάσιο, φωταγωγός κλπ) και να χρήζει διόρθωσης. Δες μήπως έχεις τέτοια περίπτωση και μην προσπαθήσεις σε καμία περίπτωση να "ξεπλύνεις" νομικά ελαττώματα του ακινήτου. 

• Like 3
Δημοσιεύτηκε

συμφωνώ κι εγώ, ότι ο φωταγωγός είναι κ.χ. και δεν προσμετράται στην επιφάνεια του διαμερίαμστος

• Like 2
Δημοσιεύτηκε

@Pavlos33 Συμφωνώ με τις απόψεις σας. Δεν υπάρχει ακόμα σύσταση Ο.Ι. και προσπαθώντας να κάνω το ΠΕΑ της 2ορόφου οικοδομής προκειμένου να γίνει συμβόλαιο σύστασης (απαραίτητο στην ΗΤΚ) μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία. Συνεπώς τόσο στο ΠΕΑ όσο και στον Πίνακα κατανομής ποσοστών θα υπολογίσω το εμβαδόν των διαμερισμάτων  χωρίς τον φωταγωγό. Βέβαια σε προηγούμενη ρύθμιση αυθαιρεσιών εμφανίζονται τα διαμερίσματα με εμβαδά συμπεριλαμβανομένων του φωταγωγού. Οπότε για το συμβολαιογράφο πρέπει να προσκομίσω νέα σχέδια ή της ρύθμισης;

Δημοσιεύτηκε

Στη ρύθμιση επειδή δεν ήταν ακόμα ξεχωριστό διαμέρισμα μάλλον έβαλε το εμβαδόν όλου του ορόφου (κακώς). Εσύ κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να φτιάξεις ένα σχέδιο που να δείχνει την εμβαδομέτρηση που θα κάνεις για τη σύσταση. Τα σχέδια της ρύθμιση θα τα ανεβάσεις στην ΗΤΚ, αλλά καλό είναι να ανεβάσεις και την δική σου αποτύπωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.