Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε νέα πολυκατοικία το υπόγειο έχει σκαφτεί πιο χαμηλά και έχει αυξηθεί ο όγκος του προφανώς. Το υπόγειο είναι καθαρά βοηθητικής χρήσης εκτός δόμησης.

Η πλάκα δαπέδου πυλωτής είναι σύμφωνα με την άδεια σε σχέση με το πεζοδρόμιο. Απλά σκάψανε κατά λάθος 30 εκ πιο χαμηλά και το δάπεδο υπογείου βγήκε πιο χαμηλό.

Η ράμπα υπογείου είναι εντός επιτρεπόμενης κλίσης.

Ο όγκος του υπογείου θεωρώ ότι δεν επηρεάζει το διάγραμμα κάλυψης κάπου. 

Το μόνο που ίσως επηρεάζεται είναι λίγο η στατική μελέτη καθώς αυξάνονται σε ύψος οι κολώνες του υπογείου. Περιμετρικά έχω τοιχεία υπογείου έτσι και αλλιώς.

Πιστεύετε ότι χρειάζεται αναθεώρηση ή είμαι οκ με ενημέρωση ?

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας
Έχω έντυπη οικοδομική άδεια, του 2012, εντός Ιστορικού τόπου, η οποία είχε πάρει έγκριση από εφορεία νεωτέρων μνημείων και πέρασε και Συμβούλιο αρχιτεκτονικής για ανακαίνιση υφιστάμενης οικίας προϋφιστάμενης του 1955. Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά έχουν γίνει μικροτροποποιήσεις στα ανοίγματα, στη στέγη  και σε κάποιες άλλες μελέτες χωρίς να επηρεάζεται ο συντελεστής δόμησης και χωρίς να θίγεται ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία του ιστορικού τόπου. Σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν4495/2017 παρ.10 μπορώ να κάνω ενημέρωση της σε σχέση με τις μελέτες που τροποποιούνται. Η εφορεία νεωτέρων μνημείων ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει διαδικασία που να γνωμοδοτούν αυτοί σε κάτι που έχει γίνει. Πρόκειται να γίνει μεταβίβαση και θέλω να ενημερώσω την άδεια προκειμένου να εκδοθεί και ΗΤΚ. 
Έχει τύχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιον? 
Πώς αντιμετωπίζεται?  
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας

H ίδια δημοσίευση σε διαφορετικά θέματα και ενότητες του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Παραμένει σε ισχύ μόνο η παρούσα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by akis73
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα, το θέμα θα ήταν αρκετά πιο απλό αν δεν εμπλέκονταν η Υπηρεσία και το ΣΑ λόγω ιστορικού τόπου. Θα έκανες ενημέρωση έντυπης άδειας και θα ανέβαζες τις εγκεκριμένες μελέτες και κατόπιν τις νέες. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το σημείο που αναφέρεις ότι η Υπηρεσία απεφάνθη ότι δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει για κάτι που έχει ήδη γίνει. Λες οτι οι αλλαγές που γίνανε στα αρχ/κά δεν επηρεάζουν, όμως αν τις πήγαινες προ υλοποίησής του στην Νεωτέρων τι θα σου έλεγαν;

Edited by akis73
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

10. Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας , ανεξάρτητα από τον χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, πραγματοποιείται στις εξής περιπτώσεις: α) αλλαγή ιδιοκτήτη, "β) τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (Αρθ-39 παρ.3β του Ν-4495/17) του διαγράμματος κάλυψης" (και με την προϋπόθεση υποβολής τυχόν απαραίτητων εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα) (*),

(Σ.Σ. Η περιπτ.β αντικαθίσταται και τίθεται ως αντικατεστάθη με το Αρθ-60 του Ν-4759/20 ΦΕΚ-245/Α/9-12-20) (* Σ.Σ. Η εντός (..........) φράση διαγράφεται σύμφωνα με την παρ.4 Αρθ-120 του Ν-4819/21 ΦΕΚ-129/Α/23-7-21)

Νομίζω  συνάδελφε  οτι  δεν  απαιτούνται  εγκρίσεις  φορέων  σε  περίπτωση  ενημέρωσης φακέλου  αδείας (  καταργήθηκε  το  2021) . 

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει δυνατότητα, βάσει νόμου, να μεσολαβήσει Ενημέρωση Οικοδομικής Άδειας, στο διάστημα μεταξύ αυτοψίας και πορίσματος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.