Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαίρετης πέργκολας , με έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας


Recommended Posts

Καλησπέρα Ιάσονα. Από ό,τι φαίνεται έχεις απόλυτο δίκιο για τη συναίνεση του συνόλου των ιδιοκτητών. Με την τροποποίηση της σύστασης ΟΙ πολύ δύσκολο να ασχοληθώ, σε ευχαριστώ όμως που αναφέρεις την προβλεπόμενη διαδικασία.. Καλή συνέχεια, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! 

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος-βλ κανόνες συμμετοχής
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα σε όλους, 

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής σχετικά με τη διαδικασία της νομιμοποίησης εργασιών με άδεια μικρής κλίμακας. 

Για εργασίες εξωτερικής θερμοπρόσοψης οι οποίες είχαν ολοκληρωθεί, έγινε καταγγελία από το γείτονα. Η πολεοδομία έχει κάνει αυτοψία, έχουν βεβαιωθεί τα πρόστιμα και έχουν πληρωθεί από τον ιδιοκτήτη. Το ερώτημά μου είναι αν απαιτείται να γίνει κάποια διαδικασία στο ΙΚΑ (να πληρωθούν ένσημα κτλ) ή αν δεν απαιτείται εφόσον οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. 

Link to comment
Share on other sites

@natali.soutz Τα ένσημα (εισφορές ΕΦΚΑ) είναι υποχρεωτικά για οποιαδήποτε εργασία και δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδικασίες αδειοδότησης κλπ. πλήν του ότι ο ΕΦΚΑ ενημερώνεται για τις άδειες κλπ. ώστε να ελέγχει αν πληρώθηκαν οι απαιτούμενες εισφορές.

Το πιθανότερο είναι ότι θα ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ για τη νομιμοποίηση και οφείλει να ελέγξει αν καταβλήθηκαν εισφορές και να καταλογίσει τα ανάλογαμ πρόστιμα και προσυξήσεις μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Συνεπώς είναι πολυ ξεκάθαρο ότι ο εργοδότης θα πρέπει άμεσα να κάνει αναγγελία έργου και να πληρώσει τις εισφορές που αναλογούν στους εργαζόμενου που απασχολήθηκαν στο έργο του.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ppanag Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη, γιατί αν και μηχανικός δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με αυτό το αντικείμενο και δε το γνωρίζω καλά. Δυστυχώς πέσαμε σε όχι και καλό μηχανικό που έχει αναλάβει την υπόθεση ο οποίοςλέει ότι εφόσον οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και έχουν πληρωθεί και τα αντίστοιχα πρόστιμα στην πολεοδομία (διατήρησης και ανέγερσης) δεν απαιτείται αναγγελία στο ΙΚΑ. Ο ΕΦΚΑ με ποιον τρόπο ενημερώνεται?  Υποθέτω πως αν ενημερωνόταν με κάποιο τρόπο δε θα χρειαζόταν να κάνουμε αναγγελία (είτε με φυσική παρουσία είτε ιντερνατικά) Στη προκειμένη περίπτωση αυτός που είχε έρθει για τις εργασίες έχει πληρώσει την ασφάλειά του απ όσο γνωρίζω, χρειάζεται δηλαδή να ξανά πληρωθούν ένσημα ?

 

Επιπλέον, βρήκα στο 4495/17 να αναφέρεται το εξής: 

Οι άδειες νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών,στις οποίες δεν προβλέπεται η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών τους, ισχύουν χωρίς χρονικό περιορισμό.

συνεπώς καταλαβαίνω ότι όντως μπορεί να μην απαιτείται αναγγελία στο ΙΚΑ, καθώς η πληρωμή των ενσήμων, εκτος των άλλων, καθυστούν και τις εργασίες ότι έχουν γίνει στα πλάισια ισχύος την αντιστοιχης ΕΕΔΜΚ. Στη περίπτωση της νομιμοποιησης (που έχουν γίνει ήδη οι εργασίες) συμπεραίνω πως ότι λογικά δεν απαιτείται ΙΚΑ. (?)

Edited by natali.soutz
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.