Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

`Καλησπέρα όλοι!`

με καλέσαν σε αυτοψία σε διόροφη κατοικία χωρίς υπόγειο*, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 350μ από τη θάλασσα και τα 200μ από αυτά καταλαμβάνονται από αβαθή (~0.5μ) λίμνη από αλάτι - μια φυσική αλυκή**.
Πρακτικά η θεμελίωση του κτιρίου είναι στο επίπεδο της λίμνης.

Και φυσικά τι να δω? Όλα τα υποστυλώματα είχαν φουσκώσει και σκάσει από κάτω προς τα πάνω. Άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο, σε ένα δε οι ρωγμές έφταναν μέχρι τη δοκό και απότι φαίνεται έχει διαβρωθεί και ο κάτω οπλισμός της.
Έχω δει αρκετά σπίτια στην περιοχή και η διάβρωση λόγω θάλασσας είναι γενικά έντονη, αλλά τέτοιο χάλι....
Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια, όλα τα κτίσματα στο επίπεδο του την ίδια εικόνα έχουν, σαν ανιούσα υγρασία στα τελευταία της, δεν χρειάζεται να μπεις καν μέσα.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Οκ επισκευάζουμε τις κολώνες, είτε δια της ορθής οδού, είτε δια της πλαγίας, τα θεμέλια δεν θα έχουν γίνει θράψαλα?
Έχει νόημα η επισκευή του υποστυλώματος χωρίς επισκευή του θεμελίου; - υπόψη το σπίτι βρίσκεται δίπλα από ρήγμα ιστορικού σεισμου (2-3χλμ)
Μήπως να προτείνω αντικατάσταση φορέα; Και πάλι πως προστατεύεται το θεμέλιο από τέτοιο περιβάλλον;

* ισόγειο σκυρόδεμα, όροφος προκάτ ξύλινο, αμφότερα προ 83, καμμία απαίτηση για μσε!!

**Σαν κάθε αλυκή που σέβεται τον εαυτό της έχει κάτω από τον πάτο από αλάτι άλλο μισό μέτρο θειώδη βούρκο.  Ωραίο για τσαλαβούτες κ για την επιδερμίδα, αλλά για τα κτίρια...

 

Δημοσιεύτηκε

Σκάψε 50πόντους και παρε δείγμα από το θεμέλιο να δεις υγρασία, χλωριόντα. Θα έχει επιθετική χημική διάβρωση. Δεν θα έκανα απολύτως τίποτα χωρίς εργαστηριακά. Όποιος πάει σε τέτοιες περιπτώσεις με ζουμιά στα σίδερα λες και έχει κοινή ενανθράκωση είναι κοινός εγκληματίας. Σόρρυ που τα λέω χύμα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα όπως είναι.

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Φυσικά, μα για αυτό το θέτω. Σκέψου ότι τους έβαλε να με καλέσουν ο μάστορας που πήραν για επισκευή!! Τα είδε ο άνθρωπος κ κόλωσε!!

Άρα ξεκινάμε από τη θεμελίωση, ένα είναι σίγουρο το Φ8 θα έχει γίνει Φ2, στο ισόγειο ένα σημείο που μέτρησα το τσέρκι ήταν δεν ήταν Φ5 μετά το καθάρισμα.
Τι ζουμιά κ μλκίες..

Μάιστα, πάμε να σκάψουμε να δούμε τι γίνεται, αν μπορέσω θα στείλω κ φώτο.

Τι πρέπει να μετρήσουμε?

 

Κ η κλασσική ερώτηση, δλδ κε Zazeng, σε πόσα ρίχτερ αντέχει; Δίπλα στις Αλκυονίδες; Σε 2, το πολύ 3.

Δημοσιεύτηκε

Δώστο σε εργαστήριο-team που ασχολείται με εργαστηριακά σκυροδέματος, αν δεν κάνεις όπως υποθέτω. Στο σκυρόδεμα γενικώς θλιπτική αντοχή, ποσοστό υγρασίας,ποσοστό χλωριόντων και στον χάλυβα θλιπτική αντοχή για να δείτε αν έχει χάσει ολκιμότητα. Είναι πολύ πιθανό να μην βγαίνει ούτε με επισκευή-ενίσχυση.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Δοκιμή θλιπτικής αντοχής όχι δεν κάνω! Στα υπόλοιπα κάτι μπορεί να γίνει.

Το φορτίο από τον α όροφο είναι σχετικά μικρό (ξύλινη κατασκευή) παρόλαυτα το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βγαίνει. Επίσης στα κεντρικά υποστυλώματα (ένα ή δύο ευτυχώς) θα πρέπει να ξηλωθεί το μισό πάτωμα για να φτάσουμε θεμέλιο. Ακόμα κ να βγαίνει το κόστος θα είναι αρκετά έως πολύ μεγάλο 😕

Go figure που λένε κ στο χωριό μου.

Θα κάνω μια αποτύπωση κ ένα σκάψιμο (αν κ τα ευρηματα είναι βέβαια, μάλλον θα το κάνω μαζί με τις δοκιμές) κ θα δω.

Πάρε μια γεύση από πόδα ελεύθερης γωνίας κεντρικού υποστυλώματος μέσα σε ντουλάπα (το πιο σκασμενο ήταν αυτό). Υπόψη δεν υπάρχει _ουτε μια_ ελεύθερη γωνία χωρίς σκάσιμο >0.5εκ.

 

 

IMG_20211005_073209.jpg

Δημοσιεύτηκε

40 χρονών κτήριο σε παραθαλάσιο περιβάλλον+ αλυκή.... Κρίμα που δεν έχει και υπόγειο!

Οτι και να φτιάξεις, όπως και να το φτιάξεις η αιτία που προβλήματος δεν θα αναιρεθεί με φτηνές λύσεις.

Εκτός απο μειωμένη ασφάλεια, θα χρειαστεί σύντομα και νέα επέμβαση.

Θα πρότεινα ανακατασκευή εκτός αν πρόκειται να μείνει μέσα η πεθερά οπότε πας για στοκάρισμα και βάψιμο.

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Άμα σκυροδετησαν με C16/20 και τώρα πάρεις αντοχή 6 Mpa πίστεψέ με θα σε ενδιαφέρει πολύ.Αυτες οι δουλειές δεν πάνε τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι.Αν κάποιος δεν είναι αποφασισμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη, κακό του κεφαλιού του μηχανικού που ασχολείται.

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Χαχαχαχ, όχι μια φίλη της μάνας μου μένει κ το έχει γράψει ήδη σε ανηψι. Νομιμοποιητικά στοιχεία δεν έχω δει ακόμα, αλλά αποτι κατάλαβα ένα Τρίτση έχουν κάνει όπως όλα της εποχής του. Εξτραδακια μετά το 83 δεν έχει, πέρα από μια ανακαίνιση στο ισόγειο (...Τα μάρμαρα τους μαρανανε...). Το 81 τη γλύτωσε γιατι ήταν το πολύ δεκαετίας, οπότε δεν είχε προχωρήσει το θέμα.

Πιρς δεν έχω καμμιά διάθεση για βρωμοδουλειές. Όχι γιατί ειμαι κανένα αθώο αγγελούδι, αλλά γιατί είναι σοβαρό το θέμα, κ όπως λέει κ ο Ποιμένας, ότι κ να κάνεις θα ξαναεμφανιστεί.

Από την άλλη όμως, δεν είναι δικό μου. Εγώ οφείλω να τους δώσω μια σωστή συμβουλή, να τους κάνω κ μια προσφορά κ ας κάνουν ότι θέλουν.

Διερευνητικά έριξα το θέμα της άδειας επισκευών και μου είπαν όχι δεν θέλουμε άδεια, αλλά να μας κάνεις μια μελέτη!!! Δλδ κοντολογις κ να μην πληρώσουμε κ να έχεις κ την ευθύνη!

Νταξει μεγάλοι άνθρωποι είναι έχουν μάθει αλλιώς, δεν παρεξηγω.

Τεσπα μην πολυλογω πρωινιάτικα, στο αρχικό μου ερώτημα καταλαβαινω ότι συμφωνείτε ότι χωρίς επισκευή κ της θεμελιωσης δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε επέμβαση στα υποστυλώματα. 

Πιστεύω πιο οικονομικό θα βγει η εισαγωγή φορέα με κάποιο τρόπο, όπου εκεί μπαίνει το ερώτημα πώς προστατεύουμε τη θεμελίωση.  α? (Που λένε πάλι στο χωριό μου)

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παίδες πάρτε κ τις Αλκυονίδες να γουστάρετε (κ επιφυλάσσομαι ;) )

IMG_20210929_130323.thumb.jpg.383d2f8877f5e5aa17f95af9cd536091.jpg

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Πάντως τα εργαστηριακά δεν είναι ακριβά ούτε ένα αναγκαίο κακό όπως και πολλοί μηχανικοί πέραν των ιδιωτών πιστεύουν.Αν κάποιος έχει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία τα κάνει και μόνος του. Διάλυμα νιτρικού αργύρου και διατρηματα όπου παίρνεις σκόνη και τα στελνεις ακόμη και στο ΚΕΔΕ για τα χλωριοντα.Υγρασιομετρο για να πάρεις υγρασία στον καναβο σου και να δεις που έχεις μόνιμη πηγή υγρασίας. Καροτιερα για πυρήνες στο μπετόν. Τέλος ένα κομμάτι οπλισμού 60 εκ επισης στο εργαστήριο. Αν πάρεις ένα σίδερο και με τρεις ανακυκλισεις σπάει και με το χέρι δεν θέλεις καν εργαστήριο. Έχει χάσει ολκιμοτητα και δεν σώζεται με τίποτα. Είναι σαν να σου λένε πάμε για επέμβαση ανοιχτής καρδιάς αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε αιματολογικές εξετάσεις...

  • Like 2
Δημοσιεύτηκε

Εν αναμονή περισσότερων φωτογραφικών στοιχείων και εργαστηριακών δοκιμών σου στέλνω την πλέον αξιόπιστη λύση.

image.png.333f98e2e51cd2357f87618a0455f628.png

 

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.