Guest Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2021 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2021 Καλησπέρα στους συμφορουμίτες, έχω να ρωτήσω μπόλικα... Θα περάσω υπόγεια μέσα σε σωλήνα geonflex κάποια καλώδια utp και ρεύματος. Η απόσταση στην οποία θα είναι υπόγεια είναι περίπου 30μ και τα utp θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για σήματα συναγερμού, καμερών, 12V, οτε κλπ i) Είναι απαραίτητο να περαστούν 2 σπιραλ, ένα για τα ασθενή και ένα για τα ισχυρά ή μπορώ να τα βάλω όλα σε ένα; Υπάρχει περίπτωση αν τα βάλω όλα σε ένα τα επηρεάζονται τα καλώδια του συναγερμού σε βαθμό που να δίνει ο πίνακας ψευδοσυναγερμους; Τα ηλεκτρολογικά θα έχουν προβολείς led συνολικού φορτίου γύρω στα 1000w και πρίζες στις οποίες έχει χρειαστεί να συνδεθεί και ηλεκτροσυγκόλληση στο παρελθόν ii) Από την στιγμή που θα είναι υπόγεια, υπάρχει περίπτωση αν πέσει κεραυνός κοντά να κάψει πλακέτες από συναγερμό ή ότι άλλο είναι συνδεδεμένο επάνω σε αυτά τα καλώδια; Αν ναι, υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί κάπως αυτό ή ξεχνάμε την υπόγεια υλοποίηση για να λυθεί αυτό; Χρειάζεται κάποιο ειδικό καλώδιο ή καλώδιο sftp που μπορεί να γειωθει; iii) Και τέλος... αν περάσω utp ή οποιοδήποτε 4ων ζευγών θα χρειαστώ περίπου στις 6-7 γραμμές 4 ζευγών (όχι δεν χρειάζονται όλες, ακόμη, απλά δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολο να ξανά τραβάω μετά άλλο αν χρειαστεί κάτι 😛 ). Έχετε κάποιον άλλο τύπο καλωδίου να προτείνετε; 12V θέλω να στείλω και σήματα συναγερμού καμερών οτε κλπ προς το παρόν οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα