Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά οικοπέδου σε περιοχή που εκκρεμεί πράξη εφαρμογής


Marvellous

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα. Βρήκα το θέμα μετα απο ψάξιμο σχετικα με τον χρόνο κύρωσης ΠΕ. Εχει δοθει μια "ευκαιρία" για αγορά ενός οικόπεδο άρτιου και οικοδομήσιμου, μη δασικού στο οποίο ομως πρέπει να γίνει ΠΕ. Σε περίπτωση που αρχισω τις διαδικασίες για το οικοδομικό τετράγωνο με δικά μου έξοδα, υπάρχει περίπτωση να κολλήσει καπου και να μην ολοκληρωθει ποτέ; Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω πριν ολοκληρωσω την αγορά; Θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών. . Μου είναι αποδεκτός χρονος τα μαξ 4-5 χρόνια ολοκλήρωσης αλλα οχι να φτασει τα 10-15...

Edited by Pavlos33
έγινε μερική τροποποίηση τίτλου
Link to comment
Share on other sites

Η π.ε. μπορεί να γίνει είτε από το Δήμο (για όλο το σχέδιο), είτε από ιδιώτη (μεμονωμένη. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνει συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ώστε να εγκριθεί η διαδικασία της μεμονωμένης. Εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση, τα έξοδα σύνταξης ( και μεταγραφής?) της πράξης επωμίζεται ο ιδιώτης. Ο χρόνος ολοκλήρωσης (της μεμονωμένης) είναι εντός του αποδεκτού πλαισίου που έθεσες, με την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά.

συμπληρώνω

για να μπορεί όμως το οικόπεδο να οικοδομηθεί, θα πρέπει οι, δημιουργούμενοι με την π.ε., δρόμοι να είναι σε συνέχεια με υφιστάμενους, ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο οικόπεδο. 

Edited by tetris
συμπλήρωση
Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστα

1. Η εφαρμογή της πολεοδομικής μελέτης πραγματοποιείται με την σύνταξη πράξεων εφαρμογής και με επιφύλαξη των διατάξεων των παρ.1 και 2 του Αρθ-45. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι πράξεις αναλογισμού που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνονται σε πράξεις εφαρμογής.
2. Η πράξη εφαρμογής περιλαμβάνει ολόκληρη την έκταση στην οποία αναφέρεται η πολεοδομική μελέτη ή τμήμα της. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η πράξη εφαρμογής μπορεί να συντάσσεται και για μεμονωμένη ιδιοκτησία, οπωσδήποτε όμως σε ολόκληρη την πλευρά του οικοδομικού τετραγώνου.

http://www.domiki.gr/content/kpn/text_2a/0_1.htm

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.