AlexisPap Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Προφανώς αυτό με το σοβάτισμα αναφέρεται στην ήδη υφιστάμενη οικοδομή και επίσης προφανώς αποσκοπεί στο να απαλλάξει τον όμορο από την απαίτηση να εξασφαλίσει έστω και εις βάρος του το πλήρες πλάτος του αντισεισμικού αρμού, κατά το πάχος του επιχρίσματος...
spy1551 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Θα μπορούσε να ζητηθεί μια ερμηνευτική εγκύκλιος για αυτό. Η ουσία για μένα δεν είναι που κάνει λόγο για επίχρισμα αλλά για υλικά χαμηλότερης αντοχής.
saltapidas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Προφανως, Αλεξη, προφανως... Και η ζωη συνεχιζεται με εμας να μαντευουμε την εξηγηση των ΦΕΚ... Εγω παντως θεωρω οτι ειτε ειχε γινει συγκεκριμενο ερωτημα στον ΟΑΣΠ, ειτε υπηρξε δεδικασμενο, είτε προσπαθησαν να βοηθησουν "καποιους"... Αλλη εξηγηση γι'αυτη την ανοητη για εμενα παραγραφο, δεν βρισκω. 1
georg coco Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2011 Αρμός διαστολής/αντισεισμικός αρμός λόγω μεγέθους του κτιρίου με στατικά ανεξάρτητα τμήματα Στην όψη ένα "ακορντεόν" για να παίζει ο... εγκέλαδος Uploaded with ImageShack.us ...και πίσω από το "ακορντεόν" Uploaded with ImageShack.us 2Χ5 το "καλό" το μπλέ...
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2011 προφανώς εδώ το υλικό μπήκε τουλάχιστον επειδή δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί και αλλιώς ο αρμός..... Ενδιαφέρουσα διατομή υποστυλωμάτων..
terry Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30 , 2011 Ενδιαφερουσα ειναι η διατομη.. Αλλα τι τσερκια βαλανε?? Υμικυκλιο?? Και με την περισφιξη στο ευθυγραμμα τμημα του τσερκιου τι εκαναν??? Εβαλαν S??
spy1551 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2011 Πάντως για υλικά χαμηλότερης αντοχής αναφέρεται και η FEMA-450-Part-2 (@Saltapida , μια και ξέρεις καλύτερα Αγγλικά μετάφρασε το frangible closures)
saltapidas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6 , 2011 frangible closures... το frangible ειναι κατι το οποιο αναμενεται να σπάσει σε κομμάτια με αποτελεσμα να χασει το σχήμα ή/και τον όγκο που καταλαμβανει, υπο ορισμένες συνθηκες. Όπως οι frangible bullets που γινονται κομματακια on impact. Το closures, μαλλον σημαίνει οτι και το finishes, δηλ το τελειωμα, σε τεχνικη ορολογια. Aρα, το frangible closures στην περίπτωση μας δεν θα μπορουσε να ειναι ο σοβας... Θα μπορούσε να ειναι ενα κεραμικο υλικο, πχ πλακάκι, το οποίο να στεγάζει τον αρμο σου (ωστε να προστατεψεις και απο τις υγρασίες) και το οποίο, με το πρώτο κουνημα, θα σπάσει και θα αφησει το κτιριο ελευθερο να κανει την δουλεια του. Οπως βλέπεις, δεν αναφερεται η πλήρωση με υλικο αναλογο του σοβα. Oμως φίλε, αλλο seismic joint και αλλο seismic seperation... 1
terry Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Σε περιπτωση κατασκευης μεταλλικου κτηριου, το οποιο εφαπτεται στο ενα οριο του οικοπεδου πρεπει αναγκαστικα να μεινει "αρμος" περι τα 15εκ λογω της υπαρξης πλακας εδρασης... Μπορει να κατι τετοιο να θεωρηθει αρμος, να μην μπει στην δομηση και να περασει απο πολεοδομια???
spy1551 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2011 Mέχρι το 2πλάσιο του αντισεισμικού αρμού. Δηλαδή πολεοδομικά για διώροφο απαιτούνται 4cm. Δεν ξέρω τι μετακίνηση δ σου έβγαλε η δυναμική ανάλυση αλλά στα μεταλλικά υπάρχει ο περιορισμός Η/150 για τα υποστυλώματα. Για το διώροφο σου , ισχύει 6.000/150 = 40mm = 4cm. Eάν πάλι έχεις τοιχοποιία ,μπορεί να έχεις αυστηρότερο περορισμό (Η/300). Σε κάθε περίπτωση τα 4cm σου αρκούν , εκτός και αν έχεις κάποιο ψηλό όμορο κτήριο με μεγαλη μετακίνηση. Αν και για αυτό υπάρχει κλιμακούμενος αντισεισμικός αρμός καθ'ύψος. Πιστεύω ότι μέχρι 8cm μπορείς να δικαιολογήσεις ως αντισεισμικό στην περίπτωση σου. Άρθρο ι , ΦΕΚ 329/1997Το κενό μεταξύ δύο κτηρίων που υπερβαίνει το διπλάσιο του ελάχιστα απαιτούμενου εύρους του σεισμικού αρμού , όπως αυτό υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού αυτού , δεν θεωρείται αντισεισμικός αρμός. Οπως βλέπεις, δεν αναφερεται η πλήρωση με υλικο αναλογο του σοβα.. Αυτό που έλεγα στα προηγούμενα μηνύματα δεν είναι για το επίχρισμα αλλά για τη διογκωμένη πολυστερίνη. Εφόσον ο νόμος δέχεται το επίχρισμα , δε θα υπάρχει πρόβλημα με την διογκωμένη πολυστερίνη η οποία είναι πολύ πιο συμπιεστό υλικό. Oμως φίλε, αλλο seismic joint και αλλο seismic seperation... Ο όρος για τον αντισεισμικό αρμό είναι seismic separation joint , o oποίος για συντομία αναφέρεται και seismic joint ή seismic gap Seismic Gap or Seismic Joint: The distance between adjacent buildings, or two portions of the same building, which is designed to accommodate relative lateral displacements during an earthquake http://www.fema.gov/plan/prevent/earthquake/fema74/glossary.shtm Kαι μία και πιάσαμε και τους διεθνείς κανονισμούς , να σημειώσω ότι σύμφωνα με την παράγραφο 7.11.3. του ΙS1893_1 (απόκρυφη γνώση των Ινδών ) o αντισεισμικός αρμός επιτρέπεται να μειωθεί στο μισό στην περίπτωση που οι πλάκες των όμορων κτηρίων βρίσκονται στο ίδιο ύψος.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα