Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα ειναι σοβαρό γιατί αυξηση της αντοχής έχουμε λόγω ενανθράκωσης. Επισης το κρουσίμετρο θα πρέπει να μπορεί να καταλάβει Q που μετατρέπονται σε MPa. Eνα καλό κρουσίμετρο (>1,000 Ευρώ) μπορεί να βρει την ενανθράκωση με κατάσταση offset.

 

Συνάδερφοι καλημέρα.

 

Θα ήθελα όποιος γνωρίζει υπεύθυνα να μου πεί αν με έναν μή καταστροφικό έλεγχο Οπλισμένου σκυροδέματος είναι δυνατό να αποκαλυφθούν τα στοιχεία οπλισμού υποστηλωμάτων και με τί ακρίβεια.

Ποιά μέθοδο θεωρείτε οτι δίνει αποτελέσματα με μεγαλύτερη ακρίβεια ;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Αγαπητε

 

η ακρίβεια είναι +-1 χιλιοστό. Παίζει ρολο το κόστος της συσκεύης και ο χρήστης. Για την διάβρωση η ακρίβεια είναι 100%.

 

Είναι καλύτερα να μάθεις πριν απαντήσεις. ASTM εργαστήρια δίνουν ακρίβεια 1 χιλιοστό. Για ακόμα μεγαλύτερη υπάρχουν και ραδιογράφοι. Για την διάβρωση η ακρίβεια είναι 100%.

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητέ Charlie

 

Η δοκιμή με κρουσίμετρο σε τόσο μεγάλης ηλικίας σκυρόδεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σαν συμπληρωματική μέθοδος. Εκτός από το CO2 που επιτίθεται στο σκυρόδεμα υπάρχουν και άλλες ουσίες που μπορούν να το διαβρώσουν επιφανειακά αλλά και εσωτερικά. Έχω ασχολειθεί με το θέμα αρκετά όσο εργαζόμουνα στη Βρετανία. Οι έλεγχοι που κάναμε ήταν: Λήψη (τουλάχιστον ενός) δοκιμίου εφόσον μπορείς, υπέρηχοι και Impact echo στις πλάκες αφού ξέρεις το πάχος τους. Αυτά για την αντοχή του σκυροδέματος. Επιπλέον, μπορείς να κάνεις το τεστ με τη φαινολοφθαλεινη όπου κατά τη διάρκεια διάτρησης του σκυροδέματος συλλέγεις τη σκόνη που παράγεται και τη στέλνεις για χημική ανάλυση. Αυτά είναι για να πάρεις μια ιδέα σε τι κατάσταση είναι το σκυρόδεμα σου από φυσικής πλευράς. Αν θες λεπτομέρειες επικοινώνησε μαζί μου μεσω PM.

Δημοσιεύτηκε
Αγαπητέ Charlie

 

Η δοκιμή με κρουσίμετρο σε τόσο μεγάλης ηλικίας σκυρόδεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σαν συμπληρωματική μέθοδος. Εκτός από το CO2 που επιτίθεται στο σκυρόδεμα υπάρχουν και άλλες ουσίες που μπορούν να το διαβρώσουν επιφανειακά αλλά και εσωτερικά.

 

Και τα θειϊκα οξιά σε βιομηχανικές περιοχές ! (SO2) (Και ο Γιώργος Τράγκας ; Και η Μάγια Τσόκλη ; )

Δημοσιεύτηκε
Και τα θειϊκα οξιά σε βιομηχανικές περιοχές ! (SO2) (Και ο Γιώργος Τράγκας ; Και η Μάγια Τσόκλη ; )

 

Δε το κατάλαβα το πνεύμα σου συνάδελφε

Δημοσιεύτηκε

Λείπεις καιρό απ' την Ελλάδα μάλλον και δεν πιάνεις το όλο πνεύμα (τίποτα προσωπικό μαζί σου). Το πρώτο σκέλος ωστόσο είναι αληθές (για το διοξείδιο του θείου, που εκ παραδρομής ανέφερα ως θειϊκό οξύ).

Δημοσιεύτηκε

Αυτό έιναι λάθος. Ενα καλό κρουσίμετρο έχει και τα ελληνικα σκυροδέματα κατα ΕΝ. Επίσης μια σωστή εταιρεία έχει δοκίμια καλιμπραρίσματος.

 

Μην χρησιμοποιείται φαινολοφθαλεινη. Δίνει (δεν δίνει) χρωματισμό για πχ <9. Η διάβρωση λόγω πτώσης της αλκαλικότητας γίνεται μετά απο πχ 11.2. Υπάρχουν μετρητές πχ σκυροδέματος.

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι δημοσίευσες σε λάθος θέμα. :)

Αν η έκταση των φωλεών είναι σχετικά μικρή και η ποιότητα του σκυροδέματος γενικά καλή, καθαρίζεις της φωλιές με κομπρεσέρ από τα σαθρά σκυροδέματα και γεμίζεις με κονίαμα τύπου ΕΜΑΚΟ. Αν όχι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.