Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Σας ευχαριστώ πολύ.

Pappos δεν είναι λίγο αισιόδοξο αυτό που λες? Δεν είναι υπέρ της ασφαλείας να το δω λίγο πιο απαισιόδοξα?

 

Στις μη καταστροφικές διοκιμές, υπάρχει & η εξώλκευση ήλου.. που δίνει δικά της.. αποτελέσματα, αλλα ο μέσος όρος σου δίνει μια ενδιάμεση εικόνα.

Την εφαρμόζουν, ολα τα πιστοποιημένα εργαστήρια σκυροδέματος...!

Δημοσιεύτηκε
(Μην αρχίσουμε τώρα για ποιότητα χάλυβα)

τα'χουμε πει αυτά εκτενώς

Έχεις δει εσύ ποτέ αστοχία από σκυρόδεμα ?

Ναι αλλά όχι στην ελλάδα (L.A. σίγουρα, kobe μάλλον σίγουρα)

Δημοσιεύτηκε

Για Ελλάδα μιλάω rigid...Έχεις δει εσύ οικοδομικό στην Ελλάδα πάνω από 10 ορόφους ??? Και με B225 να τις κάνεις πάλι δεν θα έχεις αστοχία σκυροδέματος, αφού τα φορτία είναι αστεία σε σχέση με τους ουρανοξύστες.

 

Άσχετο, κάπου διάβασα ότι αφήνουν τις σιδηρές και γυρνάνε στο σκυρόδεμα (υψηλής αντοχής) για τους ουρανοξύστες, θυμάται κάποιος καλύτερα από εμένα να το επιεβαιώσει ?

Δημοσιεύτηκε

ο πυρήνας τους από σκυρόδεμα δεν ειναι και βγαινουν σαν προβολοι γυρω τους οι οροφοι και περιμετρικά έχουμε τα μεταλλικά στοιχεία?

 

edit: για την αστοχία σκυροδέματος άλλωστε θα πρέπει να'χουμε (να το πω απλά) παρα πολύ χάλυβα, ο οποίος τελικά δεν διαρρέει και οδηγούμαστε σε ψαθυρη αστοχία του σκυροδέματος. στην ελλάδα πότε ακριβως ειχαμε πολυ χάλυβα?

Δημοσιεύτηκε

rigid φίλε μου γνωρίζω πολύ καλά περί αστοχίας σκυροδέματος και πότε γίνεται και γιατί γίνεται. Αλλά το ξαναλέω στην Ελλάδα δεν !!! Ποτέ δεν έχει γίνει αστοχία από σκυρόδεμα στην Ελλάδα.

 

Οπότε ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ προχώρα ελεύθερα !!!

Δημοσιεύτηκε

δεν ειπα pappos οτι δεν ξέρεις, πάντα υπάρχει όμως 1η φορά για όλα.

 

και ο πολύ χάλυβας δεν ειναι τυχαιο που ρωτησα από πότε έχουμε πολύ. έχουμε από το 99 και μετα κυρίως και έναρξη από τον ΝΕΑΚ.

 

αυτό τα κατάλαβαν γι'αυτο και μια αντίδραση είναι το άνω όριο στον B500C.

 

πόσοι συνάδελφοι δεν αλλάζαν, ειδικα πιο παλιά και οι πιο παλιοι τα Φ12 σε Φ16 στα άκρα των δοκών. αφού δεν καταλάβαιναν τι κάναν.

 

και πόσα γραφεία των αθηνων δεν κάνανε μελέτες με 32Φ25 στα υποστυλωμάτα?

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Θα μπώ στο θέμα με κάποιες ενδεικτικές τιμες βάθους ανανθράκωσης κατα μέσο όρο.

 

Περιοχή Παγκρατίου

 

Ηλικια κτηρίου (Χρονια)/Βαθος ανανθράκωσης (χιλιοστα) κατα EN 12504-4 testing

 

8/15, 12/27, 27/50

 

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το διοξείδιο του ανθρακα αυξάνεται καθημερινά. Οτι η ποιότητα του σκυροδέματος καθυστερεί αλλά δεν σταματάει το φαινόμενο. Η ξηρασία δεν βοηθάει, αντίθετα επιδεινώνει. Η σωστή επικάλυξη σε παλαια κτήρια είναι ονειρο απατηλό. Δεν εχει βρεθεί σε κτηρια πριν το 1980 μεγαλυτερη απο 12 χιλιοστα. Η μέτρηση αντοχής με σφύρα πάντα δίνει μεγάλες αποκλίσεις. Η αποτίμηση κατα EN 12504-4: 2004 γίνεται με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με βάση την ταχύτητα διάδοσης της αρχικής ποιότητας. Υπάρχουν πινακες ταχύτητας για ολους τους τύπους. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος σε τουλαχιστόν 20 σημεία καλύπτοντας 5 κυβικά. Πάντα βέβαια με τοπικες μετρήσεις υγρασίας και θερμοκρασίας. βασικό είναι βέβαια να γνωρίζουμε την τοποθεσία οπλισμου και τσερκιου. Αυτο γίνετε με ακουστο-υπέρηχους για να παρουμε διδιαστατη εικόνα.

  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Χρειαζομαι την βοηθεια σας. Ειμαι φοιτητης, πολιτικος μηχανικος και γραφω εξετασεις. Μπορει καποιος να μου πει στο κρουσιμετρο, πως χρησιμοποιειται το διαγραμμα Schmidt. Εχω υπολογισει τα R και τους αντιστοιχους συντελεστες C. Γνωριζω και την γωνια κρουσης. Αυτα πως τα συνδυαζω πανω στο διαγραμμα. Σας ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.