Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελετη θερμομονωσης


eliasd56

Recommended Posts

Καλησπερα Θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με τη θερμομονωση της κατοικιας που κατασκευαζω . Αφορα παλαια αδεια ,(2009)  μελετη, στην οποια ειχε κατασκευααστει ο σκελετος (μπετα)  και θελω να συνεχισω τωρα την κατασκευη . Η μελετη θερμομονωσης ειχε διπλη τοιχοποιια με ενδιαμεση μονωση 5cm Δεν ειχε μονωση στις κολωνες.Σημερα βλεπω οτι υπαρχουν αρκετες νεες τεχνολογιες θερμομονωσης  (θερμοπροσοψη) με τις οποιες επιτυγχανουμε καλυτερα αποτελεσματα (αποφυγη θερμογεφυρων ) Οπως διαβασα σε αρθρα στο site η εξωτερικη θερμοπροσοψη δεν προσμετραται στο συντελεστη δομησης εφοσον ειναι μεγαλυτερη των 6cm (σωστο?) Δεν  εχω προβλημα ρυμοτομικο το σπιτι ειναι εντος οικοπεδου περιμετρικα ελευθερο.  Η  ερωτηση μου ειναι χρειαζεται νεα μελετη θερμομονωσης  για να μπει στο φακελλο της αδειας , αν ναι μπορει αυτη να την κανει αλλος μηχανικος δεδομενου οτι η μηχανικος που εκανε την αρχικη μελετη εχει σταματησει την εργασια της

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. 

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Για να συνεχίσεις την κατασκευή είναι υποχρεωτικό εκ του νόμου αλλά και επι της ουσίας να έχεις ενεργο / ενεργούς επίβλεψη στο έργο της αποπεράτωσης.

Οπότε κίνηση πρώτη βρες Τεχνικό Γραφείο ή Μηχανικό/ους στην περιοχή σου να το αναθέσεις.

Θα τσεκάρουν πρώτα από όλα αν η Άδεια του 2009 είναι εν ισχύ ή έχει λάβει παράταση ή αν πρέπει να λάβει παράταση και ενδεχόμενες ενημερώσεις φακέλου ή και αναθεωρήσεις.

Η πρώτη υποχρεωτικά που θα γίνει θα είναι η αλλαγή επιβλέποντες (στις διάφορες μελέτες)

Ανάλογα τώρα αν θα κάνεις και άλλες αλλαγές θα δείτε αναλυτικά τι πρέπει και το αξίζει να μπει σε αυτή την διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.