Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Χρειάζομαι τη βοήθεια σας...

Συνεργάζομαι με μία εταιρεία που κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάρκα. Έχουν ένα έργο με άδεια παραγωγής σε μια περιοχή που είχαν την πληροφόρηση από τους τοπικούς ότι είναι δημόσια (απομακρυσμένη περιοχή από οικισμούς, σε βουνό, χορτολιβαδική έκταση). 

Σε αναζήτηση στο κτηματολόγιο, ενημερώθηκα ότι η έκταση είναι αγνώστου ιδιοκτήτη.

Υπάρχει τρόπος να γίνει παραχώρηση γης ΄ή εκμισθωση γης από κάπου για να προχωρήσει το έργο;

Τις αγνώστου ιδιοκτήτη ιδιοκτησίες πως τις προσεγγίζουμε ; Περνάνε στη κυριότητα του δημοσίου, αν ναι όπως προβλέπεται από το νόμο, σε πόσο χρονικό ορίζοντα και σε ποια υπηρεσία του δημοσίου περνάνε στην ιδιοκτησία ;  

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..

  • Upvote 1
  • Downvote 1
  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

τα "αγνωστου" οριστικοποιουνται υπερ του Δημοσιου στα "κλειδωμενα" κτηματολογια.

Εχουν κλειδωσει 25 [αν θυμαμαι καλα] περιοχες και εχει γινει σχετικη καταχωρηση στο  "Ελληνικο Δημοσιο".

Υποθετω οτι καποια στιγμη θα περασουν στο ΤΑΙΠΕΔ ή όπου αλλου διαλεξουν οτι "βολευει"

Για τις υπολοιπες περιοχες δινονται συνεχως παρατασεις, ωστε ο - τυχον-  "αληθης" ιδιοκτητης να δικαιουται   να τα διεκδικησει, κατα τους ορους του νομου.

 

Δημοσιεύτηκε
27 λεπτά πριν, dimitris GM said:

...

Υποθετω οτι καποια στιγμη θα περασουν στο ΤΑΙΠΕΔ ή όπου αλλου διαλεξουν οτι "βολευει"

...

Τα φιλέτα μόνο. Τα υπόλοιπα, μάλλον θα αποδοθούν στους Δήμους

Δημοσιεύτηκε

Διάβασα πρόσφατα ότι θα αποδοθούν στους ΟΤΑ μόνο τα αγνώστου ιδιοκτήτη για ακίνητα που είναι εντός ΓΠΣ με εγκύκλιο. Αλλά δεν έχω δει την εγκύκλιο αυτή.

 

 

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας..

 

Μία ερώτηση ακόμα... Τα κλειδωμένα κτηματολόγιο που αναφέρετε, εννοείτε όταν έχει γίνει οριστική ανάρτηση 'ή μετά το περας των 8 ετών από την οριστική ανάρτηση ;

 

Μέχρι τότε, γνωρίζετε πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτή την έκταση ;

 

Δημοσιεύτηκε

μπορεις να δεις εδω, τις ρυθμισεις για τους ΟΤΑ

και ολα τα σχετικα αρθρα.

https://ecopress.gr/ktimatologio-oristika-stous-dimous-ta-agnostou-idioktiti/

κατα τα λοιπα, αν ενας ομορος επεκταθει κατα την καλλιεργεια σε καποιο "αγνωστου"

-κατα λαθος-

δεν αποκτα δικαιωματα..

Φ/Β δεν μπορεις να βαλεις.

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 

Η πραγματικότητα δείχνει ότι υπάρχει τρόπος να μπουν φβ. Σε όμορο πολύγωνο με αυτό της εταιρείας που συνεργάζομαι εγώ, υπάρχει μια άλλη εταιρεία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής φβ πάρκου. Το πολύγωνο τους είναι επίσης σε αγνώστου ιδιοκτήτη.

Ψάχνω να βρω τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό...

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά μένω άφωνος με αυτά που διαβάζω παραπάνω!!! (τι άλλο θα δουν τα μάτια μας)!

Μας λέει ο συνάδελφος ....."Έχουν ένα έργο με άδεια παραγωγής σε μια περιοχή που είχαν την πληροφόρηση (????) από τους τοπικούς ότι είναι δημόσια (απομακρυσμένη περιοχή από οικισμούς, σε βουνό, χορτολιβαδική έκταση). ....... 

Δηλαδή βγήκε μία άδεια (έτσι τυχαία ?) για κάποια τυχαία έκταση?, που θα την διαλέξουμε ....αργότερα(?), που θα μπορούσε όμως να είναι κάποιου?, αλλά αφού το κτηματολόγιο λέει πως είναι αγνώστου ...... ας πάμε να βάλουμε φωτοβολταϊκά αφού έτσι ηή αλλιώς έχουμε μία άδεια?(?????)

Δηλαδή όλα αυτά, συν τα όσα γράφει ο φίλος μας στην τελευταία ανάρτηση, για τον "άγνωστο ιδιοκτήτη", ... γίνονται εδώ στην Ελλάδα??

 

Και ένας υπουργός μας έχει σόγια που ασχολούνται με κάτι τέτοια έργα.

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Οι άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκδίδονται από τη ΡΑΕ ως αρμόδιος φορέας.

Και φυσικά δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις. Ούτε είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η διαδικασία για να φτιαχτεί ένα φωτοβολταικό πάρκο είναι πολύπλοκη και σύνθετη και εμπλέκονται αρκετοί φορείς και υπηρεσίες.

Ενημερωτικά και μόνο οι υπηρεσίες που ζητείται να δώσουν θετική γνωμοδότηση είναι πάρα πολλές, εφορείες αρχαιοτήτων, νεωτέρων μνημείων, εφορεία παλαιοανθρωπολογίας και σπηλαιολογίας, δασαρχεία, ΔΑΟΚ, υπηρεσίες δόμησης δήμων, ΓΕΕΘΑ, υπουργείο τουρισμού, κτλ κτλ κτλ, και εκτός από υπηρεσίες ζητείται γνωμοδότηση και από δημοτικά συμβούλια, περιφερειακά συμβούλια, αποκεντρωμένη, αλλά και από πολλούς φορείς προστασίας αρχαιοτήτων, περιβάλλοντος, κτλ.

Δεν προσφέρουν κάτι στη συζήτηση εκφράσεις εντυπωσιασμού, όπως αυτό που είπες για υπουργό. Ο καθένας που ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει ένα φωτοβολταικό πάρκο αρκεί να έχει να χρήματα να διαθέσει. Δεν είναι κάτι παράνομο αυτό.

Η εγκατάσταση ενός Φωτοβολταικού πάρκου δεν επιτρέπεται παντού, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. Και για αυτό το λόγο είναι μια λύση να επιλέγονται εκτάσεις μη παραγωγικές, μη καλλιεργούμενες, εκτός ορίων οικισμών , και συνήθως σε περιοχές που δεν έχουν κάποια χρήση. Όταν δεν υπάρχει κτηματολογιο σε μια περιοχή,  ξεκινάς να ρωτάς στην τοπική κοινωνία, για να μάθεις τη πληροφορία του ιδιοκτησιακού που τόσο σε εξέπληξε ! Και ειδικά όταν πρόκειται για εκτάσεις σε βουνά που δεν χρησιμοποιούνται από κάποιον για κάποια χρήση.

Τα αναφέρω πολύ περιληπτικά, αν παρόλα αυτά ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου προτείνω υλικό να μάθεις και να ενημερωθείς, να έχεις άποψη και να μη λαϊκίζεις σε επιστημονικά θέματα.

 

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την έκδοση της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκό πάρκο από την ΡΑΕ δεν ζητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η άδεια για την εταιρεία για το έργο που σας ανέφερα έχει εκδοθεί νομίμως.

  • Upvote 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.