Adavis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Η μη αποδοχή της διαδικασίας, σαφώς και είναι πολιτική στάση, αλλά είναι στάση αντίθετη στη δημοκρατική βάση της δυνατότητας και της ελευθερίας ψήφου. Την βάση αυτή γενικά θεωρούμε σαν δεδομένο της κουβέντας μας ώστε ειρηνικά και δημοκρατικά να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα. Σαφώς και υπάρχουν και άλλοι τρόποι για βελτιωθεί και να αλλάξει η κατάσταση όπως πχ επανάσταση, ένοπλος αγώνας, πραξικόπηματα, ολιγαρχίες κτλ. Αν λοιπόν δεχόμαστε το πολίτευμά μας- Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία - τότε η αποχή από τις κάλπες σαφώς και δεν είναι(για εμένα) πολιτική στάση.
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Αν λοιπόν δεχόμαστε το πολίτευμά μας- Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία - τότε η αποχή από τις κάλπες σαφώς και δεν είναι(για εμένα) πολιτική στάση. +1000:cool:
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 ...Δεν συζητάω ΚΑΝ το ενδεχόμενο κανονικής ψήφου,αυτά είναι για τους φρενοβλαβείς τη σήμερον ημέρα......Δικαιολογώ όμως αυτούς που κινούνται με βάση το ΑΤΟΜΙΚΟ τους συμφέρον εις βάρος του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ,γιατί αυτό είναι το dna του Γιουνάνι σήμερα δυστυχώς.Και τα γονίδια ΔΕΝ αλλάζουν... Όταν χαρακτηρίζεις όσους ψηφίζουν "φρενοβλεβείς" γίνεσαι προσβλητικός. Προσωπική σου άποψη ότι δεν πρέπει να ψηφίσει κάποιος ένα κόμμα ή αν ψηφίσει να το κάνει βλέποντας το ατομικό και μόνο συμφέρον. Δεν αποδέχεσαι όμως την αντίθετη άποψη και χαρακτηρίζεις και υποτιμητικά όσους διαφωνούν Γιουνάνια". Μετά απ' αυτά πώς να γίνει συζήτηση μαζί σου. Ό,τι και να πει κάποιος έχεις την διαμορφωμένη άποψή σου την οποία την υποστηρίζεις όχι μόνο με επιχειρήματα αλλά και με ύβρεις έναντι των εχόντων διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αν πάντως μπούμε στη θέση των πολιτικών και ιδιαίτερα εκείνων των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, θα αντιληφθούμε ότι θα χαίρονται όταν ο κόσμος απέχει ή ρίχνει άκυρο και αφήνει τους κομματικούς στρατούς τους να κάνουν ό,τι θέλουν, να ψηφίζουν και να εκλέγονται μόνοι τους, να μποράζονται την πίτα της εξουσίας και όχι μόνο, χωρίς έλεγχο, χωρίς καμία αντίδραση. Η αντίδραση βέβαια δεν σταματά στην κάλπη αλλά συνεχίζεται και μετά και σ' όλη τη διάρκεια της θητείας.
pk10gr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Αν δεν ηξερα τον γενικοτερο τροπο που μιλας και εκφραζεσε θα παρεξηγιομουν φιλε ΖΑνΙ.. Απλα θα προσπερασω και θα αδιαφορησω, χωρις να μπω σε διαδικασια διαμαχης.. Παντως ειναι οντως η καλυτερη επιλογη ημερομηνιας που θα μπορουσε να υπαρξει.. 3μερο ειναι τι να κανει ο κοσμος, πηε για μπανακι.. Ουτε αντιδραση ουτε τιποτα.. Αναγκη για ξεκουραση θα την βαφτισουν την αποχη σας..
mred-akias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 Πριν τοποθετηθώ, για να είμαι σίγουρος, τα λευκά δεν προσμετρώνται στους ψήφους του νικητή? (με την λογική ότι ρίχνεις λευκό άρα ότι και να βγει δεν σε νοιάζει)
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 νομιζω ναι. γι'αυτο ριχνεις ακυρο. πρεπει να γινει αισθητη η μαζα των συνειδητα αποστασιοποιημενων ψηφοφορων.
d2m Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Adavis και Χάρη... +10000000000000 Σκεφτείτε (οι υπόλοιποι) τι θα γινόταν αν σας στερούσαν ξαφνικά το δικαίωμα της ψήφου. Αν αναλάμβανε κάποιος, από οποιαδήποτε πλευρά, με το έτσι θέλω, να σας επιβάλλει την αποψή του. Μην θεωρείτε δεδομένα κάποια θεμελιώδη δικαιώματα γιατί δεν είναι και τόσο πίσω, ούτε τόσο μακριά η στέρηση τους. Και δεν καταστροφολογώ. Απλά υπενθυμίζω το μέγεθος αυτού που θεωρούμε δεδομένο και αναφέρετο. Είναι τεράστια η δύναμη της ψήφου, η νοοτροπία μας την έχει συνθλίψει. Σκεφτείτε γιατί οι παππούδες μας πάνε ή πήγαιναν ακόμα και με οξυγόνο να ψηφίσουν. Δεν ήταν απλώς κάτι γραφικοί τύποι. Ήξεραν τι θα πει στέρηση του δικαιώματος. Ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία, όχι δικαιώματα. Κατά την ταπεινή μου άποψη παντα.....
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Το να απέχεις-χωρίς να έχεις να προτείνεις κάτι-,σημαίνει ότι ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ τη διαδικασία.Και ΕΙΝΑΙ πολιτική στάση να μην αποδέχεσαι τη διαδικασία.Συμμετέχω στα κοινά δηλώνοντας με την αποχή μου την άρνηση της αποδοχής της διαδικασίας,γιατί κρίνω πλέον ότι η διαδικασία ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ όπως ΠΡΕΠΕΙ.Άρα,1)δεν την αποδέχομαι όπως λειτουργεί κ 2) δεν συμβιβάζομαι με τα πλαίσια που λειτουργεί προκειμένου να φανεί η δική μου πολιτική άποψη.... Φίλε μου Zavi αν πιστεύεις ότι όσοι απέχουν το κάνουν συνειδητά, δηλαδή η αποχή τους είναι μέρος μιας συνειδητοποιημένης πολιτικής στάσης, είσαι βαθύτατα νυχτωμένος. Μπορεί πράγματι να ισχύει για μερικούς έτσι όπως το όρισες αλλά αυτοί δεν αποτελούν την πλειοψηφία αλλά μια πολύ μικρή μειοψηφία. Θες να μου πεις ότι τα γεμάτα νυχτερινά club στα νησιά αυτό το τριήμερο ή οι συζητήσεις αν το φόρεμα toi moi είναι πιο ωραίο από αυτό της lussile συνιστούν συνειδητοποιημένη πολιτική άποψη, συμμετοχή στα κοινά και πολιτική θέση ? Οι μισοί από αυτούς δεν ξέρουν τι σημαίνουν τα αρχικά γράμματα των πολιτικών κομμάτων. Άλλο πράγμα η αδιαφορία και άλλο πράγμα η πολιτική θέση υπερ της αποχής.
chironis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 εγω παιδιά απο το διαλογόσας δεν κατάλαβα την ερμηνεία της αποχης (συνειδητης πάντα) απο την οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. παρακαλώ καταλήξται καπου.
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7 , 2009 Υπάρχει μια μερίδα ανένταχτων ανθρώπων και μερικών πολιτικών σχηματισμών, κυρίως της εξωκοινοβουλετικής αριστεράς, οι οποίοι με την αποχή μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους ή το μήνυμα ότι απέχουν από μια διαδικασία που την θεωρούν παρωδία. Συχνά, κυρίως σε ότι αφορά συνιστώσες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και οργανωμένων σχηματισμών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, η άποψη αυτή αποτελεί πολιτική θέση. Δηλαδή, "εφόσον αρνούμαστε την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες της". Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιοι ανένταχτοι άνθρωποι οι οποίοι με την αποχή θεωρούν ότι απέχουν από μια διαδικασία που δεν τους εκπροσωπεί ή δηλώνουν με την αποχή τους μια απέχθεια ή μια διαμαρτυρία προς τις πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Γενικώς, η αποχή ως πολιτική στάση υφίσταται και ποικίλει πολύ, ως προς το τι ακριβώς εκπροσωπεί, ανάμεσα στις τάξεις όλων αυτών που απέχουν συνειδητά. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η αποχή εφαρμόζεται ακόμα και από κοινοβουλευτικά κόμματα σε διάφορες ψηφοφορίες. Το θέμα βέβαια εν προκειμένω είναι το εξής. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που απέχουν σήμερα από τις εκλογές ουδεμία σχέση έχει με όλα τα παραπάνω. Πρόκειται απλά περί αδιαφορίας με εξαιρέσεις βέβαια.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα