Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξ αδιαιρέτου εξοχικό και προβλήματα!


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

βρήκα το forum σας ψάχνοντας σχετικά με δικαιώματα σε Εξ αδιαιρέτου σπίτι κλπ και έπεσα πάνω σε ένα άσχετο θέμα αλλά σκέφτηκα ότι ίσως μπορείτε να βοηθήσετε.

 

Τουλάχιστον ίσως μου υποδείξετε κάποιο άλλο site με σχετικό υλικό!

 

Δεν ξέρω "προβλέπεται" να θέσω το παρακάτω ερώτημα στο forum σας και αν έχω επιλέξει την σωστή ενότητα αλλά το πολύ πολύ να "φάω πόρτα"!

 

Το πρόβλημα μου είναι με ένα ακίνητο (εξοχικό) το οποίο είναι εξ αδιαιρέτου στα 4. Ξέρετε πως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις που όλοι θέλουν να βολευτούν το καλοκαίρι και να πάνε διακοπές όλοι μέσα σε 15-20 μέρες του Αυγούστου! Στην προσπάθεια λοιπόν να βγάλουμε άκρη κάποιος είπε ότι επειδή είναι εξ αδιαιρέτου έχει ο καθένας το δικαίωμα να πηγαίνει όποτε θέλει, ας είναι κάποιος άλλος μέσα αρκεί να μην ενοχλεί τις ώρες κοινής ησυχίας κλπ. Με λίγα λόγια μας απείλησε ότι μπορεί να σκάσει μύτη όποτε θέλει εφ' όσον δεν του τύχει να πάει όποτε θέλει εκείνος διακοπές και να μας κάνει την ζωή δύσκολη!

 

Προσπαθώ να βρω κάπου την σχετική νομοθεσία για τις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες ώστε να δω ποια είναι τα δικαιώματα των μερών και πως μπορούν οι υπόλοιποι να αντιμετωπίσουν αυτούς που δημιουργούν προβλήματα και πόσο σημασία έχουν τα ποσοστά δεδομένου ότι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα έχει το 1/4!

 

Παρόμοια προβλήματα έχω συναντήσει από μικρός με τα κληρονομικά της μητέρας μου και δουν μου αρέσουν καθόλου αυτές οι καταστάσεις! Θα ήθελα να αποφύγω τους δικηγόρους, τις μηνύσεις και τα σχετικά αλλά θα ήθελα να ξέρω και τα δικαιώματα μου!

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν το ερώτημα μου δεν αφορά το forum σας!

Link to comment
Share on other sites

To πρόβλημά σου είναι περισσότερο θέμα δικηγόρου. Από πολεοδομικής απόψεως και νομικής εφόσον είναι εξ αδιαιρέτου, έχετε όλοι το αντίστοιχο ποσοστό (25%) από κάθε cm2 του αγροτεμαχίου και του οικήματος. Άρα το πως θα το νέμεστε και θα το χρησιμοποιήτε έγγυται στις μεταξύ σας σχέσεις και κανονισμό που θα θέσετε. Το εξ αδιαιρέτου κανονίζει το ποσοστό κυριότητας και όχι το χρόνο χρήσης....

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το "μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα".

Καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Το ξέρω ότι δεν είναι θέμα μηχανικού αλλά σκέφτηκα ότι θα έχετε κάποια άποψη και ίσως κάποιο link με τέτοια θέματα!

 

Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

niktram

μέσα από το φόρουμ και απο links δεν αντιμετωπίζονται τέτοια θέματα κάποιες απόψεις μπορεί να πατατεθούν κανείς όμως δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες τηε συγκεκριμένης περίπτωσης

σωστά οι συνάδελφοι επεσήμαναν ότι είναι νομικό θέμα και θα πρέπει για να δώσεις οριστική λύση να απευθυνθείς σε δικηγόρο της εμπιστοσύνης σου

όπως περιγράφεις την κατάσταση η προσφυγή στα δικαστήρια είναι αναπόφευκτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.