belbos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Γειά σας , Υπάρχει κάποιο μέγιστο μήκος για χιαστί αντιανέμιο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα λυγισμού ? Στη δική μου περίπτωση έχω χιαστί μέ ράβδους μήκους 11μ αλλά περνάει όλους τους ελέγχους. Υπάρχει πρόβλημα? Είναι πιο σωστη λύση η χρήση συδέσμων τύπου "κ". Ευχαρστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppetros Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Σίγουρα δεν θα σου βγαίνει ο έλεγχος λυγηρότητας (<80) αν θυμάμαι καλά. Από αυτόν τον έλεγχο και αντίστροφα θα μπορείς να διαστασιολογίζεις μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα αντοχής στα χιαστί αλλά λυγηρότητας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paktomenos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Τύπου Κ με τίποτα, απαγορεύονται και από τον ΕΑΚ, και απ' τον EC8. Κατά τα άλλα ισχύουν όσα λέει ο ppetros, αλλά η σχετική παράμετρος (λυγηρότητα) είναι <140. Δες το παράρτημα Γ του ΕΑΚ. Το μήκος των 11 μ. πως προέκυψε? λόγω ύψους πλαισίου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
belbos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Το μήκος προέκυψε λόγω του διαστήματος των πλαισίων μεταξύ τους (10μ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Τα χιαστί όμως τα χρειαζόμαστε να δουλεύουν μόνο σε εφελκυσμό, σωστά; Μπορούμε να τοποθετήσουμε στη θέση των ράβδων ακόμα και καλώδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paktomenos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Οπως παλιά Χάρη, ακριβώς. Μόνο που θέλουν συντήρηση (τάνυση) και μάστορα κατασκευαστή. @ belbos: τύπου Λ γιατί δεν δοκιμάζεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dratsiox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Τα χιαστί όμως τα χρειαζόμαστε να δουλεύουν μόνο σε εφελκυσμό, σωστά;Μπορούμε να τοποθετήσουμε στη θέση των ράβδων ακόμα και καλώδια. Χάρη θα υπάρχει πρόβλημα με τη ληγυρότητα κατά το παράρτημα Γ του ΕΑΚ αν χρησιμοποιηθούν καλώδια Αν και θα ήταν μια καλή λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Στη δική μου περίπτωση έχω χιαστί μέ ράβδους μήκους 11μ πως λες θα κάνεις τη συνδεση στο Χ (στο μέσο)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
belbos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Οι σύνδεσμοι Λ είναι μία καλή λύση καθώς μείνεται αισθητά το μήκος λυγισμού. Απ την άλλη, ότι σύνδεση και να υπάρχει στο μέσον των συνδέσμων το μηκος λυγισμού δεν αλλάζει νομίζω εκτός αν διέρχεται από εκεί κολώνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paktomenos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2009 Χμ, εδώ οι απόψεις διίστανται. Οι περισσότεροι λένε πως μειώνεται στο μισό, λόγω του έτερου σκέλους του Χ, που λειτουργεί ως στήριξη. Είναι και οικονομοτεχνικό το θέμα, τι συμφέρει περισσότερο, τα Λ απαιτούν και ισχυρό κεφαλόδεσμο, τα Χ πάλι περισσότερες συνδέσεις (Λ->3συνδέσεις - Χ ->5 συνδέσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα