veroniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 προκειται να αλλαξω εδρα στο καταστημα μου και ο χωρος που με ενδιαφερει εχει την εξης ιστορια: ειναι κλειστο παρκινγκ,εντελως ανεξαρτητο απο την πολυκατοικια,με δικη του εισοδο. απο τη κατασκευη της πολυκατοικιας πριν 10 χρονια,το νοικιαζε ως γραφειο και δεν ειχε κανενα προβλημα μεχρι που για ασχετο με τη χρηση λογο,καποιος απο τη γειτονια εκανε καταγγελια στο δημο. ο δημος εβγαλα ενα προστημο,το οποιο πληρωθηκε και ενα προστημο 400 € καθε χρονο για να συνεχισει να το χρησημοποιει σαν γραφειο. τωρα εγω θελω να το νοικιασω ως καταστημα λιανικης και επιδιορθωσεις ρουχων. το καταστατικο της πολυκατοικιας δεν αναφερει τιποτα για την αλλαγη χρησης του χωρου αυτου. εγω πως μπορω να εξασφαλισω την καταλληλοτητα του χωρου,νομικα,για να το χρησιμοποιω χωρις προβληματα;
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2009 Eίναι από τις γνωστές περιπτώσεις που ένας χώρος στάθμευσης μετατρέπεται παράνομα σε κατοικία , γραφείο , κατάστημα κτλ. Προσοχή : Η αλλαγή χρήσης από γκαράζ σε κατάστημα δεν γίνεται με τα καταστατικά αλλά με άδεια από την πολεοδομία. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο. Το γεγονός ότι επί δεκαετία λειτουργούσε ως γραφείο ανενόχλητα είναι θέμα τύχης. Η παρανομία όμως υπάρχει. Κι επειδή μπορεί να ακούσετε επιχειρήματα του τύπου "μα το δηλώνω στο Ε9 σαν κατάστημα" σας τονίζω ότι η νομιμότητα ενός χώρου τεκμηριώνεται αποκλειστικά και μόνο από την άδεια που έχει εκδοθεί γι αυτόν από την πολεοδομία. Εφόσον δεν υπάρχει άδεια από την πολεοδομία για αλλαγή χρήσης , θεωρείται πολεοδομικά αυθαίρετο. Γι αυτό και πληρώνει ετησίως πρόστιμο διατήρησης αυθαιρέτου. Θα πρέπει να επισκεφθείτε μηχανικό , με ότι στοιχεία έχετε για την περίπτωση , ο οποίος αφού τα εξετάσει θα σας πει αν μπορεί να γίνει κάτι , και την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε.
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 είναι αδύνατον να αλλάξει η χρήση εφόσον ο χώρος του γκαράζ δεν έχει προσμετρηθεί στη δόμηση επίσης είναι πιθανό να είναι δεσμευμένος ως γκαραζ και συμβολαιογραφικα οπότε ακόμη και αν λυνόταν το θέμα του συντελεστή θα έπρεπε να μεταφερθεί η θέση στάθμευσης
veroniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 ok, το θεμα ειναι εγω εαν αντιμετωπισω προβληματα στο μελλον. νομαρχια,εφορια και τεβε μου δινουν το ελευθερο!!! Πώς γινεται αυτο;
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10 , 2009 νομαρχία; είσαι βεβαιη; σε μηχανικό απευθύνθηκες; το θέμα της επαγγελματκής έδρας είναι εξαιρετικά σοβαρό και στο τέλος ο μόνος που θα έχει πρόβλημα θα είσαι εσύ
ilias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Συνάδελφοι μία ερώτηση............. Σε κλειστή θέση στάθμευσης σε Πολυκατοικία με Οικ. Άδεια του '85 μπορούμε τελικά να κάνουμε αλλαγή χρήσης σε κατάστημα, δεδομένου ότι τότε τα γκαράζ δεν μετρούσαν στη δόμηση ενώ πλέον μετράνε? Τι γίνετε τελικά και τι ισχύει?
Chilon Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Τα εγκεκριμένα διαγράμματα κάλυψης, ισχύουν. Αν δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, δεν μπορείς να κάνεις το κατάστημα.
ilias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Και υπόλοιπο δόμησης να υπάρχει chilon είναι δυνατόν να το πάρει όλο ο πελάτης μου από τη στιγμή που η πολυκατοικία έχει δεκαπέντε διαμερίσματα, οπότε και ανάλογες συνιδιοκτησίες επί του οικοπέδου?
Chilon Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31 , 2009 Απ' ότι καταλαβαίνω ρωτάς αν μπορείς να κάνεις αλλαγή χρήσης, χωρίς να προσμετρηθεί το κατάστημα στην δόμηση (δηλαδή να παραμείνει η δόμηση ως έχει); Όχι φίλε και συνάδελφε, αυτό δεν γίνεται.
JTB Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2009 είναι αδύνατον να αλλάξει η χρήση εφόσον ο χώρος του γκαράζ δεν έχει προσμετρηθεί στη δόμηση επίσης είναι πιθανό να είναι δεσμευμένος ως γκαραζ και συμβολαιογραφικα οπότε ακόμη και αν λυνόταν το θέμα του συντελεστή θα έπρεπε να μεταφερθεί η θέση στάθμευσης ΟΚ, και αν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, τότε η μεταφορά της θέσης είναι η μόνη λύσή, ή μπορεί να πληρωθεί όπως κάνουμε σε άλλες περιπτώσεις?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα