Manu3l Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9 , 2009 Θα ηθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει το εξής: Σε ξενοδοχείο έχουμε δευτερεύουσα κουζίνα σε υπόγειο με χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο ισόγειο. Η ερώτηση είναι: Επιτρέπεται η σκάλα να είναι κυκλική ή όχι. Έχω την εντύπωση πως εμπλέκεται και ο ΕΟΤ στο θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
sakistsalikis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Εχω την εντυπωση οτι η κουζινα δεν επιτρεπεται σε υπογειο χωρο. Δε θεωρειται βοηθητικης χρησης χωρος. http://www.tee.gr/teeassoc/urban/teelar/law/lpn/egr25787.htm --------- Εγγρ-25787/4617/87. [ ΙΣΧΥΕΙ απο 10.4.1987 ] Μαγειρία στο υπόγειο κτιρίων Αναφερόμενοι στο έγγραφό σας, σχετικά με το αντικείμενο του θέματος σας γνωρίζουμε τα εξής: Συμφωνούμε με τις απόψεις που διατυπώνονται 7257/86 έγγραφο του ΤΠ και ΠΕ Ρόδου, δηλαδή ότι δεν επιτρέπεται και ούτε επιτρεπόταν, στην εκτός σχεδίου δόμηση, η δημιουργία στο υπόγειο κτιρίου μαγειρίου. Οσον αφορά τις εντός σχεδίου περιοχές στην εγκύκλιο Ε.113/86 άρθρο 31 παρ. 1α αναφέρεται ότι "οι χώροι μαγειρίων σε κτίρια ξενοδοχείων εντός εγκεκριμένου σχεδίου δεν αποτελούν χώρους βοηθητικής χρήσης κατά την έννοια του άρθρου 12 παρ. 4 του ΓΟΚ/73 που διατηρείται σε ισχύ, γιατί η παρ. 7 του άρθρου 35 του ΓΟΚ/73 έχει καταργηθεί. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η κατασκευή μαγειρίου στο υπόγειο ξενοδοχείου, στις εντός σχεδίου περιοχές μέχρι ο κτιριοδομικός κανονισμός ρυθμίσει διαφορετικά το θέμα αυτό. ΣΧΕΤ-ΝΟΜ Αρθ-12 παρ.4 του ΓΟΚ/73. Αρθ-31 του ΓΟΚ/85. Εγκ-113/86.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα