Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aγορά γραφείου με λανθασμένη τακτοποίηση (ερώτηση ιδιώτη)


Dimitris Lekkos

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας! Είμαι καινούριος στο φόρουμ και σας βρηκα ψάχνοντας μια απάντηση σε δύσκολο θέμα που έχω με ένα αυθαίρετο. Αν είμαι σε λάθος ενότητα παρακαλώ ασ με μεταφέρει κάποιος συντονιστής στη σωστή, ευχαριστώ πολύ.

Με ενδιαφέρει για αγορά ένα γραφείο - διαμέρισμα σε πολυκατοικια που είναι όμως αυθαίρετο κατ 4. Εκτός αυτού η τακτοποίηση που έγινε είναι λάθος κατά την άποψη 3 μηχανικών που το είδαν. Τώρα η μόνη λύση μου είπαν είναι να ανοιχτεί η τακτοπόιηση και να γίνει σωστά αλλά προκυπτει διαφορά πάνω από 20% στο πρόστιμο  και θα περάσει επιτροπή. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Dimitris Lekkos said:

.... η τακτοπόιηση και να γίνει σωστά ........

...Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? 

απλούστατο.

Αναθέτεις στον Μηχανικό σου να κάνει σωστά την τακτοποίηση και να πληρωθεί το όποιο πρόστιμο βγει.

Θα περάσει και έγκριση απο ΣΥΠΟΘΑ και κάνεις την αγορά και τέλειωσες.

Και φυσικά το θέμα σου δεν είναι απο τα δύσκολα. Αλλά ευκολάκι.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

θα διαφωνήσω με τον Συνάδελφο, εφόσον τα έχετε βρει με τον πωλητή και έχει συμφωνήσει να σου πουλήσει ακίνητο χωρίς αυθαίρετα όπως ορίζει ο νόμος, ο πωλητής οφείλει να σου δώσει το ακίνητο χωρίς αυθαίρετα ή αν έχει να έχουν τακτοποιηθεί. Καλό είναι να ξέρεις και τι αυθαίρετα έχει και για πόσο καιρό τακτοποιούνται, εν συντομία δηλαδή να μην σας λεω πολλά. Καλά κάνατε και απευθυνθήκατε σε δικό σας Μηχανικό. Σε τρεις μάλιστα και είδατε ότι η τακτοποίηση, οι τακτοποιήσεις είναι λάθος σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών σας. Εγώ πιστεύω πρέπει να απευθυνθείτε ξανά στον πωλητή να του εκφράσετε τους λόγους μαζί με τον μηχανικό σας που πιστεύει ο μηχανικός σας ότι είναι λάθος η τακτοποίηση. Κατόπιν είτε υπαναχωρεί αυτός από την πώληση, είτε δέχεστε να τακτοποιήσετε τα αυθαίρετα σωστά και με δικά σας έξοδα, είτε και το σωστό είναι κατά την άποψη μου, ο πωλητής πρέπει να σας δώσει ακίνητο χωρίς αυθαίρετα ή αν έχει να έχουν τακτοποιηθεί σωστά. Καλά κάνατε και απευθυνθήκατε σε μηχανικούς και το ψάξατε, οι μηχανικοί θα πρέπει να πληρωθούν και σεις να πειτε του πωλητή να το τακτοποιήσει πριν σας το μεταβιβάσει γιατί αν γίνει η πώληση με τους χώρους τακτοποιημένους ως έχει σήμερα και κατόπιν κινήσετε εσείς διαδικασία να τακτοποιήσετε "σωστά" όπως λένε οι μηχανικοί σας τους χώρους. Ποιος λέει ότι ίσως μια μέρα το Δημόσιο δεν ξεκινήσει διαδικασία ότι τα νέα αυτά αυθαίρετα που θα αιτήστε αργότερα με τον Μηχανικό να φτιάξετε δεν φτιάχτηκαν μετά την αγορά, το 2022 ας πούμε αν το πάρετε σύντομα και τότε μπερδεύετε με μεγάλη ιστορία γιατί θα υπάρχουν έγγραφα μηχανικού που με αυτά αγοράσατε ας πούμε ότι "τον Μάρτιο το 2022 που πήρατε το ακίνητο ......... οι αυθαιρεσίες που είχε είχαν τακτοποιηθεί σύμφωνα με την δήλωση ........τάδε. " Και μετά ας πούμε ένας ελεγκτής μπορεί να σας πει, "εγώ έχω χαρτιά ότι πήρατε ακίνητο με τις εξής αυθαιρεσίες ..... ρυθμισμένες με τον νόμο 4495/17 τον Μάρτιο του 2022 και σεις ζητάτε σήμερα να ρυθμίσετε κάτι άλλα αυθαίρετα τον Μαιο το 2022". "Ποιος μου λέει ότι δεν τα κάνατε μετά ?? " Αρα μπερδεύετε χωρις να ευθύνεστε με τακτοποίηση χώρων (μπορούν να ισχυριστούν) που φτιάχτηκαν μετά το 2011 και τότε τα πρόστιμα είναι πολύ μεγάλα και η διαδικασία δεν καταλήγει πάντα με τακτοποίηση, ρύθμιση νόμιμη αυτών των χώρων. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.