Erini Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 07:43 πμ Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 07:43 πμ (edited) (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω έχω μια διπλοκατοικια που αγόρασα πρόσφατα έχει όλα τα νόμιμα έγραφα δεν έχει αυθαίρετα γιατί την αγόρασα πρόσφατα έχει δικαίωμα στην ταράτσα να χτισω άλλα 29 τετραγωνικά και φυσικά θα το κάνω θα εκδοσω και αδεια και θα γίνουν υποστηλωσεις στον πρώτο όροφο γιατί θα γκρεμιστουν και μεσοτοιχιες στον πρώτο φυσικά θα γίνει μια ελαφριά κατασκευή στην ταράτσα και θα ενωθεί με τον πρώτο να γίνει μεζονέτα με εσωτερική σκαλα.. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου μπορώ με κάποιον νομιμο τρόπο εφόσον όλο το κτήσμα είναι δικό μου να τα ενώσω με το σπίτι έτσι ώστε να τον μεγαλώσω τον πρώτο όροφο??? Edited February 15, 2022 at 08:25 πμ by Didonis
Didonis Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 08:30 πμ Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 08:30 πμ (edited) 47 λεπτά πριν, Erini said: ...Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα μπαλκόνια ..... να τα ενώσω με το σπίτι έτσι ώστε να τον μεγαλώσω... τα "μπαλκόνια" θες να ενώσεις ώστε να μεγαλώσουν τα "μπαλκόνια"? ή θέλεις την μετατροπή τους σε Οικία ώστε να μεγαλώσει η οικία? και... Αφού έχεις προγραμματίσει να βγάλεις Άδεια Δόμησης, θα έχεις μιλήσει ή αναθέσει σε Μηχανικό σου ή Τεχνικό Γραφείο να κάνει τις αναγκαίες μελέτες.... Όπως γράφεις έχεις ενημερωθεί ότι έχεις υπόλοιπο 29τ.μ. Συντελεστή Δόμησης. Τι σας είπε (αφού έχει και την πλήρη εικόνα του ακινήτου σας) Edited February 15, 2022 at 08:32 πμ by Didonis
Erini Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 08:48 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 08:48 πμ 1 λεπτό πριν, Didonis said: τα "μπαλκόνια" θες να ενώσεις ώστε να μεγαλώσουν τα "μπαλκόνια"? ή την μετατροπή τους σε Οικία ώστε να μεγαλώσει η οικία? και... Αφού έχεις προγραμματίσει να βγάλεις Άδεια Δόμησης, θα έχεις μιλήσει ή αναθέσει σε Μηχανικό σου ή Τεχνικό Γραφείο να κάνει τις αναγκαίες μελέτες.... Τι σας είπε (αφού έχει και την πλήρη εικόνα του ακινήτου σας) Να ενώσω τα μπαλκόνια για να μεγαλώσει το σπίτι έχω μιλήσει με τον μηχανικό ως προς τα χαρτιά που έλεγξε για την αγορά που κάναμε αλλά δεν τον έχω ρωτήσει αν θα μπορούσε αυτό να γίνει συν από την εμπειρία μου πολλές αγοραπωλησιες που έχω κάνει και διάφορα πρόβλημα που έχουν προκύψει άλλοι μηχανικοί είναι γνωστές όλων των νόμων άλλοι οχι και αυτό το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει. Για αυτό ήθελα μια γνώμη και από άλλους μηχανικούς γιατί πιστέψτε με πολλές φορές έχω δει να υποστηρίζει άλλα ο ένας μηχανικός άλλα ο άλλος.
Didonis Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 10:18 πμ Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 10:18 πμ σας ξαναρωτώ λοιπόν τα μπαλκόνια θες να τα κλείσεις να είναι οικία ή ανοικτά περιμετρικά να παίρνουν αέρα σαν καλά μπαλκόνια. και για να έχεις γνώμη κι από άλλους μηχανικούς Ανέβασε τα σχέδια της άδειας Ανέβασε πρόσφατη αποτύπωση υφιστάμενης κατάστασης Βάλε και μπόλικες φωτογραφίες του ακινήτου. Πως θα διαμορφώσουμε γνώμη μόνο με τα λόγια σας. Τα κτίριο περιγράφονται με σχέδια και αυτοψία. 1
Erini Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 10:35 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 10:35 πμ Όχι υπάρχει ένα μπαλκόνι μπροστά και ήθελα να το κλείσω για να το ενώσω με το σπίτι με το σαλόνι να είναι οικία δηλαδή. Έτσι και αλλιώς είχα σκοπό να γκρεμισω τους τοίχους μπροστά από το μπαλκόνι για να μεγαλώσω τα παράθυρα και να γίνουν μεγαλα και επειδή το μπαλκονι είναι στενό και δεν πρόκειται κάνεις να κάθεται εκεί ελαγα αντί για καγκελα να χτιστεί μέχρι τα κάγκελα και το υπόλοιπο να γίνει τζαμαρίες περιμετρικες με μεταλλικα κουφώματα. Το μπαλκονι είναι αυτό που βλέπετε πάνω από το ισόγειο που είναι πέτρινο και γίνεται αρμολόγηση τώρα.
Erini Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 10:56 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 10:56 πμ 19 λεπτά πριν, Erini said: Όχι υπάρχει ένα μπαλκόνι μπροστά και ήθελα να το κλείσω για να το ενώσω με το σπίτι με το σαλόνι να είναι οικία δηλαδή. Έτσι και αλλιώς είχα σκοπό να γκρεμισω τους τοίχους μπροστά από το μπαλκόνι για να μεγαλώσω τα παράθυρα και να γίνουν μεγαλα και επειδή το μπαλκονι είναι στενό και δεν πρόκειται κάνεις να κάθεται εκεί ελαγα αντί για καγκελα να χτιστεί μέχρι τα κάγκελα και το υπόλοιπο να γίνει τζαμαρίες περιμετρικες με μεταλλικα κουφώματα. Το μπαλκονι είναι αυτό που βλέπετε πάνω από το ισόγειο που είναι πέτρινο και γίνεται αρμολόγηση τώρα. Δηλαδή να γινότανε σαν την δεύτερη φωτογραφία μετά από την παρέμβαση.
Didonis Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 11:15 πμ Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 11:15 πμ 18 λεπτά πριν, Erini said: Δηλαδή να γινότανε σαν την δεύτερη φωτογραφία μετά από την παρέμβαση. Όχι δεν μπορείς. 1
bilya63 Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 11:22 πμ Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 11:22 πμ 45 λεπτά πριν, Erini said: Εγώ θα σου πρότεινα εφόσον είναι μικρό να το γκρεμίσεις, μιας κ τα τελευταία 2 χρόνια πέφτει το ένα μετά το άλλο.
Erini Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 12:35 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 12:35 μμ 1 ώρα πριν, bilya63 said: Εγώ θα σου πρότεινα εφόσον είναι μικρό να το γκρεμίσεις, μιας κ τα τελευταία 2 χρόνια πέφτει το ένα μετά το άλλο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Arche Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 12:37 μμ Δημοσιεύτηκε February 15, 2022 at 12:37 μμ Παρότι σέβομαι την άποψη του bilya γιατί είναι εξαιρετικός Μηχανικός και δεν αστοχεί στις προβλέψεις του, πολλά έχει δει το μάτι του και είναι πλέον γνωστό στο Χαλάνδρι νομίζω τελευταία έπεσε ένας εξώστης με το βάρος του χιονιού και επίσης ένας είχε πέσει πιο παλιά δεν μπορώ να θυμηθώ όμως που. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω σαν Αρχιτέκτονας και ειδικός στην διαμόρφωση και το Interior και outdoor design χώρων, πως ναι τώρα πιά στο Instagram και με την βοήθεια του google μπορείς να βρεις πολύ ωραίες φωτογραφίες χώρων!!! 1 2
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα