Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράτυπη τακτοποίηση σε οικοδομή με τον Ν.4495/17


KostKarlns

Recommended Posts

Σε τετραόροφη οικοδομή το οροφοδιαμέρισμα του τέταρτου ορόφου έγινε κατά 30 τμ μεγαλύτερο από την άδειά του και υπάρχει κλειστό λεβητοστάσιο επί της πυλωτής. Τα παραπάνω τακτοποιήθηκαν με τον Ν.4495/17 ,το οροφοδιαμέρισμα του τέταρτου ορόφου ως πραγματικά έχει, και το υπάρχον λεβητοστάσιο (που φαινόταν στις οριζόντιες ιδιοκτησίες ως μελλόκτιστο), ως 2 αποθήκες (έγινε χώρισμα και διανοίχθηκε 2η πόρτα) και στη συνέχεια μεταβιβάσθηκαν σε νέο ιδιοκτήτη. Το θέμα που έχει προκύψει είναι πως στο street view υπάρχουν φωτογραφίες που εμφανίζεται τόσο ο  τέταρτος όροφος στα τούβλα, όσο και οι δυο αποθήκες ως λεβητοστάσιο, με μια είσοδο δηλαδή και όχι όπως τακτοποιήθηκαν.

Σε περίπτωση ελέγχου υπάρχει «μεγάλο» θέμα ; Υπάρχει τρόπος διόρθωσης των παραπάνω ώστε να μην βρει κανένας από τους εμπλεκόμενους τον  μπελά του;

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, KostKarlns said:

....Το θέμα που έχει προκύψει είναι πως στο street view υπάρχουν φωτογραφίες που εμφανίζεται ....

...

Σε περίπτωση ελέγχου υπάρχει «μεγάλο» θέμα ; Υπάρχει τρόπος διόρθωσης των παραπάνω ώστε να μην βρει κανένας από τους εμπλεκόμενους τον  μπελά του;...

Χωρίς να έχω δει τι πολεοδομικές παραβάσεις αναφέρεις ούτε φυσικά να γνωρίζω τι και πως έχει γίνει η τακτοποίηση ή νομιμοποίηση αυτών....

Για να καταλάβω λοιπόν

μας ρωτάς λοιπόν, πως παράνομες αυθαιρεσίες που έγιναν στην αρχική Οικοδομική Άδεια, μετά παράνομα τακτοποιήθηκαν και ο ρουφιάνος ο γόογλε το έχει καταγράψει και πως παράνομα πάλι να σου υποδείξουμε πως να μη βρείτε τον μπελά σας?

Κατάλαβα σωστά? ή έστω στο περίπου?

Link to comment
Share on other sites

Στο περίπου ...

Το street view έχει φωτογραφίες από τον Ιανουάριο του 2012, ενώ αεροφωτογραφίες στην περιοχή δεν υπάρχουν.

Φαίνεται δηλαδή ο όροφος που τακτοποιήθηκε ημητελές, όπως και το θέμα με το λεβητοστάσιο.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το θέμα που έχει προκύψει χωρίς να βρούνε όλοι οι εμπλεκόμενοι τον μπελά τους.

Δεν μίλησα για παράνομη λύση, αλλά αν υπάρχει λύση και με τι επιπτώσεις.

Ο λόγος που η ερώτηση γίνεται εδώ και όχι σε γραφείο κάποιου μηχανικού, είναι ότι ο μηχανικός που έκανε τις τακτοποιήσεις είναι φίλος του ιδιοκτήτη του ορόφου και οι απαντήσεις που δίνει είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι όλα είναι νόμιμα.

Απλά προσπαθώ να πάρω έστω και ανώνυμα κάποιες απαντήσεις σε ένα θέμα που έχει προκύψει ώστε να ξέρω πως πρέπει να κινηθώ.

Το τονίζω ΔΕΝ θέλω παράνομες λύσεις, αλλά πως και αν μπορεί να διορθωθεί το θέμα με τις ελάχιστες δυνατόν επιπτώσεις.

Σας ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, KostKarlns said:

Στο περίπου ...

1).... ο όροφος που τακτοποιήθηκε ημητελές, ....

2).... χωρίς να βρούνε όλοι οι εμπλεκόμενοι τον μπελά τους.

....

3) Απλά προσπαθώ να πάρω έστω και ανώνυμα κάποιες απαντήσεις ....

 

Στο "περίπου" με βάση αυτά που σας ρώτησα σημαίνει ότι ζητάς να σε κατευθύνουμε πως να κάνεις παρανομία.

1)  Γενικά και υπό όρους και προϋποθέσεις μπορούν να τακτοποιηθούν χώροι ημιτελή αρκεί να βρίσκονται σε κάποιο στάδιο έργου.

2) Αν έχουν κάνει παρανομίες (αν φυσικά) να βρουν τον μπελά τους

3) Δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ. Ότι γράφεις ένας εισαγγελίας μπορεί άνετα να βρει όνομα επώνυμο κι απο έδρα που το έγραψες.

 

Το θέμα κλειδώνει για λόγους αναζήτησης παράνομων πράξεων.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.