Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακαίνιση πέτρινης κατοικίας


le gout

Recommended Posts

Καλημέρα, διώροφη πέτρινη κατοικια σε χωριό Θεσσαλίας ακατοίκητη 40 χρόνια. Αν διατηρηθεί, θα μείνουν οι εξωτερικοί τοίχοι και όλο το μέσα θα γίνει εξ αρχής. 

Οι ερωτήσεις είναι: 

1. Θα είναι εξίσου ασφαλές  με ένα καινούργιο από άποψη στατικότητας; 

2. Το κόστος ανακατασκευής θα είναι περίπου όσο να κάνεις ένα καινούργιο (όχι πέτρα) δλδ περίπου €1300-1500/μ² ή θα το υπερβαίνει? 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, χωρίς αυτοψία και μελέτη πολιτικού μηχανικού το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί.  Βασικό θέμα είναι η κατάσταση της φέρουσας λιθοδομής. Από κει και ύστερα θα χρειαστείς εναν καλό τοπικό  κατασκευαστή-εργολάβο να σου προχωρήσει τις εργασίες σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη του μηχανικού που θα αναλάβει και την έκδοση της οικοδομικής άδειας. Για το κόστος κατασκευής κανείς δεν μπορεί να στο απαντήσει εάν δεν μελετήσει πρώτα το θέμα και δεν κάνει έστω και στοιχειώδη προυπολογισμό, βάζοντας και ένα αυξημένο ποσοστό απρόβλεπτων (λόγω αφανών εργασιών που θα προκύψουν στα πλαίσια ανακαίνισης-μερικής ανακατασκευής). Συμπέρασμα, μιλάς με μηχανικό της περιοχής και βλέπεις αν σε παίρνει οικονομικά να το προχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.