Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιμέτρηση θερμοπρόσοψης


s66through

Recommended Posts

Καλησπέρα σας όλους, 
 
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. 
 
Όταν τοποθετείται θερμοπρόσοψη αναφέρεται ότι ο μάστορας χρεώνει την εργασία ως "σεντόνι", δηλαδή ακόμη και εκεί που υπάρχει κούφωμα και δεν θα μπει θερμομονωτικό υλικό χρεώνεται κανονικά σαν να είχε μπει. 
 
Κάποιοι αναφέρουν ότι αυτό ισχύει για κουφώματα κάτω των 2 τ.μ. καθώς έχει αρκετή εργασία το γωνιόκρανο που τοποθετείται στις άκρες του κουφώματος και ότι για τα κουφώματα επιφάνειας άνω των 2 τ.μ. δεν γίνεται αυτή η χρέωση. 
 
Θέλω να σας ρωτήσω αν υπάρχει κάποια οδηγία από το ΤΕΕ ή αλλού σχετικά με αυτό το θέμα και αν θα μπορούσατε να μου την κοινοποιήσετε. 
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ελληνική τεχνική προδιαγραφή για θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων, η οποία ωστόσο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη και θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά σε δημόσια έργα σε επόμενο χρονικό διάστημα. Για το κομμάτι της επιμέτρησης αναφέρει τα κάτωθι. Στα ιδιωτικά έργα ελλείψει σαφούς πλαισίου, όλα βασίζονται στο τί έχει προσυμφωνηθεί με τον μάστορα.
􀈝􀈑􀄲􀈡􀈦􀈞􀀃 􀀋􀄰􀈡􀈖

Untitled.png

Link to comment
Share on other sites

Η επιμέτρηση γίνεται βάσει της πραγματικής επιφάνειας που θερμομονώνεται.

Όμως επειδή στο τελείωμα κάθε ανοίγματος ή ακμής του κτιρίου θέλει κάποιον επιπλέον κόπο

ή υλικό ή τέλος πάντων επιπρόσθετη καθυστέρηση, ο κάθε μάστορας κρίνει και είτε ανάγει 

το επιπλέον κόστος στην  καθαρή επιφάνεια είτε χρεώνει τα ανοίγματα.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα λέει ο @gamvro. Να σημειώσω και το εξής: είναι άλλο στο τελείωμα εξωτερικής επιφάνειας(σοβάτισμα, εξωτερική θερμομόνωση κλπ) ένας τεχνίτης να πρέπει να κατασκευάσει γωνία (οριζόντια ή κατακόρυφη) χωρίς άλλη βοήθεια υλικού και μόνον με το δικό του αλφάδιασμα και άλλο να τοποθετήσει ένα γωνιόκρανο που υποτίθεται έχει έρθει από το εργοστάσιο αλφαδιασμένο. Την διαφορά την καταλαβαίνουμε όλοι. Όπως προείπα όμως, κακώς, στα ιδιωτικά ιδίως έργα το τοπίο είναι νεφελώδες και ισχύει το "'ό,τι συμφωνήθηκε". Γι'αυτό χρειάζεται πάντα να απευθυνόμαστε σε μηχανικό για να αναλάβει προσφορά/προκοστολόγηση - επιλογή υλικών/τεχνικών εφαρμογής/τεχνιτών - επίβλεψη - επιμέτρηση - σύνταξη τελικού λογαριασμού. Αλλιώς "το φτηνό κρέας το τρώει το σκυλί".

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.