Μετάβαση στο περιεχόμενο

ACORD-CP της itech


mkalliou

Recommended Posts

Συνάδελφοι χαίρεται . Χρησιμοποιώ το πρόγραμμα σε μια μελέτη ενίσχυσης κτιρίου φέρουσας τοιχοποιίας και δημιουργήται το παράδοξο : Ενώ σε ολόκληρο το κτίριο η μέγιστη εφελκυστική τάση είναι 7 MPa όταν κρύβω μερικούς τοίχους , σε ορισμένα σημεία (στα σημεία ένωσης των δοκών με την τοιχοποιία ) η τάση φτάνει τα 10 MPa ! Είμαι νέος μηχανικός και δεν μπορώ να βρω λύση , μηπώς κανείς γνωρίζει γιατι δημιουργήται το πρόβλημα αυτό ;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 35
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Εννοείς γιατί συμβαίνει όταν κρύβεις κάποιους τοίχους ή γιατί εμφανίζεται κάτω από τις δοκούς;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση , αυτο που εννοώ είναι οτι όταν δεν κρύβω κανένα τοίχο οι εφελκυστικές τάσεις βγαίνουν 7 Mpa , ενώ όταν κρύβω κάποιους οι μέγιστες τάσεις τοπικά αυξάνονται σημαντικά . Το οτι τα σημεία αυτά βρίσκονται στις ενώσεις των δοκών με την τοιχοποιία κάποιο ρόλο παίζει , αλλά δεν είναι αυτό το κύριο ερώτημα . Ακόμα και στην περίπτωση σοβαρού λάθους κατά την προσομοίωση , το πρόγραμμα παρ' ότι θα έβγαζε μη ρεαλιστικές τάσεις σε μια περιοχή του τοίχου , δεν θα έπρεπε να αλλάζουν κρύβοντας άλλες επιφάνειες .

Link to comment
Share on other sites

Μήπως απλά υπάρχουν, αλλά εσύ δεν τις βλέπεις στο γραφικό περιβάλλον;

Αν δηλαδή είναι εσωτερικοί τοίχοι και εσύ βλέπεις μόνο τους εξωτερικούς, όταν αφαιρέσεις τους εξωτερικούς που έχουν maxσ=Χ, θα βλέπεις τις τάσεις των εσωτερικών maxσ=Υ (Υ>Χ).

Λογικά θα έχει κάποια γραφικά ή χρωματική κλίμακα η οποία δε θα αλλάζει ως προς το μέγιστο της.

Link to comment
Share on other sites

Έχει γραφική ή χρωματική κλίμακα . Το πρόβλημα ειναι οτι αλλάζει ως προς το μέγιστο της . Μεγαλύτερη τιμή εμφανίζει όταν έχω κρύψει όλους τους τοίχους εκτος από ενα τοίχο του ισογείου , παρά όταν εμφανείς είναι όλοι οι τοίχοι (εσώτερικοί και εξωτερικοί) . Οταν λέω κρύβω εννόω οτι επιλέγω να μην είναι εμφανή κατα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων , δεν διαγράφω στοιχεία από το προσομοίωμα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.