spy1551 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2009 Aπό εκεί το είχα κατεβάσει και εγώ.Λειτουργεί για ένα μήνα.
Chihor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2009 Πράγματι, έτσι είναι. Το δοκίμασα μόλις και δουλεύει. Ευχαριστώ παιδιά.
ppetros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2009 Απορία. Στο πρόγραμμα όταν δημιουργώ ένα μοντέλο π.χ. τυπικό ορθογωνικό κτίριο με άνοιγμα 15μ επί 40μ. Στους στύλους δίνω member type colunm (το οποίο για τους στύλους των πλαισίων έχω όνομα στύλοι_1 π.χ.) και για τους μετωπικούς στύλους, στύλοι_2 και δίνω τα κατάλληλα supports για λυγισμό-πλαγιοστρεπτικό. Τα groups που τα χρησιμοποιώ, αν πρέπει να γίνονται και αν χρησιμοποιούνται κάπου για δική μας ευκολία και που. Πρέπει στο παραπάνω παράδειγμα να ορίσω και groups? και σε αντιστοιχία με τα member types? (γιατί εγώ τουλάχιστον δεν τα χρησιμοποιώ)
paktomenos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2009 Τα groups είναι για δύο λόγους: 1) δική σου ευκολία στην επιλογή στοιχείων. Π.χ. κάνεις ένα group τους στύλους, και μετά μπορείς να τους επιλέγεις ευκολα μαζικά για τροποποίηση διατομών, στηρίξεων, δεσμεύσεων, κλπ. Ιδιαίτερα χρήσιμο αν χρησιμοποιείς πολλές διαφορετικές διατομές για ομοειδή στοιχεία, οπότε η επιλογή με διατομές μπορεί να είναι δυσλειτουργική. 2) -και βασικότερο- ευκολία στην διαστασιολόγηση, και κυρίως στην βελτιστοποίηση των στοιχείων. Ομοίως με το (1) μπορέις να διαστασιολογείς ή βελτιστοποιείς συγκεκριμένα group κάθε φορά, αντί για το σύνολο του φορέα. Και να μην ορίσεις πάντως, δεν τρέχει κάτι. Είναι αποκλειστικά για καλύτερη οργάνωση του μοντέλου σου, και τίποτα άλλο. Εγώ τώρα πια συνήθως δεν ορίζω, δουλεύω με επιλογή με βάση τις διατομές.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Έχει κάνει κάποιος μελέτη φέρουσας τοιχοποιίας με το Robot;
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 @Προς όλους τους Robo-τακηδες Παιδιά με το που πήρατε το πρόγραμμα, με πιο τρόπο πήρατε χαμπάρι τι γίνετε, πως δουλεύει, πως να στήσετε το μοντέλο κ.τ.λ.? Μέσω του αγγλικού manual ή μέσω σεμιναρίων? Κατέβασα την trial έκδοση και προσπαθώ να δω τι παίζει. Αν δεν σου δείξει κάποιος ζόρικη νομίζω είναι η κατανόηση του......τι λέτε?
spy1551 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Αν δεν σου δείξει κάποιος ζόρικη νομίζω είναι η κατανόηση του......τι λέτε? Αν συμφωνούνε και οι άλλοι χρήστες προτείνω να ξεκινήσουμε ένα παράδειγμα.
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2009 Εγώ πάλι άσχετος είμαι μιας και μόλις σήμερα το κατέβασα!
ppetros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2009 ....προτείνω να ξεκινήσουμε ένα παράδειγμα. To πρόγραμμα είναι κορυφή. Οποιος δεν έχει δουλέψει με αντίστοιχα προγράμματα εξωτερικού ίσως λίγο να μπερδευτεί αλλά είναι σχετικά εύκολο. Οσο για το παράδειγμα μπορούμε να ετοιμάσουμε 2-3 διαφορετικά με πλήρη επίλυση, όπως μοντελοποίηση-φορτιά-σεισμός-επίλυση-συνδέσεις-θεμελίωση.
ilias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2009 Άντε Robo-τακηδες κάντε ένα ψυχικό! Τέτοια προγράμματα μας αναβαθμίζουν!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα