Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους!!! Προσπαθω να μαθω κ εγω τελευταια το robot και μεχρι τωρα μου φαινεται εξαιρετικο...εχω την εκδοση 2014...η προσπαθεια εκμαθησης γινεται με τουτοριαλς...θα ηθελα να ρωτησω πως γινεται η τοποθετηση των τεγιδων στους κομβους των ζυγωματων να εχουν διευθυνση καθετη παντα σε αυτα (στα τουτοριαλς το κανουν ολοι αλλα για καποιον λογο δεν μπορω να καταλαβω πως) και πως καθοριζω καθε μελος σε τι ελεγχο θελω να ελεγθει πχ καμψη στον εναν η στον αλλο αξονα, αξονικα, καμπτοστρεπτικο λυγισμο κλπ

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστω πολυ συναδελφε. Οποτε απο οτι καταλαβαινω απο την επιλογη buckling στους αξονες z,y καθοριζεται ο ελεγχος καμπτικου λυγισμου λογω καμπτικων και αξονικων δυναμεων ενω στρεμπτοκαμπτικος και πλευρικος απο τα αντιστοιχα πεδια που εχει πιο κατω.

Edited by βασιλης καν
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους!!! Προσπαθω να μαθω κ εγω τελευταια το robot και μεχρι τωρα μου φαινεται εξαιρετικο...εχω την εκδοση 2014...η προσπαθεια εκμαθησης γινεται με τουτοριαλς...

Μπαίνε συχνά και στα forums της Autodesk, λύνονται πολλές απορίες https://forums.autodesk.com/t5/robot-structural-analysis-forum/bd-p/351. Εγώ το έχω το site σε RSS στον browser και με ειδοποίεί για καινούργια θέματα και λύσεις. Επίσης ρίξε μια ματιά και σε κάτι παλιά βίντεο που έχω ανεβάσει και στα downloads, αλλά για να μη ψάχνεις μπες εδώ https://dl.dropboxusercontent.com/u/6112805/Video%20tutorials.7z. Είναι λίγο παλιά από την Robobat. Κατέβασε το 7zip για να ανοίξεις το αρχείο. Επίσης για τυποποιημένα βιομηχανικά κτίρια μπορείς για ταχύτητα να χρησιμοποιήσεις το πρόσθετο "Frame generator" (δε θυμάμαι αν έρχεται στανταρ στην έκδοση 2014) https://www.youtube.com/watch?v=e7KtwJp5otQ.

Επίσης μπορείς αργότερα να εμβαθύνεις με πρόσθετα/macro εντολές του Robot API που φτιάχνουν διάφοροι χρήστες εδώ http://forums.autodesk.com/t5/robot-structural-analysis-forum/useful-addins-for-robot-api/td-p/3899448, που σου δίνουν έξτρα δυνατότητες, όπως εξαγωγή εισαγωγή συνδυασμών από excel, αυτόματη δημιουργία πασσάλων http://forums.autodesk.com/t5/robot-structural-analysis-forum/api-pile-foundation-auto-generation-in-robot/td-p/5803222, μετατροπή μελών σε panel (mesh πεπερασμένων) http://forums.autodesk.com/t5/robot-structural-analysis-forum/api-macro-for-creating-panel-profiles-from-bars/td-p/6045239 κλπ

  • Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω πολυ. Πολυτιμη η βοηθεια. Μεχρι τωρα οτι μελετες εχω κανει ειναι με φεσπα το οποιο ειναι τιμιο προγραμμα για σχετικα συμβατικες κατασκευες. Το προβλημα του ωστοσο που με ωθει να ασχοληθω με robot ειναι το σχετικα δυσχρηστο περιβαλλον εργασιας. Παντως απο τα ελληνικα μεταλλικα το θεωρω κορυφη.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Για το τελευταίο που σου είπα για τα macros έβγαλαν πριν λίγες μέρες ένα σχετικό webinar που τα παρουσιάζουν

. Καλή μελέτη :) Edited by Jonous
Δημοσιεύτηκε

 "Frame generator" (δε θυμάμαι αν έρχεται στανταρ στην έκδοση 2014) 

 

 Oι εκδόσεις 2014,2015 δεν έπαιρναν σωστά τα φορτία ανέμου, μάλλον δεν τα έβγαζαν .Διορθώθηκε στις επόμενες 2016sp3,2017.Του 2013 λειτουργούσε κανονικά.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Παιδια στις μεταλλικες μελετες με το ρομποτ βαζετε σεισμικα φορτια; η δεν τα καθοριζετε καν; σιγουρα δεν επηρεαζουν μια μεταλλικη κατασκευη πολυ αλλα θα ηθελα να ακουσω αποψεις...επισης στο 3d frame που εφτιαξα το μοντελο για καποιο λογο μου εχει ανενεργη την επιλογη για προσδιορισμο ανεμου κ χιονιου...μηπως πρεπει να το φτιαξω σε 2d και να κανω generate οπως δειχνουν τα βιντεο στο youtube; επισης τις τεγιδες του κορφια τις εβαλα λιγο αριστερα κ λιγο δεξια απο τον κορφια, βεβαια αυτο μου αλλαξε την αποσταση μεταξυ των προηγουμενων τεγιδων...παιζει καποιο ρολο; ελπιζω να μην σας κουρασα...παντως με εχει εντυπωσιασει το προγραμματακι

Δημοσιεύτηκε

Παιδια στις μεταλλικες μελετες με το ρομποτ βαζετε σεισμικα φορτια; η δεν τα καθοριζετε καν; σιγουρα δεν επηρεαζουν μια μεταλλικη κατασκευη πολυ αλλα θα ηθελα να ακουσω αποψεις...επισης στο 3d frame που εφτιαξα το μοντελο για καποιο λογο μου εχει ανενεργη την επιλογη για προσδιορισμο ανεμου κ χιονιου...μηπως πρεπει να το φτιαξω σε 2d και να κανω generate οπως δειχνουν τα βιντεο στο youtube; επισης τις τεγιδες του κορφια τις εβαλα λιγο αριστερα κ λιγο δεξια απο τον κορφια, βεβαια αυτο μου αλλαξε την αποσταση μεταξυ των προηγουμενων τεγιδων...παιζει καποιο ρολο; ελπιζω να μην σας κουρασα...παντως με εχει εντυπωσιασει το προγραμματακι

 

Άποψή μου ξεκίνα να διαβάζεις το θέμα από την αρχή και κράτα αυτά που σε ενδιαφέρουν. Στο frame generator το είχα συναντήσει κι εγώ αυτό που λες με τα φορτία χιονιού/ανέμου, αλλά δε θυμάμαι τι έφταιγε. Πάντως ο κλασσικός τρόπος είναι να ξεκινήσεις σε 2D που αναφέρεις. 

 

σιγουρα δεν επηρεαζουν μια μεταλλικη κατασκευη πολυ

 

Σεισμικές δράσεις εγώ προσωπικά τις βάζω, θεωρώ ότι χρειάζονται.... θα μας τρελάνεις βρε παιδί;;  :shock::D γιατί τι είναι οι μεταλλικές και δεν επηρεάζονται;; Μ' αρέσει η σιγουριά σου πάντως  8-)

Λοιπόν θα βρεις πολλές αναφορές στο πως ορίζονται οι σεισμικές δράσεις.  Για σεισμό με EC8 μπορείς να βρεις οδηγίες εδώ και ένα σχετικό βίντεο εδώ. Αντίστοιχα για ΕΑΚ σου παραθέτω απόσπασμα συζήτησης που έχω σειμειώσει από αυτό το νήμα, αλλά για κάποιο λόγο με αναζήτηση δεν το βρίσκω: 

 

 

Jim

Αφου ορισεις την κατασκευη σου κ τις διαφορες φορτισεις πας στο Analisis Types->New->Modal. Εκει απότι εχω παρατηρησει αν εχεις βαλει τα μονιμα φορτια σου (πχ επικαλυψεις) στο DL1 πρεπει να τσεκαρεις το disregard density γιατι στη συνεχεια θα σου μετατρεψει σε δυναμικη μαζα 2 φορες το ιδιο βαρος της κατασκευης. Με λιγα λογια αν εσυ στη συνεχεια δεν ορισεις ποια μαζα να σου ταλαντωσει θα σου ταλαντωσει μονο αυτη του ιδιου βαρους της κατασκευης (των υλικων δηλαδη) που περιεχεται αυτοματα στο DL1.Στο advanced parameters οριζεις το damping (αποσβεση) και εκκεντροτητες.Για τις εκκεντροτητες δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κανει αλλα νομιζω πρεπει να λυσεις 4 διαφορετικες φορες για τις 4 τυχηματικες εκκεντροτηες..
Μετα παλι απο το analysis type New->seismic EAK επιλεγεις κατηγορια,q κτλ και στο direction definition (λογικα οταν δε θες κατακορυφη συνυστωσα) Χ=1, Υ=1, Ζ=0 & απο κατω Newmark comb. κλικαρεις Group1 & groyp2 για να εχεις συνδιασμους μεταξυ των ιδιων συσμεικων δυναμεων. Υστερα παντα απο το analysis types πας load to mass conv. και απο εκει οριζεις ποιες φορτισεις σου θα μετατραπουν σε δυναμικη μαζα κ με τι ποσοστο (αν εχω καταλαβει καλα conversion directtion -Z & mass direction x y z). Εδω ειναι που ελεγα πριν οτι αν δε κλικαρεις το disregard density στο Modal analisis & εδω βαλεις να σου ταλαντωσει το DL1, θα σου ταλαντωσει 2 φορες το ιδιο βαρος της κατασκευης. Αυτα... πατας calculation & ελεγχεις τα αποτελεσαματα απο τo table της modal analisis οπου με δεξι κλικ & table columns προσθαφαιρεις επιλογες η' γραφικα που φανταζομαι ξερεις πως,οπως κ απο το calculation report...
Παρακαλω να με διρθωσετε για τυχον λαθη που εχω κανει στην περιγραφη μου.
 
@Jim:
Πολύ καλή η ανάλυση σου. Υπάρχει εναλλάκτικά και η δυνατότητα να ορίσεις δυο DL, DL1 & DL2, και να αφήσεις στην DL1 μόνο το ίδιο βάρος, και να κάνεις convert την DL2. Το ίδιο και όταν έχουμε ορίσει στο μοντέλο πεδιλοδοκούς π.χ. και δεν θέλουμε να συμμετέχουν στον έλεγχο για το 90% της μάζας, ορίζουμε το ΙΒ τους στην DL3 π.χ., (μην ξεχνώντας να το σβήσουμε από την DL1) και συνεχίζουμε όπως λες (disregard density--> convert DL1 &DL2)

 

Αυτό που λες με τις τεγίδες είναι θέμα κατασκευαστικό πόσο μέσα θα τις ξεκινήσεις/τελειώσεις. Τη μεταξύ τους απόσταση τη βάζεις εμπειρικά στην αρχή, αλλά η ανάλυση θα σου δείξει κατα πόσο και αν θα την τροποποιήσεις.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Και βάζε σεισμό!!! :o

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.