Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή σκάλας με πλατύσκαλο


Newgtreo

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας, είμαι ιδιοκτήτης και πρόκειται να γίνει κατασκευή σκάλας σε υπάρχων ισόγειο για δημιουργία νέας κατοικίας 1ου ορόφου. Η σκάλα κατασκευής απο μπετόν θα έχει κατάληξη σε πλατύσκαλο μεγέθους 2.90μ μήκος x 1.30μ πλάτος όσο και η σκάλα.

Η στήριξη του πλατύσκαλου και της σκάλας θα γίνει εκτός απο την βάση της σκάλας και στο τελείωμα της με 2 σίδερα (ητα σε σχημα Δ σε όλο το πλατος της κατασκευής) αγκυρωμένο στην υπάρχων κολώνα και δοκάρι. Το ένα υποστήλωμα θα είναι στο ξεκίνημα του πλατύσκαλου και το άλλο στο τελείωμα. Στο μέσων τους θα τα ενώσει άλλο ένα σίδερο ητα ώστε απο πανω να μπει τραπεζοειδή λαμαρίνα και να πέσει μπετόν πάχους 22εκ με τον ανάλογο οπλισμό. Τα σίδερα του οπλισμού θα πρέπει να αγκυρωθουν μέσα στο υπάρχων δοκάρι με ρητίνη. 

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής, 

1)Θεωρείται πως στατικά είναι ασφαλής όλη η κατασκευή ή όχι; 

2)ο οπλισμός σε πόσο βάθος θα πρέπει να αγκυρωθεί μέσα στο δοκάρι;

Παραθέτω το σχέδιο όπου τα κόκκινα σημάδια είναι οι κολώνες και το μπλε το δοκάρι.Τα σίδερα ητα θα μπουν ακριβώς στις κολώνες. 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες συμβουλές σας και με συγχωρείτε με τον (μπακαλιστικο) τρόπο που σας παραθέτω τον προβληματισμό μου! 

1.jpg

Edited by Pavlos33
Ξέχασα να αναφέρω το υλικό κατασκευής της σκάλας.
Link to comment
Share on other sites

Τέτοιου είδους απαντήσεις δεν δίνονται από το φόρουμ. Αφενός μεν διότι δεν γνωρίζουμε βασικά στοιχεία του φορέα, αφετέρου δε (και το σημαντικότερο) διότι από τη στιγμή που υπάρχει μελετητής, η δεοντολογία μας απαγορεύει οποιαδήποτε ανάμειξη

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.