KFF Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2022 Γεια σας, Προβλέπεται νόμιμα η αγορά χιλιοστού από ιδιοκτήτη όμορου ακινήτου εντός της ίδιας πολυκατοικίας, ή μόνο άτυπα θα μπορούσε να γίνει? Η ερώτηση αφορά την περίπτωση που κάποιος χρειάζεται έστω και ένα χιλιοστό, ώστε να κάνει συμβολαιογραφικά συμβόλαια και δεν έχει ο ίδιος άλλη ιδιοκτησία μέσα στην πολυκατοικία ώστε να του δώσει. Ευχαριστώ.
Didonis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2022 απ όσο γνωρίζω δεν πωλούνται τα χιλιοστά σαν μερίδια χρηματιστηρίου (διότι αντιπροσωπεύουν επιφάνειες).... Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξει η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και να αλλάξουν τα χιλιοστά.... εκεί μπορεί το "έστω ένα χιλιοστό" αντί να ανήκει στην ιδιοκτησία Χ να προστεθεί στην ιδιοκτησία Ψ.
yian Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2022 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2022 Άτυπα δεν γίνεται (ή μάλλον γίνεται όπως άτυπα σου δωρίζω την Ακρόπολη που είναι και διατηρητέα και δεν θα έχεις ΕΝΦΙΑ, σκέψου το) Τυπικά γίνεται με τη συναίνεση του 100% των υπολοίπων συνιδιοκτητών και με τροποποίηση της οροφοκτησίας όπως σωστά ανέφερε ο @Didonis. 1
KFF Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 On 29/3/2022 at 10:17 ΠΜ, yian said: Άτυπα δεν γίνεται (ή μάλλον γίνεται όπως άτυπα σου δωρίζω την Ακρόπολη που είναι και διατηρητέα και δεν θα έχεις ΕΝΦΙΑ, σκέψου το) Τυπικά γίνεται με τη συναίνεση του 100% των υπολοίπων συνιδιοκτητών και με τροποποίηση της οροφοκτησίας όπως σωστά ανέφερε ο @Didonis. Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Σχετικά με τα παραπάνω, αν ένας εκ των ιδιοκτητών δώσει σε έναν άλλον, μεταξύ τους θα αλλάξουν τα χιλιοστά και οι άλλοι απλά θα κληθούν να υπογράψουν χωρίς να μπορούν να αρνηθούν κάτι. Είναι σα να δίνω εγώ χιλιοστό από τη μία ιδιοκτησία μου σε άλλη φαντάζομαι..
yian Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 (edited) Δεν είναι πάντα τόσο απλό. Οποιαδήποτε συμβολαιογραφική τροποποίηση στην οροφοκτησία (δηλαδή στα χιλιοστά) απαιτεί το 100% της συμφωνίας όλων των συνιδιοκτητών οι οποίοι πρέπει να πάνε στο συμβολαιογράφο και να υπογράψουν ένας προς ένας. Εάν θα συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο ή ακόμα καλύτερα εάν θα μπορέσεις να τους φέρεις όλους σε μια στοιχειώδη συνεννόηση είναι κάτι που εσύ το ξέρεις καλύτερα. Edited Απρίλιος 1 , 2022 by yian
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 4 λεπτά πριν, KFF said: Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Σχετικά με τα παραπάνω, αν ένας εκ των ιδιοκτητών δώσει σε έναν άλλον, μεταξύ τους θα αλλάξουν τα χιλιοστά και οι άλλοι απλά θα κληθούν να υπογράψουν χωρίς να μπορούν να αρνηθούν κάτι. Είναι σα να δίνω εγώ χιλιοστό από τη μία ιδιοκτησία μου σε άλλη φαντάζομαι.. θα ηταν προτιμωτερο, αντι να κανεις "γενικες" ή "υποθετικες" ερωτησεις, να πεις "εχω αυτο το προβλημα...λυνεται και πώς;] και, φυσικα, στο τελος, επειδη δεν θα εχουμε τα συμβολαια ούτε ολα τα στοιχεία, θα καταληξουμε "να μιλησεις με τον συμβολαιογραφο σου"
KFF Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 11 λεπτά πριν, yian said: Δεν είναι πάντα τόσο απλό. Οποιαδήποτε συμβολαιογραφική τροποποίηση στην οροφοκτησία (δηλαδή στα χιλιοστά) απαιτεί το 100% της συμφωνίας όλων των συνιδιοκτητών οι οποίοι πρέπει να πάνε στο συμβολαιογράφο και να υπογράψουν ένας προς ένας. Εάν θα συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο ή ακόμα καλύτερα εάν θα μπορέσεις να τους φέρεις όλους σε μια στοιχειώδη συνεννόηση είναι κάτι που εσύ το ξέρεις καλύτερα. Κατάλαβα. Ευχαριστώ.
KFF Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2022 8 λεπτά πριν, dimitris GM said: θα ηταν προτιμωτερο, αντι να κανεις "γενικες" ή "υποθετικες" ερωτησεις, να πεις "εχω αυτο το προβλημα...λυνεται και πώς;] και, φυσικα, στο τελος, επειδη δεν θα εχουμε τα συμβολαια ούτε ολα τα στοιχεία, θα καταληξουμε "να μιλησεις με τον συμβολαιογραφο σου" Aν έχεις προδιάθεση να απαντάς με αυτόν τον τρόπο είναι δικό σου θέμα. Διατυπώνω την ερώτηση όπως νομίζω εγώ καλύτερα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα