Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορριφθέν Δικαίωμα σε Προανάρτηση


famas

Recommended Posts

Με αφορμή τις προαναρτήσεις στη Χαλκιδική, βρέθηκε ότι το δικαίωμα απορίφθηκε μπάινοντας στη σχετική εφαρμογή. Η δήλωση στο Κτηματολόγιο ανέφερε αγροτεμάχιο 3.216,00τμ εκ των οποίων υπήρχε κυριότητα 14,93% εξ αδιαιρέτου,με δύο διαφορετικά συμβόλαια αγοράς και τοπογραφικό για το ένα συμβόλαιο. Ακόμα κι οι συντεταγμένες Χ, Υ αντιστοιχούν στην ιδιοκτησία σωστά.

Στη Θέαση φάνηκε ότι από το χάρτη ότι ο ΚΑΕΚ ο οποίος δηλώθηκε αντιστοιχεί στην ακριβώς διπλανή ιδιοκτησία, ενώ η δική μου ιδιοκτησία έχει άλλον ΚΑΕΚ (και εμφανίζεται κατά 90 τ.μ. μεγαλύτερη). Ο μηχανικός που είχε κάνει τη Δήλωση μου λέει να πάω στο Κτηματολόγιο να δω τι έγινε, γιατί αυτός τα είχε κάνει σωστά.

Εγώ βλέποντας  τη Δήλωση ρωτάω εφόσον είναι εξ αδιαιρέτου μπορεί να έχει διαφορετικό ΚΑΕΚ η δική μου ιδιοκτησία κι άλλο ΚΑΕΚ το υπόλοιπο ; Μήπως επειδή δηλώθηκε η συνολική επιφάνεια του αγροτεμαχίου υπερίσχυσε το δικαίωμα του ατόμου που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κι άρα απορίφθηκε η Δήλωση; Μήπως ο μηχανικός εκ παραδρομής επέλεξε στο χάρτη τη διπλανη ιδιοκτησία;

Προφανώς μετά από επικοινωνία με το Κτηματολόγιο ενδεχομένως θα πάω σε άλλον μηχανικό, απλά εάν κάποιος που έχει συναντήσει τέτοιες περιπτώσεις συμβουλέψει προς τα που να κινηθώ. Ευχαριστώ όπως και να έχει.

Link to comment
Share on other sites

Καθε ακινητο παιρνει το δικο του -ενα και μοναδικο ΚΑΕΚ- ανεξαρτητα  ποσοι συνιδιοκτητες το δηλωσαν.

Και αν δεν το δηλωσαν ολοι, θα υπαρχει ενα ποσοστο "αγνωστος".

Ο μηχανικος σου κατεθεσε αυτα που ειχε απο εσενα. 

Τί λαθος να εκανε, και ποιό "αλλο" χωραφι να δηλωσει, αφου "αυτο" το  συγκεκριμενο χωραφι περιεγραφε, με  βαση τοες τιτλους σου και το τοπογραφικο του....

 Το ΚΑΕΚ το εφτιαξε το ΕΚ, οχι ο μηχανικος σου.

Αρα, ερευνας τι εχουν απογινει τα υπολοιπα ποσοστα.

 Και καταθετεις αιτηση στο ΕΚ για να διορθωσουν τα λαθη τους.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.