zazeng Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2023 K πολύ τον έχασες κ πολύ είναι κ που το γράφεις, εγώ το αφήνω ως γρίφο στους επόμενους πλέον 2 1
Roukat Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2023 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Πολύ σημαντική η βοήθειά σας! Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι όλη η ευθύνη σε αυτήν την περίπτωση πέφτει πάνω μας...ποια ευθύνη θα μου πείτε..? Ναι οκ... Θα το κάνω κι εγώ έτσι μάλλον, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι είναι λάθος και η τακτοποίηση...αλλά με βαριά καρδιά το κάνω😏να μην πω ψέματα. Α και εννοείται ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα να χάσουμε τον ύπνο μας! Καλή συνέχεια! 2
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13 , 2023 @Roukat Η τακτοποίηση γιατί είναι λάθος? και που θα γράψεις ότι Ε=100,00τ.μ. αφού τα σχέδια που θα ανέβουν στην ΗΤΚ θα είναι της ΟΑ και της τακτοποίησης?
Roukat Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2023 On 9/5/2023 at 5:38 ΜΜ, Ζήνων said: @Roukat Πώς γίνεται να υπάρχει αυθαιρεσία σε κτίριο χωρίς οικοδομική άδεια που κατασκευάστηκε πριν το 1955; Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο (ούτε καν θεωρητικά), αφού όπως και να είχε κατασκευαστεί η οικοδομή είναι νομίμως υφιστάμενη. On 13/5/2023 at 11:57 ΠΜ, Faethon11 said: @Roukat Η τακτοποίηση γιατί είναι λάθος? και που θα γράψεις ότι Ε=100,00τ.μ. αφού τα σχέδια που θα ανέβουν στην ΗΤΚ θα είναι της ΟΑ και της τακτοποίησης? @Faethon11 με μπέρδεψες...εσύ δεν υποστηρίζεις να γράψω ότι όλα είναι οκ χωρίς να περάσω από 4495? Εγώ κατάλαβα ότι θα βάλω ή τα σχέδια της αδείας ή ακόμη καλύτερα νέα αποτύπωση που να δείχνει την πραγματική κατάσταση αλλά σαν εμβαδόν διαμερίσματος να γράψω του διαμερίσματος συν του φωταγωγού.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2023 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16 , 2023 Κοίτα έχεις δίκιο που μπερδεύτηκες ή μάλλον εγώ σε μπέρδεψα ή ίσως να μπερδευτήκαμε γενικώς... Εσύ είπες "γιατί αντιλαμβάνομαι ότι είναι λάθος και η τακτοποίηση" εννοώντας πως είναι λάθος να κάνεις τακτοποίηση, ενώ εγώ νόμισα πως η υπάρχουσα τακτοποίηση (που δεν υπάρχει από ότι ξαναδιάβασα) είναι λάθος.....
Roukat Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 Καλημέρα και πάλι! Ερώτηση!!! Σε πολυκατοικία προϋφιστάμενη του 1955 (χωρίς οικοδ. άδεια) έχω διαμέρισμα στον 6ο όροφο σε εσοχή, το οποίο πρόκειται να μεταβιβαστεί. Η υφιστάμενη κάτοψη ταυτίζεται με αυτής της σύστασης πλην του ότι τελικά έγινε σε μεγαλύτερη εσοχή με αποτέλεσμα να μειώνεται το εμβαδόν του διαμερίσματος και άρα να μεγαλώνει το εμβαδόν του εξώστη. Σε αυτήν την περίπτωση, που δεν κάνουμε κάποια τακτοποίηση, αφού είναι προ 1955, θεωρείται για την μείωση του εμβαδού απαιτείται τροποποίηση σύστασης?
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 O συμβολαιογράφος θα το κρίνει. Καλύτερα μιλήστε πρώτα μαζί του .... 1
Roukat Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 Προσπαθώ να μιλήσω αλλά δεν τον βρίσκω...που θα μου πάει, κάποια στιγμή...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 3 , 2023 @Roukat Σε παρόμοια περίπτωση (όχι προ 55) έλαβα απάντηση από συμβ/φο ότι μπορεί να προχωρήσει σε μεταβιβαστικό (λογικά θα αναγράφει και την επιφάνεια βάσει νεότερης καταμέτρησης) χωρίς τροποποίηση, ο υποψήφιος αγοραστής όμως υπαναχώρησε διότι θέλησε να γίνει τροποποίηση ΠΣΟΙ πράγμα αδύνατον σε πολυκατοικία πολλών διαμερισμάτων. Όμως, κάθε περίπτωση είναι μοναδική με τα ακίνητα στη χώρα μας και θα πρέπει οπωσδήποτε να μιλάμε με την συμβ/φο της υπόθεσης κάθε φορά. Ένα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να αναδεικνύουμε και εμείς ως μηχανικοί, είναι το να εφιστούμε την προσοχή στον πελάτη μας (υποψήφιο αγοραστή) σε τέτοιες περιπτώσεις που ο τίτλος θα αναγράφει μεγαλύτερη επιφάνεια κλειστών χώρων και περισσότερα χιλιοστά από ότι θα είναι στην πραγματικότητα και μια κατάσταση που σήμερα δεν μπορεί να την διορθώσει με μονομερή τροποποίηση και ποιος ξέρει στο μέλλον τι πρόβλημα μπορεί να του δημιουργήσει μετά από ενδεχόμενες αλλαγές της νομοθεσίας, όταν ο νυν υποψήφιος αγοραστής, θελήσει αύριο να γίνει πωλητής του ακινήτου. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα