Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποια η πιο συμφέρουσα μέθοδος ;


indietronic

Recommended Posts

γεια και χαρά σας!

 

ψάχνω τη λύση στο εξής πρόβλημα... όποιος έχει τις γνώσεις ή την εμπειρία και μπορεί ας με διαφωτίσει.

 

η οικογενειά μου διέθετε εξοχική οικία η οποία με τον περυσινό σεισμό της πάτρας έπαθε τεράστιες ζημιές, αμέσως κρίθηκε από το ΤΑΣ ως επικινδύνως ετοιμόρροπη , και όπως μας ζητήθηκε κατεδαφίστηκε άμεσα με έξοδά μας. στη συνέχεια η περιοχή κρίθηκε σεισμόπληκτη και εγκρίθηκε επιδότηση (δωρεάν κρατική αρωγή σε δόσεις) για την ανέγερση νέας οικίας.

 

ανέλαβα λοιπόν και χτίζω με έξοδα δικά μου καθώς και την συνεισφορά του κράτους (βγήκε συγκεκριμένο ποσό αρωγής για ανακατασκευή για τα κατεδαφιστέα /μ2) νέα οικία στην οποία σκοπεύω να κατοικήσω άμεσα.

 

το πρόβλημα μου είναι το εξής.

 

λόγω μπερδέματος με τα κληρονομικά (και ΠΟΙΟ σπίτι ΔΕΝ έχει τέτοια? χεχε) την ώρα του σεισμού (που μας ενδιαφέρει λόγω ΤΑΣ) το οικόπεδο μαζί με το σπίτι που καταστράφηκε και ρίξαμε σαν ετοιμόρροπο ήταν στο όνομα της αδερφής της γιαγιάς μου. (αδερφή της μητέρας της μητέρας μου), η οποια ζει και είναι υπερήλικη.

 

αυτή η "γιαγιά" έχει συντάξει προ πολλού διαθήκη και παραχωρεί μετά θάνατον το οικόπεδο με το σπίτι (ό,τι υπήρχε ΠΡΙΝ το σεισμό) στην μητέρα μου. αυτή λοιπόν θέλει (!) και αυτό είναι και λογικό, να μου παραχωρήσει όσο είναι εν ζωή το σπίτι (που χτίζω με χρήματά μου κλπ) και ψάχνουμε μαζί τον λιγότερο κοστοβόρο (από φορολογικής άποψης) τρόπο.

 

μένω σε νοίκι, ΔΕΝ έχω άλλη κατοικία στο όνομά μου , αν περιέλθει στην κυριότητά μου (ή του αδελφού μου, -το ίδιο είναι και αυτος ΔΕΝ έχει δική του κατοικία-) θα είναι ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και υπενθυμίζω πως είναι αδερφή της μητέρας της μητέρας μου.

 

είμαι σε αρχική φάση κτισίματος της νέας οικίας (θεμελίωση) η οποία έχει συνολικό εμβαδό 110μ2 (η οικία) το δε οικόπεδο είναι 250μ2 .

 

το πρόβλημά μου είναι πως δεν ξέρω αν -εφόσον περιέλθει σε κυριότητα άλλου- μπορούμε να παίρνουμε (η οικογένειά μας) τις δόσεις του ΤΑΣ (έχουμε πάρει μόνο την προκαταβολή για την άδεια) μιας και το όνομα στο οποία η άδεια εκδόθηκε είναι το όνομα της "γιαγιάς", μέχρι την ώρα δηλαδή που πάρουμε ρεύμα από τη ΔΕΗ.

 

επίσης φοβάμαι πως αν το σπίτι τελειώσει και/ή αφήσουμε να ισχύσει η διαθήκη (μετά θανάτου της) η φορολόγησή μου (ή του αδερφού μου) θα είναι μεγάλη (αδερφή της μητέρας της μητέρας μου->μητέρα μου->αδερφός μου/εγώ δηλαδή μεσολαβούν πολλοί βαθμοί).

 

η ίδια η "γιαγιά" που πήρε την προκαταβολή (σαν δικαιούχος) ΔΕΝ θέλει καν να έχει σχέση με τις υπηρεσίες (κουράστηκε ήδη πολύ) και θέλει να τελειώνει με το θέμα γρήγορα.

 

απο τη στιγμή που η ίδια μας παροτρύνει να περάσει στα χέρια μου/του αδερφού μου το οικόπεδο με το νέο σπίτι, ΤΩΡΑ ποιά πιστεύετε πως είναι η σωστότερη συμβολαιογραφική ή όποια πράξη στην οποία θα έχουμε το μεγαλύτερο ώφελος με την ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ νομοθεσία και με τα δεδομένα που σας έχω παραθέσει ?

 

σας ευχαριστώ για το χρόνο σας..

 

indietronic @09

Link to comment
Share on other sites

λόγω μπερδέματος με τα κληρονομικά (και ΠΟΙΟ σπίτι ΔΕΝ έχει τέτοια? χεχε) την ώρα του σεισμού

κουνούσε και ταυτόχρονα μοιράζατε?

Link to comment
Share on other sites

κουνούσε και ταυτόχρονα μοιράζατε?

 

δεν καταλαβαίνω το πνεύμα...(όλο αυτό που τραβά κάποιος που χάνει ένα σπίτι -25+ χρόνων υπάρχοντα θάβονται σε συντρίμια- είναι κάτι που ΜΟΝΟ αν το ζήσεις θα το καταλάβεις, και στο αντεύχομαι εννοείται)

 

η ιδιοκτησία είχε αλλάξει για κάποιους λόγους χέρια (στα χαρτιά) και θα άλλαζε ξανά σύντομα... απλά έγινε ο σεισμός. το "την ώρα του σεισμού" σημαίνει πως το ΤΑΣ εκεί που βρίσκει δικαιούχο δίνει την αρωγή (άρα και η νέα άδεια βγαίνει στο ίδιο όνομα)

 

αν κάποιος έχει κάποια ιδέα παρακαλώ ας την καταθέσει !

Link to comment
Share on other sites

indietronic

 

απευθύνσου σε ένα συμβολαιογράφο για πληρεξούσιο κ τα πάντα λύνονται στο δευτερόλεπτο.Ούτε αλλαγές ούτε τίποτα,ένα πληρεξουσιάκι κ είσαι έτοιμος.

 

Ορίστε κόσμε,επιτέλεσα κ εγώ το κοινωνικό μου έργο χωρίς να χρειαστεί να βγω από το σπίτι....δύναμη που έχει το internet.....

 

Τώρα,indietronic,δεν είναι δουλειά ή γνώμη μηχανικού αυτό που ζητάς,αλλά έτυχε να έχω άποψη.

 

Είσαι ο μόνος ιδιώτης στο φόρουμ που δεν σε κράζω για την κατάχρηση του φόρουμ,αλλά αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που περνάς.

 

Σου εύχομαι καλή τύχη κ καλά τελειώματα-ξεμπερδέματα.

Link to comment
Share on other sites

κουνούσε και ταυτόχρονα μοιράζατε?

 

 

9. Είμαστε ευγενικοί, κόσμιοι, σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε, δεν τους ειρωνευόμαστε ούτε αυτούς ούτε τα συλλογικά όργανά τους (t.e.e., e.e.Τe.m., Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., Παρατάξεις κ.λπ.).

Διαβάστε τους κανόνες.

ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Indietronic θα έπρεπε προτού κάνεις οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, ΚΑΜΙΑ

Να μεταβίβαζες την νέα οικοδομική άδεια στο όνομα σου ,

αυτό για λόγους φορολογικούς ,

δεν πειράζει όμως ποτέ δεν είναι αργά

( αν κατάλαβα καλά μάλλον σε εξυπηρέτησε ο σεισμός)

Link to comment
Share on other sites

φίλε [email protected] , κατ αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.

 

είμαι μηχανικός (αν και δεν το ασκώ, άμεσα τουλάχιστον) επίσης είμαι πληρεξούσιος της "γιαγιάς" αλλά δεν νομίζω πως αυτό αρκεί ! (είναι σίγουρο δηλαδή...), το γιατί το ρωτάω εδώ είναι διότι έχω απελπιστεί από τις διαφορετικές λύσεις (και πατέντες) που μου προτείνουν φίλοι (και φίλες) συμβολαιογράφοι και ψάχνω κυρίως μέσα από την εμπειρία πολιτικών ή άλλων μηχανικών... άντε μην τα πάρω και βγω σε κανα κανάλι (!!!)

 

φίλε GGBPO έχω ακόμα την αίσθηση πως αυτό δεν γίνεται ΕΦΟΣΟΝ θέλω να λαμβάνω την κρατική αρωγή λόγω σεισμόπληκτου που είναι στο όνομα της "γιαγιάς" . στο ΤΑΣ τα παιδιά (οι συνάδελφοι) μου τόνισαν πολλές φορές : "Μην αλλάξει η ιδιοκτησία μέχρι να παρεις ρεύμα..."

 

για φορολογικούς λόγους ενδιαφέρομαι και γω...

 

ο σεισμός δεν με εξυπηρέτησε αρκεί να σου πω πως μαζί με το σπίτι θάφτηκε ένα κλασικό πιάνο, χιλιάδες δίσκοι βινυλίου, τιμαλφή, πολύτιμα κειμήλια και μη συνεχίσω γιατί θα με πιάσει πάλι. απλά ο καθένας προσπαθεί to get the most out of it . right ?!

 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ όντως

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.