Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από βιοτεχνία σε κατοικία


Recommended Posts

Χαιρετώ!

 

Τα στοιχεία που παραθέτω ίσως είναι ελλιπή, αλλά είναι όσες πληροφορίες μου δόθηκαν. Ωστόσο θα δοκιμάσω να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας.

 

Υπάρχει 3όροφη οικοδομή με αδεια του 1983 για βιοτεχνία. Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να αλλάξει τη χρήση από βιοτεχνία σε κατοικία (υπόψιν ένα διαμέρισμα του 2ου ορόφου έχει άδεια κατοικίας εξ'αρχής).

Η βιοτεχνία χρειάζεται άδεια λειτουργίας. Ο ιδιοκτήτης όμως...δεν την έχει..

Δεδομένου ότι θα ζητηθεί από την πολεοδομία για την αλλαγή, χωρίς άδεια λειτουργίας μπορεί να προβεί σε αυτήν?

Κάποιος του πρότεινε να αλλάξει τη χρήση (να γίνει η κατοικία) και να προχωρήσει σε νομιμοποίηση αυθαίρετης αλλαγής χρήσεως μέσω της νομοθεσίας. Το γεγονός αυτό ενέχει την πληρωμή αξιόλογων προστίμων ωστόσο..

 

Θα επιθυμούσε κάποιος να αξιολογήσει τα προαναφερθέντα και πιθανόν να προτείνει λύση;

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν λειτουργεί ως βιοτεχνία εδώ και πολλά χρόνια , απλά όταν είχε βγει η άδεια είχε χαρακτηριστεί βιοτεχνικός χώρος. Έκανα τέτοια αλλαγή χρήσης από βιοτεχνικό χώρο σε κατοικία σε όροφο οικοδομής και δεν μου ζήτησαν την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση! Πολύ ενθαρρυντικό αυτό! Κατά την αλλαγή που έκανες (επειδή είναι παρόμοια...) μήπως αντιμετώπισες κάποιο άλλο πρόβλημα που πρέπει να έχει ο ιδιοκτήτης κατά νου;

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο δύσκολο που αντιμετώπισα είναι ότι μου ζητησαν συναινεση συνιδιοκτητων κατι πολυ δυσκολο σε 7οροφη πολυκατοικια που να τους βρεις όλους..οπότε τους πήγα τον κανονισμό της οικοδομης που λεει οτι επιτρεπεται η χρηση αυτη και μια δηλωση του διαχειριστη.Σε 'αλλες περιπτωσεις παντως παρομοιας άδειας δεν μου ζητησαν ούτε αυτο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.