sttpod Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2009 Ειμαι καινουριο μελος στο φορουμ, γι' αυτο συγχωρηστε μου αν βαζω το θεμα σε λαθος ενοτητα. Ειμαι πτυχιουχος ηλεκτρολογος μηχανικος ΤΕΙ και δουλευω τα τελευταια δυο χρονια σε εταιρια που αναλαμβανει ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις παντος ειδους. Το ερωτημα μου ειναι μηπως σιγα-σιγα ηρθε η ωρα να ξεκινησω να παιρνω καμμια δικη μου δουλεια. Εχει το ρισκο του, δεν ειναι ευκολο -αλλα δεν ειναι και ακατορθωτο-, και ολοι απο καπου ξεκινανε, γιατι οχι κι εγω. Κοινως προτιμω να παρω το ρισκο και την ενδεχομενη ψυχρολουσια στα 27 παρα αργοτερα. Αν τελικα κανω μια τετοια κινηση, ποιες ειναι οι ενεργειες που πρεπει να ακολουθησω για να μπορω να αναλαβω μια δουλεια και να μπορω να εκδοσω πιστοποιητικο για μια εγκατασταση; Ερωτημα δευτερο: Εχω στα χερια μου σχεδον απο τοτε που πηρα το πτυχιο την αδεια ασκησης επαγγελματος απο το υπουργειο η οποια γραφει "αδεια ασκησης επαγγελματος τεχνολογου ηλεκτρολογου Β' ταξεως". Ειναι η σωστη αδεια, ή πρεπει να βγαλω καποια αλλη; Σας ευχαριστω για το χρονο σας. Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη. Δημητρης
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Η συμβουλή μου είναι η εξής : Ότι ρίσκο είναι να πάρεις, παρ' το πριν δημιουργήσεις οικογένεια. Δεν φταίνε τα παιδάκια σου σε τίποτα για τυχόν λανθασμένες δικές σου επιλογές !! Αν και κατά την γνώμη μου δεν θα πάρεις κανένα φοβερό ρίσκο. Πρέπει όμως πρώτιστως να είσαι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις που σου έχει αναθέσει η εταιρεία η οποία εργάζεσαι. Από έκει και πέρα δεν νομίζω ότι απασχολεί κανέναν πως διαθέτεις τον ελεύθερο σου χρόνο. Επίσης, δεν χρειάζεται να το διατυμπανίσεις στην εταιρεία σου. Αυτά !!!
stayros Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Νομότυπα σωστή η άδεια αφού αυτή αποδίδεται σε απόφοιτους ΤΕΙ. Ουσιαστικά λάθος αφού απευθύνεται σε τεχνολόγους και όχι σε Hλεκτρολόγους Mηχανικούς TE. Για περισσότερες λεπτομέρειες στείλε pm
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14 , 2009 Σε ότι αφορά το ρίσκο που λες δεν είναι και τόσο μεγάλο. Το να αρχίσεις να παίρνεις καμιά δική σου δουλειά είναι καλή σκέψη για μένα. Και μια καλή εμπειρία επίσης. Σε ότι αφορά την άδεια, δυστυχώς αυτή είναι η άδεια που καταχρηστικά μας χορηγεί η πολιτεία επειδή δεν έχει εκδώσει εδώ και 26 χρόνια τα Π.Δ. των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων εξαιτίας των αντιδράσεων της συντεχνίας του ΤΕΕ. Η άδεια αυτή, του ηλεκτρολόγου Β τάξεως, είναι φυσικά εκτός χρόνου και τόπου αλλά είμαστε αναγκασμένοι προσωρινά με αυτή να πορευόμαστε.
jojosr13 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Επίσης πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις έναρξη επιτιδεύματος στην εφορία για να μπορείς να αναλάβεις επίσημα μια δουλειά και να έχεις δικαίωμα υπογραφής. Να γίνεις υποχρεωτικά μέλος στην ΕΕΤΕΜ (αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ....) Όσο για την άδεια συμφωνώ με τους προλαλήσαντες... Αξίζει να πάρεις το "ρίσκο" τώρα που είναι νωρίς.
sttpod Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Κατ' αρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Δηλαδη η πρωτη κινηση πρεπει να ειναι η εγγραφη στην ΕΕΤΕΜ και μετα η εναρξη επιτηδευματος. Σωστα; Η ερωτηση μου για την αδεια ηταν για να σιγουρευτω οτι δεν μου εβγαλαν λαθος αδεια (πολλα γινονται με αυτους, οταν την πηρα εγραφε λανθασμενο αριθμο πτυχιου) και αν επρεπε να γραφει "ηλεκτρολογου υπομηχανικου" ή κατι τετοιο. Αλλα ευτυχως εχω τη σωστη.
stayros Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Η λέξη υπομηχανικός δεν υπάρχει σε κανένα παγκόσμιο λεξικό. Ο τίτλος σου είναι αυτός του πτυχίου σου δηλαδή "ηλεκτρολόγος μηχανικός".
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15 , 2009 Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) Αυτό αναφέρει το Π.Δ.388/89 ΦΕΚ 169/Α΄/1989
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα