Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλεία διόδου (ερώτηση ιδιώτη)


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα

Γνωρίζω ότι έχει χιλιοσυζητηθει το θέμα αλλά πλέον είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις που είναι δύσκολο να βρω αυτήν που αφορά την δικιά μου περίπτωση.

Έχω ένα οικόπεδο του οποίου το συμβόλαιο πολύ πριν το 2000 αναγράφει ότι δικαιούμαι δουλεία διόδου 4m από το γειτονικό. Το συμβόλαιο του γείτονα πιθανόν να μην αναγράφει κάτι τέτοιο.πόσο με καλύπτει το δικό μου συμβόλαιο ώστε να αποφύγω προστριβές.είναι καλό που αναγράφεται η δεν παίζει κανένα ρόλο;

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

αν γραφει το συμβολαιό σου οτι "δικαιουσαι διοδο πλατους 4 μ."

θα πρεπει,  στο δικο σου συμβολαιο να γραφει επίσης οτι,

 αυτο προκυπτει ειτε απο σχετικο συμβολαιο δουλειας διελευσης ειτε απο δικαστικη αποφαση δουλειας διελευσης,

μεταγραμενο στο υποθ/κειο στην μεριδα του πωλητη σου και του γειτονα και εσυ διαδεχεσαι τον πωλητη σου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι γράφει "δικαιούμαι δίοδο πλάτους 4μ μέσα στην ιδιοκτησία του Χ όπως το αγροτεμάχιο αυτο αποτυπώνεται στο συννημένο στην χχχχ/χ-χ-χχχ πράξη μου απο εμένα τον συμβολαιογράφο Χ"

 

Πιθανόν στην αναγραφόμενη πράξη (συμβόλαιο δλδ) να γράφει την συμφωνία δουλίας αλλα μπορεί να μην είναι σίγουρο και απλά να αναφέρθηκε..Θα πρέπει να ψάξω αυτην τη πράξη..

 

Σε περίπτωση που δεν αποδυκνείεται συμφωνία δουλίας και απο τις 2 πλευρές και υπάρχει απλά αναφορικά μόνο στο δικό μου συμβόλαιο ειναι σαν να μην ισχύει η μπορώ να το χρησιμοποιήσω κάπως? 

 

Υ.Γ το συμβόλαιο έγινε  το 1997 και περνάμε απο εκει παραπάνω απο 20 χρόνια γιατι έχουμε τα ζώα μας..Απλά δεν ειναι χωρισμένος ο διάδρομος με κάποιον τοίχο..Αυτο αυτομάτως σημαίνει και χρυσηκτησία εαν δεν υπάρχει απο κοινού συμβόλαιο?η πρέπει να παω δικαστικώς..

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Evaggelos Polikan
Link to comment
Share on other sites

Εάν η δουλεία δεν είναι κατοχυρωμένη με τίτλο και χρησιμοποιείται για πάνω από 20 χρόνια, υφίσταται εκ των πραγμάτων. Αν υπάρξει αμφισβήτηση, το λόγο έχουν τα αρμόδια δικαστήρια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.