Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσωτερική μόνωση κεκλιμένης πλάκας


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Απέκτησα πρόσφατα μια μεζονέτα του 1990 η οποία πάνω από τον 1ο όροφο που είναι τα υπνοδωμάτια, έχει κεκλιμένη πλάκα με κεραμοσκεπή. Με απασχολεί το ζήτημα της μόνωσης καθώς κάτω από τα κεραμίδια δεν υπάρχει κάποια μόνωση κ δεν είναι κ εύκολο να τοποθετηθεί καθώς η στέγη είναι κοινόχρηστη με διπλανή μεζονέτα. Σκέφτομαι ως λύση να "ισιώσω" τα ταβάνια των υπνοδωματίων με γυψοσανίδα πάνω από την οποία θα μπει ορυκτοβαμβακας. Έτσι θα γλυτώσω και αρκετά κυβικά καθώς σ ένα υπνοδωμάτιο το ύψος στην μια άκρη ξεκινάει στα 3 μέτρα και στην άλλη φτάνει στα 4+. Ενδείκνυται μια τέτοια λύση; Θα υπάρχουν προβλήματα με υγρασία κ μούχλα στο κενό μεταξύ ορυκτοβαμβακα και πλάκας; Υπάρχει κάποια άλλη λύση εσωτερικής μόνωσης; Με απασχολεί επίσης αν μια τέτοια κατασκευή αντέχει λόγω βάρους. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Η σκέψη είναι σωστή, δεδομένου ότι θα θερμαίνεται μικρότερος όγκος και θα έχεις καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Για τα φορτία δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι πολύ μικρά. Θέλει προσοχή στην ανάρτηση. Εάν γίνεται, προσπάθησε να μη στηρίξεις το σκελετό από την οροφή, αλλά στους τοίχους.

Όσο για την υγρασία, αν η πλάκα είναι στεγανωμένη σωστά και δεν υπάρχουν κενά στην ψεδοροφή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Για κάθε όμως ενδεχόμενο, μπορείς να τοποθετήσεις στον τοίχο (πάνω από την φευδοροφή, κι εφόσον δεν τρυπήσεις φέρον στοιχείο) εξαεριστικά στόμια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.