akis73 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 Καλησπέρα, ο πίνακας χιλιοστών ανεβαίνει υποχρεωτικά. Αν δεν έχει γίνει ή δεν μπορει να βρεθεί, τότε ανεβάζεις αντίγραφο της ΣΟΙ, δεν χρειάζεται να ανεβάσεις σχέδια που έχουν προσαρτηθεί στην ΣΟΙ. Διάβασε και τις ε/α του ΤΕΕ σχετικά. Εννοείται ότι έξοδα που αφορούν ανάσυρση από αρχείο συμβ/φου βαρύνουν τον εντολέα σου.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 (edited) 1 ώρα πριν, the_topo said: ...να σημειωθεί ότι η κάτοψη της σύστασης είναι ίδια με της αδείας, γι αυτό και δεν την έχω ζητήσει ήδη - έχω αντίγραφο βέβαια μη επικυρωμένο αλλα έτσι γνωρίζω ότι δεν υπάρχει και διαμερισμάτωση κτλ).. Ακόμη και αν είναι ίδια θα ζητάς την κάτοψη από το φάκελο της συμβ/φου ωστε να βλέπεις την σφραγίδα που λέει "πρσαρτήθηκε στο υπ' αριθμ. συμβόλαιο" Έτσι θα είσαι 100% σίγουρος ότι η κάτοψη που διαθέτεις είναι η σωστή και θα ελέγχεις (σε συνδυασμό φυσικά και με την εγκεκριμένη) και την περίπτωση της Δ.Δ. Έχουμε δει πολλά "τρελά" να συμβαίνουν. Edited Οκτώβριος 11 by Pavlos33
Alexander Manolopu Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 (edited) Εχω μία περίπτωση οικοδομικής άδειας διώροφης οικοδομής του 1977. Στην άδεια το ισόγειο χωρίζεται από το κλιμακοστάσιο και ένα ισόγειο κατάστημα. Στη συνέχεια το έτος 1994 έγινε σύσταση και διανομή οριζοντίων ιδιοκτησιών. Στις επιφάνειες του πίνακα της σύστασης έχουνπάρει τη συνολική επιφάνεια του ισογείου και την έχουν διαιρέσει δια δύο. Αρα οι επιφάνειες των οριζοντίων συμπεριλαμβάνουν την επιφάνεια του κλιμακοστασίου. Επίσης έχει γίνει διαφορετική διαμερισμέτωση του ισογείου ( η κάτοψη της σύστασης χωρίζει τα καταστήματα με μία μονή γραμμή. Ετσι απλά). Εγώ έχω υπάγει της οριζόντιες ιδιοκτησίες στον 4495/17 για διαφορετική διαμερισμάτωση. Σημείωση: ούτε στην άδεια γίνεται υπολογισμός του κλιμακοστασίου. Εγώ τώρα καλούμε να βγάλω Ηλεκτρονική Ταυτότητα για τις δύο οριζόντιες του ισογείου. Τι στο καλό βάζω στις επιφάνειες της άδειας; Edited Δεκέμβριος 10 by Pavlos33
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9 (edited) Αν καταλαβα καλα: Υποθετω οτι ειχες στο ισογειο ενα καταστημα και μια ανεξαρτητη εισοδο και εσωτερικη σκαλα που ανεβαινε στον οροφο και, θεωρητικα, χωριζεται απο το καταστημα με τοιχοποιια... [συνηθες στα χωρια, οπου εκαναν στο ισογειο καταστημα και στον οροφο την κατοικια με ανεξαρτητη εισοδο] Ωστε, η εισοδος και η σκαλα ανηκουν στο διαμερισμα του οροφου. Πλην κατω απο την σκαλα μενει ενα κενο, το οποιο κατα λαθος το μετρανε στο καταστημα, ενω ανηκει στον οροφο. Εκαναν συσταση ....αν καταλαβα καλα, μοιρασαν στη μεση την προσοψη ...μετρησαν μαζι και την εισοδο της ΟΙ του οροφου... Προφανως ειναι λαθος η συσταση, αφου πηραν την σκαλα που ανηκει στον οροφο και την προσθεσαν στο ισογειο. Επομενως, ουτε ΔΔ μπορεις να κανεις μεχρι να ξεκαθαρισει το ολο προβλημα. Edited Δεκέμβριος 10 by Pavlos33
Alexander Manolopu Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 (edited) Οχιιι δεν έχουν μετρήσει μόνο το κενό κάτω από τη σκάλα, αλλά όλο το κλιμακοστάσιο.. Καλά ξεμπερδέματα μου εύχομαι! Edited Δεκέμβριος 10 by Pavlos33 διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος-βλ κανόνες συμμετοχής
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 Εσυ δεν εχεις να ξεμπερδεψεις τπτ... Να τους στειλεις στον συμβ/φο να τα διορθωσουν... Μετα αναλαμβανεις εσυ..
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα