Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Ο τίτλος αναφέρει μόνο την ονομασία της θέσης και ότι είναι ανοιχτός χώρος στάθμευσης εντός της pilotis. Δεν αναφέρει ούτε θέση ούτε διαστάσεις ούτε αναφέρεται δε κάποια κάτοψη. Μοναδική μου ελπίδα είναι να έχει ο συμβολαιογράφος κάποια κάτοψη με τα στοιχεία αυτά την οποία όμως δεν αναφέρει πουθενά επί του τίτλου ιδιοκτησίας.

 

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα απευθυνθώ προς το ΤΕΕ και θα ενημερώσω όταν απαντήσουν προς βοήθεια όλων όσων αντιμετωπίσουν παρόμοια περίπτωση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 399
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@dimitris GM @Pavlos33 επανέρχομαι κατόπιν αναζήτησης σε συμβολαιογράφο και τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμμή για τα νομικά θέματα που σχετίζονται με την ταυτότητα.... Αφενός δεν βρέθηκε έγγραφο που να αποδεικνύει τη θέση και τις διαστάσεις της θέσης στάθμευσης. Ο συμβολαιογράφος απεβίωσε (οπότε επεξηγήσεις δεν υπάρχουν)

Τέλος η θέση του ΤΕΕ μετά από διάλογο 10 λεπτών είναι ανέφερε ότι γράφει το Ε9 και γράψε στις παρατηρήσεις ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη θέση και τις διαστάσεις και ότι είναι καθ υπόδειξη του ιδιοκτήτη)

 

Προσωπικά δεν με κάλυψε.. μάλλον απλά με ξεπεταξαν....

Link to comment
Share on other sites

Αναμενόμενες οι εξελίξεις. Η "πατάτα" του παρελθόντος ήρθε η ώρα να πληρωθεί. Κατά τη γνώμη μου, πάσχει η νομική ταυτότητα του πράγματος, καθώς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί κατά θέση, όρια και έκταση χωρικά. Η μόνη αξιόπιστη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι η τροποποίηση της σύστασης.  Για την απάντηση του help desk ισχύει το "σοβαρότης μηδέν".

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 για καλή τύχη του ιδιοκτήτη γείτονας του μεγάλης ηλικίας είχε διατηρήσει ότι έγγραφο σχετίζονταν με την ιδιοκτησία του. Έτσι ανακάλυψα ότι υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας ο οποίος προϋπήρχε της οριζόντιας σύστασης στον οποίο επισυνάπτεται σχέδιο με τίτλο διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στον οποίο αποδίδονται οι διαστάσεις και οι θέσεις των χώρων στάθμευσης της πιλωτής. Δεδομένη η κάκη διατύπωση - αναφορά των υπαρχόντων στοιχείων στην οριζοντίας σύσταση όμως το πρόβλημα σχετικά με την έκδοση της ΗΤΚ κάνοντας τον detective θαρρώ ότι λύθηκε.


Όσων αφορά το help desk πραγματικά ώρες ώρες τοποθετείται με ασόβαρο - ανεύθυνο τρόπο σε βαθμό που σχηματίζω το συμπέρασμα ότι η ΗΤΚ δεν αποτελεί οριστική λύση παρα μόνο ένα μέτρο που περιορίζει εως ένα βαθμό τα κακώς κείμενα.

Link to comment
Share on other sites

Άρα, υπήρχε τίτλος και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει συμβόλαια και αλληλουχία τίτλων. Καλά λέω πολλές φορές ότι θα πρέπει να γίνεται έρευνα μέσω δικηγόρου στην μερίδα του ιδιοκτήτη για να διαπιστωθεί η ύπαρξη των δικαιωμάτων που έχει.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εν ολίγοις ο πελάτης μου είχε νύχτα όσων αφορά λεπτομέρειες και έγγραφα της ιδιοκτησίας του και ο δε συμβολαιογράφος βολεύτηκε με το να αναφέρει τα τυπικά 20τμ ως επιφάνεια του χώρου στάθμευσης. Τη λύση έδωσε ο τυπικός και ενήμερος γεροντάκος από παραπάνω όροφο ο οποίος διατηρούσε αρχείο καλύτερο απ΄τον συμβολαιογράφο τον ίδιο και μου έπιασε την κουβέντα καθώς αποτύπωνα την θέση στάθμευσης που με ενδοιαφέρει.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αυτός ο γεροντάκος σε κάθε πολυκατοικία οπότε συμφωνώ 100% σε αυτό που αναφέρεις για τη έρευνα στην μερίδα του ιδιοκτήτη μέσω δικηγόρου.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή για να συντάξουμε ΗΤΚ πρέπει να κάνουμε και την δουλειά του συμβολαιογράφου.....

Link to comment
Share on other sites

@Faethon11 μη γελιόμαστε... η ΗΤΚ είναι ξεκάθαρα συμβολαιογραφικό/φορολογικό/κτηματολογικό έγγραφο... τα στοιχεία που συμπληρώνουμε είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεται ο συμβολαιογράφος για να υπολογίσει η αξία ακινήτου και να προχωρήσει στην καταχώριση αυτών στον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου!!

Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, Faethon11 said:

Δηλαδή για να συντάξουμε ΗΤΚ πρέπει να κάνουμε και την δουλειά του συμβολαιογράφου.....

Να συντονίσουμε τον πελάτη μας και να αμειφθούμε γι αυτό, διότι στην όλη διαδικασία θα χρειαστεί να χαθούν αρκετές ώρες σε επικοινωνία με πελάτη και συμβολαιογράφο. Δεν είπε κανείς να ψάξουμε εμείς στο Κτηματολογικό γραφείο και αν δεν κάνω λάθος δεν μας δίνεται και το δικαίωμα αναζήτησης τίτλων, το οποίο το έχουν μόνο οι δικηγόροι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.