Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

εγώ την είδα! Αποθήκευση!!! Αποθηκεύεται νερό, και δεν θα την έβαζα σαν δόμηση που έχει φτιαχτεί στο ακίνητο, το πιο πιθανό χωρίς να το ξέρω καλά, είναι πως σαν δόμηση δεν έχει μετρήσει, ούτε ΚΧ δεν θα την δήλωνα. Με τις γνώσεις που έχω τώρα, το χώρος ΒΧ, αποθήκευση νομίζω με καλύπτει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@Arche Αναφερόμαστε σε συγκεκριμένη ενότητα που αφορά την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων και τον ορθό τρόπο καταχώρησης της δεξαμενής στην εφαρμογή.  Οι λοιπές κατασκευές στην Η.Τ.Κ είναι αυτές που δεν εισάγονται με επιφάνεια χώρου. Δες τις παραπάνω δημοσιεύσεις για περισσότερες πληροφορίες. Προσοχή στις χρήσεις της ενότητας. Αφορούν χρήσεις κτιριοδομικού κανονισμού. Π.χ η χρήση αποθήκευση αφορά κτίριο με χρήση αποθήκης (όχι για παράδειγμα μια οικιακή αποθήκη σε μια κατοικία).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε μια μονοκατοικία στο υπόγειο εχει γίνει τακτοποίηση για την αλλαγή απο βοηθητική χρήση σε Κ.Χ. και έχουν προστεθεί αποθήκες κατ΄επεκταση της κατοικίας. Απλά η μια αποθήκη έχει εσωτερική εισοδο απο το σπιτι ενω η αλλη εχει μόνο πρόσβαση απο μια εξωτερική πόρτα στον κηπο. Τι θα συνυπολογιζατε στα συνολικά τ.μ. της κατοικίας;

Link to comment
Share on other sites

Οι επιφάνειες αντιστοιχίζονται με διοικητικές πράξεις και τακτοποιήσεις, ενώ στον πίνακα χρήσεων θα βάλεις παντού κατοικία καθώς αυτή είναι η κύρια χρήση του ακινήτου βάσει του κτιριοδομικού κανονισμού. Στα σχόλια και στην Τ.Ε θα αναφέρεις σε τι αφορά η Η.Τ.Κ. (π.χ διώροφη μονοκατοικία με υπόγεια τακτοποιημένη κατοικία και δυο υπόγειες αποθήκες).

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33Ευχαριστώ συνάδελφε, αλλά το ερώτημα παραμένει. Αν στα συνολικά τ.μ. της κατοικίας που θα αναγράφονται στην Τ.Ε. πρέπει να προσθέσω τις αποθήκες. Εγω νομίζω η εσωτερική τουλάχιστον πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό εμβαδο

Edited by Poli_na
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, θα περιέγραφα ξεχωριστά τις αποθήκες με εμβαδομέτρησή τους. Αν την συμπεριλάβεις στο διαμέρισμα κατοικίας, σκέψου ότι θα συμπεριληφθεί στους κύριους χώρους στις φορολογικές καταχωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα 

μπορεί να μου απαντήσει κάποιος ποιες χρήσεις πρέπει να επιλέξω?

 

Συντάσσω Η.pdf

Μόλις με απάντησε τηλεφωνικά το ΤΕΕ ότι πρέπει να τα βάλω ως εξής

image.thumb.png.e591ae2d9ab2b041dd48a0ebde8f994c.png

σύνολο επιφανειών 342,49τ.μ

image.png.a48a23b72dbf7408ca511e92fb5e5000.png

σύνολο επιφανειών 320,29τ.μ

δηλαδή στις χρήσεις να σβήσω τα 22,20 τ.μ του γκαράζ (επειδή λέει ότι επιλέγοντας στις επιφάνειες κλειστή θέση στάθμευσης 22,20τ.μ  ήδη δηλώθηκε και η χρήση τους

2 μέρες παιδευόμουν και δεν μπορούσα να την κλείσω!

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Παύλο. 

Δεν μου βγάζει σφάλμα. Αλλά πραγματικά, έφαγα 2  μέρες να προσπαθώ για να την κλείσω με διάφορες επιλογές και να μη κλείνει με τίποτα. Και αυτό επειδή προσπαθούσα (όπως φαντάζομαι όλοι μας), τα 342,49 τ.μ των "επιφανειών" να είναι ίσα με τα 342,49 τ.μ των "χρήσεων"

Που να φαντασθώ, ότι επειδή η χρήση  του  γκαράζ των 22,2τ.μ,  ήδη προκύπτει από τον τίτλο του στις "επιφάνειες," πρέπει σαν τ.μ να μην δηλωθούν στις χρήσεις, οπότε ενώ οι "επιφάνειες" είναι 342,49τ.μ  και οι δηλωμένες  "χρήσεις" είναι 320,29τ.μ η Η.Τ.Κ παρόλα αυτά "κλείνει"

Τέλος επειδή επικαλέστηκα και την επιλογή μου

image.png.67638d4fbbf78791c0f813545a422b74.png

η κυρία μου είπε ότι αυτή η επιλογή "Στάθμευση αυτοκινήτων" ισχύει μόνο για αμιγή κτίρια στάθμευσης

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Βασίλη. Αναφορικά με το τελευταίο που σου είπε ότι η χρήση "στάθμευση αυτοκινήτων και πρατήρια υγρών καυσίμων' ισχύει όταν η χρήση είναι αυτή, έχει δίκιο καθώς οι χρήσεις είναι οι κύριες χρήσεις του κτιριοδομικού κανονισμού. Αν όμως, έβαζες τα 22,2 τ.μ με την κύρια χρήση της κατοικίας, λογικά και πάλι δεν θα προχωρούσε γιατί το σύστημα θα "διάβαζε" από τον πίνακα επιφανειών διαφορετική χρήση. Δεν ξέρω αν έκανες και αυτό τον συνδυασμό. Πάντως, εξαρχής έχουμε πει ότι το σύστημα της ΗΤΚ στήθηκε στο πόδι και έχει σοβαρές παραλείψεις και σφάλματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.