Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συν/φοι με καταβολή του 30% του προστίμου (δηλαδή με δήλωση "οριστική" και όχι "περαιωμένη")

μπορώ να εκδώσω Η.Τ.Κ. για μεταβίβαση ή όχι???  

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά !

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Βασίλη. Σαφής οδηγία για το θέμα αυτό δεν υπάρχει, παρά μόνο η κοινή πρακτική η οποία μας οδηγεί στο να ζητάμε πλήρως εξοφλημένο το πρόστιμο και την υπαγωγή σε περαίωση (αν πρόκειται για Ν. 4495) ή οριστική αν πρόκειται για Ν. 4178.

Επειδή το θέμα δεν αφορά μόνο ΗΤΚ αλλά κυρίως τα αυθαίρετα, για να γίνει μεταβίβαση με πληρωμένο μόνο το 30% σημαίνει αρχικά συμφωνία μεταξύ των συμβαλλόμενων, αφετέρου ότι θα υπάρξει σωστή περιγραφή στο συμβόλαιο για την υποχρέωση του αγοραστή να συνεχίσει την διαδικασία και να εξοφλήσει το πρόστιμο.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Παύλο σε ευχαριστώ πάρα πολύ 

υ.γ υπάρχει οδηγία στην Υπ. Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/7577/105/2021  και γίνεται και τροποποίηση της σύστασης και  η μεταβίβαση

αλλά το πρόβλημά μου μάλλον είναι αλλού. Πρόκειται να αγοραστεί από δανειολήπτη με το πρόγραμμα "σπίτι μου". Οπότε δεν πιστεύω ότι η τράπεζα θα του εγκρίνει το δάνειο με έναν τέτοιο υπό συνθήκες  όρο!

και πάλι σε ευχαριστώ πολύ

Edited by ΚΑΝΑ
Δημοσιεύτηκε

ευχαριστώ πολύ συν/φε -τα είδα -αλλά το 22 αναφέρεται σε νομιμοποίηση , ενώ εγώ έχω ρύθμιση -αλλαγή σύστασης και μετά μεταβίβαση με εκκρεμούσα εξόφληση 

Δημοσιεύτηκε
On 7/4/2025 at 11:55 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

αλλά το πρόβλημά μου μάλλον είναι αλλού. Πρόκειται να αγοραστεί από δανειολήπτη με το πρόγραμμα "σπίτι μου". Οπότε δεν πιστεύω ότι η τράπεζα θα του εγκρίνει το δάνειο με έναν τέτοιο υπό συνθήκες  όρο!

και πάλι σε ευχαριστώ πολύ

Ακριβώς Βασίλη. Ο συνάδελφος εκτιμητής που θα αναλάβει τον έλεγχο θα ζητήσει περαιωμένη δήλωση υπαγωγής (αυτό σημαίνει πλήρως εξοφλημένο πρόστιμο) και ΗΤΚ οριστικοποιημένη. Η ΗΤΚ είναι προαπαιτούμενη για να γίνει το αίτημα στο πρόγραμμα μέσω τράπεζας.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ Παύλο ότι δάνεια με τέτοιους όρους δεν εγκρίνονται.

Αλλά η συν/Φος εκ μέρους του αγοραστή τα αντίθετα του λέει!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Βασίλη. Αν το πάτε χωρίς περαίωση και χωρίς εξόφληση, στον αρχικό τεχνικό έλεγχο του ακινήτου από τον συνάδελφο εκτιμητή δεν θα δοθεί τεχνική ταύτιση. Σίγουρα πράγματα. Οπότε αυτό δεν συμφέρει καμία από τις δυο πλευρές, να γίνει καθυστέρηση για να καταλήξουν στο  ίδιο. Ο συνάδελφος μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά επειδή η υπόθεση αφορά δάνειο και μάλιστα επιδοτούμενο ("σπίτι μου ΙΙ") αν θέλουν να προχωρήσει η δουλειά να κάνουν αυτό που λέμε. Πιθανώς μπερδεύονται και βασίζονται στο ότι έχουν λάβει την προέγκριση (αφορά το οικονομικό προφίλ του αγοραστή) και την βεβαίωση επιλεξιμότητας από το πρόγραμμα. Αυτά όμως δεν λένε απολύτως τίποτα, αν δεν φτάσουν στην οριστική έγκριση του δανείου.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Βασίλη,

Η συναδελφος του αγοραστη κανει λαθος.

Οπως τα λεει ο παυλος ειναι:

Το 30% δεν ισχυει επι δανειων.

Δεν προκειται να γινει δεκτο τετοιο συμβολαιο, πριν υπαρξει πληρης εξοφληση των οφειλων, 

[οπως θα γινονταν και εαν στο συμβολαιο εγραφαν.."αξια 100.000" που θα πληρωθει κατα τμημα 80.000 απο δανειο και κατα το υπολοιπο 20.000 κατα την παραδοση..."]

• Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.