soulis13pao Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2024 (edited) ευχαριστω! αρα ουσιαστικα λες να κανω μονο μια απλη τεχνικη περιγραφη επανω στο ΗΤΚ για το συνολικο ακινητο σωστα? το καεκ που θα προκυψει μετα θα ειναι το ιδιο με το αρχικο του πελατη μου προφανως Edited Νοέμβριος 25 , 2024 by soulis13pao
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2024 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 25 , 2024 Αυτό ακριβώς. Συμφωνώ ότι θα είναι το ίδιο ΚΑΕΚ που είναι και πιο λογικό να συμβεί. 1
avgoust Δημοσιεύτηκε yesterday at 10:27 πμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 10:27 πμ (edited) Καλημέρα και Καλή Χρονιά σε όλους. Έχω την εξής περίεργη περίπτωση. Τον Ιούνιο που μας πέρασε , έκανα ΗΤΚ για μια κατοικία που πωλήθηκε. Ο νέος ιδιοκτήτης σήμερα , θέλει να κάνει γονική παροχή και ζητάει εκ νέου ΗΤΚ. Το θέμα είναι ότι στην περιοχή λειτουργεί πλήρως Κτηματολόγιο και δεν έχει γίνει ακόμα η καταχώρηση του συμβολαίου πώλησης του Ιουνίου. Συγκεκριμένα , στο φύλλο εγγραφών φαίνεται ακόμα ο παλιός ιδιοκτήτης και στις παρατηρήσεις ένας αριθμός αίτησης που λογικά είναι η αίτηση καταχώρησης του πωλητηρίου. Μετά από αυτά , μπορει να γίνει σήμερα νέα συμβολαιογραφική πράξη ενώ εκκρεμεί η καταχώρηση της προηγούμενης στο κτηματολόγιο και κυρίως έχω το δικαίωμα να βγάλω ΗΤΚ στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη ? Edited yesterday at 10:33 πμ by avgoust
soulis13pao Δημοσιεύτηκε yesterday at 10:32 πμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 10:32 πμ επειδή και στη δικιά μου περιοχή είχα το ίδιο θέμα έχω ενημερώσει τη προισταμένη του κτηματολογικού γραφείου να κάνει την καταχώριση στο φύλλο άμεσα και ετσι προχωρήσαμε ζήτα και συ το ίδιο
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 11 ώρες πριν Πρώτα πρέπει να "λυθεί" το θέμα του Κτηματολογίου....
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 9 ώρες πριν 21 ώρες πριν, avgoust said: ... Ο νέος ιδιοκτήτης σήμερα , θέλει να κάνει γονική παροχή και ζητάει εκ νέου ΗΤΚ. Το θέμα είναι ότι στην περιοχή λειτουργεί πλήρως Κτηματολόγιο και δεν έχει γίνει ακόμα η καταχώρηση του συμβολαίου πώλησης του Ιουνίου. ..... Μετά από αυτά , μπορει να γίνει σήμερα νέα συμβολαιογραφική πράξη ενώ εκκρεμεί η καταχώρηση της προηγούμενης στο κτηματολόγιο και κυρίως έχω το δικαίωμα....να βγάλω ΗΤΚ στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη ? Όπως ορθώς είπαν οι συνάδελφοι το θέμα είναι ότι το προηγούμενο συμβόλαιο δεν έχει μεταγραφεί. Άρα, αυτή τη στιγμή συμβολαιογραφική πράξη δεν μπορεί να γίνει. Το να δώσεις μια ΗΤΚ (έστω υπό την αίρεση της μεταγραφής) και μετά να την αλλάζεις δεν έχει κάποιο νόημα. Περιμένεις να σου φέρουν το κτηματολογικό φύλλο με την καταχώρηση στον υπάρχοντα ιδιοκτήτη. Υ.Γ Δυστυχώς οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες πλέον.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα