Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια θερμομόνωσης ταράτσας


Recommended Posts

Καλημέρα! Δεν ειμαι σίγουρη αν ειναι εδω ο σωστός χώρος για το θέμα που θέλω να ρωτήσω αλλα είναι η πρώτη μου απόπειρα να δημοσιεύσω ερώτημα οπότε δείξτε κατανόηση!! Ενδιαφέρομαι να κάνω θερμομόνωση σε ένα τμήμα της ταράτσας μιας πολυκατοικίας, με φύλλα εξηλασμένης πολυστερίνης καλύμένα με γεωύφασμα και από πάνω μια στρώση χαλικιού για την συγκράτηση τους. Η πολυκατοικία προς το παρόν δεν εχει διαχειριστή έπομένως από ότι μου είπαν δεν χρειάζεται συναίνεση από τους υπόλοιπους ενοίκους. Αν και πίστευα πως δεν θα ήταν απαράιτητο να βγάλω άδεια γι' αυτό μιας και δεν είδα να το αναφέρει και στις άδειες μικρής κλίμακας, τελικά έκανα λάθος! Ξέρει κάποιος τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να βγάλω άδεια για κάτι τέτοιο?? Χρειάζονται όλα τα σχέδια που χρειάζονται σε μια κανονική άδεια (κατόψεις - όψεις - τομές) ή είναι πιο απλά τα πράγματα??

Link to comment
Share on other sites

Γιατι εκανες λαθος??? Αν δεν κανω κι εγω λαθος μπορει να μην θελει ουτε καν αδεια μικρης κλιμακας.. Νομιζω οτι καποιες εργασιες για την προστασια ενος κτηριου γινονται και χωρις αδεια.. Αρκει μια βεβαιωση απο την πολεοδομια.. Κανε μια αιτηση - ερωτηση αν για την παραπανω εργασια χρειαζεται αδεια.. Απο που σου ηρθε η πληροφορια αυτη???

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως σε τρεις Πολεοδομίες που ρώτησα εδώ στη Θεσσαλονίκη μου είπαν τρία διαφορετικά πράγματα και όχι με μεγάλη σιγουριά!!! Να βγάλω άδεια μου είπαν από την Κεντρική πολέοδομία Θεσσαλονίκης κυρίως για να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους επειδή είναι εργασία σε κοινόχρηστο χώρο. Επειδή όμως μιλούσα με το τμήμα αυθαιρέτων και όχι με το αδειών δεν ήταν σίγουροι για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δε ρώτησες κατευθείαν στη πολεοδομία του ακινήτου και στο τμήμα αδειών

 

Η πολυκατοικία προς το παρόν δεν εχει διαχειριστή έπομένως από ότι μου είπαν δεν χρειάζεται συναίνεση από τους υπόλοιπους ενοίκους

αυτό ποιός στο είπε;;;

επειδή δεν έχει διαχειριστή δε θα ενημερωθούν και οι υπόλοιποι

 

την επισκευή ποιός θα την πληρώσει;

Link to comment
Share on other sites

Την επισκευή θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πανω από το οποίο θα γίνει η μόνωση. Η μόνωση δεν θα γίνει σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας μόνο σε ένα τμήμα της. Το θέμα με την συναίνεση είναι το πιο δύσκολο να λυθεί γιαί δεν θέλει κανενας να μπει στην διαδικασία να υπογράψει, όχι γιατι διαφωνούν αλλα γιατί δεν θελουν να ανακατευτούν. Όλοι λένε "αν μαζέψεις το 50% υπογράφω κι εγω" αλλα έτσι δεν γίνεται τίποτα! Το ότι δεν υπάρχει διαχειριστής κάνει πολύ δύσκολο τον συντονισμο γιατί δεν έχω σε ποιον να απευθυνθώ. Νομίζω μάλιστα πως δεν υπάρχει και καταστατικό. Αν είναι εργασία απαραίτητη για συντήρηση δεν μπορεί να γίνει κάτι γι'αυτό??

Link to comment
Share on other sites

ev,

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στην Πολεοδομία που ανήκει το έργο. Εξάλλου αν γίνει οτιδήποτε με αυτούς θα έχεις να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι εργασία απαραίτητη για συντήρηση δεν μπορεί να γίνει κάτι γι'αυτό??

 

Σιγουρα παιζει πολυ σημαντικο ρολο!!!

 

Αλλα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να μιλησεις με την αρμοδια πολεοδομια οπως προειπαν και οι συναδελφοι και να τους περιγραψεις πως εχει η κατασταση..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.