acnt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Κυρίως στις διαδικασίες τακτοποίησης και προσκύρωσης, συναντιέται ο όρος "παραίτηση από το κτίσμα". Τί ακριβώς σημαίνει αυτό και ποιές πρακτικές εφαρμογές έχει; - Παραίτηση από το κτίσμα σου και άρα πρέπει να κατεδαφιστεί την επόμενη ημέρα; - Παραίτηση από το κτίσμα σου ώστε όταν εφαρμοστεί η τακτοποίηση (η οποία γίνεται με το κτίσμα ως μη υφιστάμενο) αυτός στον οποίο περιέρχεται η έκταση με το κτίσμα, να μπορεί να το κατεδαφίσει όποτε θέλει δίχως ο αρχικός ιδιοκτήτης του να μπορεί να αποζημιωθεί;
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Παραίτηση από το κτίσμα σημαίνει ότι πρακτικά ο ιδιοκτήτης του αποποιήται τα δικαιώματά του για καθε είδους αποζημίωση και θεωρητικά συντάσσεται η πράξη τακτοποίησης, σαν να μή υφίσταται το κτίσμα.
acnt Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Eίναι κάτι σαν την δήλωση άφεσης σε κοινή χρήση δηλαδή, έτσι; Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης ο οποίος κάνει της παραίτηση ή ο άλλος στον οποίο θα περιέλθει η έκταση με το κτίσμα υποχρεούται να το κατεδαφίσει, σωστά; Θεωρητικά μπορεί να νομιμοποιηθεί μετά από μια πράξη τακτοποίησης...
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Πληροφοριακά, για ποιό λόγο συνάδελφε grtopo γράφεις "θεωρητικά" γίνεται η τακτοποίηση? Υπάρχει κάποιο άλλο κώλυμα?
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2009 Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά Δημήτρη... ήθελα να πω, πως από τη στιγμή που το κτίσμα θεωρητικά δεν υφίσταται συντάσσεται η πράξη τακτοποίησης και το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το κτίσμα αντιμετωπίζεται ως γη κενή.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα