Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιτρέπεται αλλαγή χρήσης αποθηκών σε οικία;


Helen M

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Οικόπεδο άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο περιμένει εδώ και χρόνια την ρυμοτόμισή του για διάνοιξη νέας δημοτικής οδού(σύμφωνα με το νέο σχέδιο πόλεως της περιοχής μου). Μέσα σε αυτό το οικόπεδο υπάρχει οικία 95τμ χτισμένη το '70, μια άλλη 45τμ αυθαίρετη που όμως θα κατεδαφιστεί για την διάνοιξη του δρόμου και δυο αποθήκες κολλητά η μια στην άλλη. Η μεγάλη οικία των 95τμ και οι αποθήκες είναι πλήρως νομιμοποιημένα κτίσματα. Δεδομένου ότι δεν μπορώ να χτίσω τίποτα μέχρι να ανοίξει - κάποτε - ο δρόμος, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πολεοδομικά μού επιτρέπεται αυτή τη στιγμή κάτι από τα παρακάτω:
1) Κατασκευή σοφίτας για χρήση ως αυτόνομη οικία.
2) Διαχωρισμός της υπάρχουσας κατοικίας των 95τμ σε δυο αυτόνομες οικίες.
3) Αλλαγή χρήσης των δυο αποθηκών συνολικού εμβαδόν 30τμ  ώστε να μετατραπούν σε οικία με όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν(στατική μελέτη, ενίσχυση των τοιχών λόγω απουσίας θεμελίων, υποστηλώματα για τη στήριξη νέας σκεπής κτλ)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας 

Για σας ισχύουν τα παρακάτω

Άρθρο 41Α
Αλλαγή χρήσης εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων - Εξουσιοδοτική διάταξη

1.   Εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης, κατά τις κείμενες διατάξεις επί ρυμοτομούμενων ακινήτων της παρ.77 του άρθρου 2 του ν.4067/2012 (Α79), εφόσον έχει παρέλθει δεκαετία από την κήρυξη της απαλλοτρίωσης και δεν έχει συντελεσθεί αυτή. Η αλλαγή χρήσης επιτρέπεται, σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή του ακινήτου χρήσεις γης, με εξαίρεση τα ρυμοτομούμενα κτίσματα εντός των κηρυγμένων χώρων  για τη  δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, πάρκων και αλσών επί των οποίων υφίστανται νομίμως κτίσματα, στα οποία επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης μόνο για κατοικία.

2.   Ανεξαρτήτως παρέλευσης δεκαετίας, σε ρυμοτομούμενα κτίρια επιτρέπονται οι αναγκαίες επισκευές για λόγους χρήσης και υγιεινής, όπως εργασίες επισκευής, αποκατάστασης, αλλαγής φέροντος οργανισμού ή πλήρης αντικατάσταση αυτού, διαρρύθμισης, ριζικής ανακαίνισης (που δεν φθάνει όμως μέχρι βαθμού ολοσχερούς κατεδάφισης και ανοικοδόμησής του), αντικατάσταση στέγης, καθώς και κοπής δέντρων σε ρυμοτομούμενα ακίνητα για λόγους επικινδυνότητας. Επιτρέπονται σε ρυμοτομούμενα ακίνητα κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους που εξυπηρετούν στην λειτουργία του κτιρίου, σύμφωνα με τον ν.4067/2012.[Σ1] 

3.   Η οικοδομική άδεια για την αλλαγή χρήσης σε ρυμοτομούμενα ακίνητα, κάθε άλλη μεταγενέστερη ειδική αδειοδότηση, όπως άδεια λειτουργίας, καθώς και η εκτέλεση των απαιτουμένων για την αλλαγή χρήσης εργασιών ή των εργασιών της παρ.2, δεν επηρεάζουν το κύρος και τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης. Σε κάθε περίπτωση, τα αυθαίρετα ρυμοτομούμενα κτίσματα, καθώς και οι εργασίες που πραγματοποιούνται δυνάμει του παρόντος σε ρυμοτομούμενο τμήμα του ακινήτου (οικοπέδου κτιρίου) δεν αποζημιώνονται.


Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.