Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σκέφτομαι να βάλω εξωτερική θερμοπρόσοψη σε διαμέρισμα παλιάς πολυκατοικίας (χωρίς υπάρχουσες μονώσεις). Το βαρύ χειμώνα και με τα καλοριφερ ανοιχτά, η θερμοκρασία εντός δωματίων δεν ανεβαίνει πάνω από 15 βαθμούς..

Το πρόβλημα είναι ότι τα κουφώματα -αν και πλήρως ανακαινισμένα με διπλά τζάμια, θερμοδιακοπές- είναι συρόμενα (χωνευτά). Αυτό απότι καταλαβαίνω θα δημιουργεί θερμογέφυρες.

Το ερώτημά μου είναι αν θα είχε νόημα να προχωρήσω στη θερμοπρόσοψη? Θα δω κάποια βελτίωση στη θερμοκρασία εντός σπιτιού?

Edited by gtka
Δημοσιεύτηκε

Όχι, δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση. Οι τοίχοι συρομένων δεν έχει νόημα να μονώνονται από την εξωτερική πλευρά. Μόνο από την εσωτερική

Δημοσιεύτηκε (edited)

 

Σίγουρα η μόνωση των τοίχων των συρομένων εξωτερικά, δεν έχει την αποτελεσματικότητα που θα είχε αν τα κουφώματα ήταν ανοιγόμενα.

Όμως, άποψή μου είναι ότι, είναι καλύτερα να έχουμε απώλεια από την θερμογέφυρα που αφήνουν, ειδικά τα σύγχρονα, "βουρτσάκια" των συρομένων από την απώλεια που έχει ένας πλήρως αμόνωτος τοίχος.

Εκτός αυτού, σίγουρα θα υπάρχουν και εξωτερικοί τοίχοι που δεν καλύπτουν συρόμενα κουφώματα, και εκεί η θερμοπρόσοψη θα αποδώσει 100%.

Edited by antloukidis
Δημοσιεύτηκε

Σημαντικός είναι και ο προσανατολισμός. Οι νότιοι τοίχοι έχουν λιγότερες απώλειες σε σχέση με τους βορινούς. 

Πριν την όποια επέμβαση θα πρέπει να γίνει έλεγχος (ΠΕΑ) ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της κάθε λύσης.

Να ελεγχθεί επίσης η νομιμότητα της επέμβασης, δεδομένου ότι οι όψεις της πολυκατοικίας είναι κοινόχρηστες και ίσως χρειαστεί απόφαση γ.σ.

 

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Σχετικα με τον έλεγχο (ΠΕΑ), αν τον έκανα, θα μπορούσε να μου δώσει μετρήσιμα νούμερα, δηλ σε τι ποσοστό θα είχα βελτίωση κτλ?

Αυτό που με φοβίζει είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσω στο έργο και τελικά να μη δω καμία βελτίωση στη θερμοκρασία εσωτερικά.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Μόνο μία μελέτη θερμικών απωλειών (ελάχιστα με το ΠΕΑ), θα σας δώσει κάποια μετρήσιμη ένδειξη της βελτίωσης και θα υπολογίσει το απαιτούμενο πάχος μόνωσης.

Το σωστό βέβαια είναι να γίνει και έλεγχος των θερμ. σωμάτων, για να φανεί αν καλύπτουν τις απώλειες.

Με λίγα λόγια απαιτείται μηχανολόγος μηχανικός, που να ασχολείται με το θέμα....

Edited by antloukidis
Δημοσιεύτηκε (edited)

Όταν το νερό της βρύσης που πέφτει σε ένα τρύπιο κουβά, είναι λιγότερο από αυτό που φεύγει από τις τρύπες, η στάθμη κατεβαίνει!

Edited by antloukidis
Δημοσιεύτηκε
4 hours ago, georges81 said:

αντλια θερμοτητας εχετε βαλει? μ φαινεται περιεργο οτι δν σηκωνει θερμοκρασια

δεν έχω αντλία θερμότητας (δε γνωρίζω καν τι είναι). η θέρμανση προέρχεται από σώματα καλοριφέρ που θερμαίνονται από λέβητα φυσικού αερίου. Το χειμώνα ανεβάζουν τη θερμοκρασία 3-4  βαθμούς μαξιμουμ

Δημοσιεύτηκε
17 ώρες πριν, gtka said:

δεν έχω αντλία θερμότητας (δε γνωρίζω καν τι είναι). η θέρμανση προέρχεται από σώματα καλοριφέρ που θερμαίνονται από λέβητα φυσικού αερίου. Το χειμώνα ανεβάζουν τη θερμοκρασία 3-4  βαθμούς μαξιμουμ

ok προφανως το συστημα θερμανσης δεν αποδιδει τις θερμιδες π πρεπει για πλειστους λογους. Όπως προείπαν θα πρέπει να πάτε σε ένα μηχανικό να αξιολογήσει-μετρήσει την κατάσταση κ να σας προτείνει λύσεις. είτε αύξηση των αποδιδόμενων θερμίδων, είτε μείωση των θερμίδων που χρειάζονται για να ζεεσταθεί το σπίτι είτε συνδυασμό αυτών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.