Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τριγμοι σε κτιριο


Vanzel

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Σε 5όροφο κτίριο του 1965 στο κέντρο της Αθήνας, στο 2ο όροφο (περίπου 220 τετραγωνικά) ξεκίνησε να λειτουργεί βιοτεχνία (κατασκευή t-shirts και πουκαμισων).
Η βιοτεχνια, λογικά (αφού δεν έχω επισκεφτεί εσωτερικά τον χώρο τους) έχει φέρει κάποιο μηχάνημα που κόβει τόπια. Ωστόσο είναι τόσο μεγάλα τα χτυπήματα του μηχανήματος αυτού που νιώθω τους τριγμούς του κτιρίου στον 5ο.Το μηχάνημα αυτό λειτουργεί καθημερινα 8.00-14.00. Για να βοηθήσω είναι σαν να περνάει το μέτρο από κάτω.

Η επικοινωνία τόσο με τον ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας, όσο και με τον ιδιοκτήτη του ακινητου είναι δυσκολη, οπότε δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί τους.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα καθημερινά χτυπήματα δημιουργούν ή θα δημιουργήσουν μελλοντικά πρόβλημα στο κτίριο. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα την γνώμη σας και την βοήθεια σας πως (και αν πρέπει) να το χειριστώ.

 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Εγείρονται πολλά ερωτήματα, μεταξύ αυτών αν η εγκατάσταση της βιοτεχνίας έγινε βάσει νόμιμης άδειας, αν τηρούνται οι προ υποθέσεις χορήγησης της άδειας λειτουργίας, αν επιτρέπεται η εγκατάσταση στην περιοχή, αν στα "χαρτιά" πέρασε ως μη οχλούσα αλλά στην πράξη (όπως λες) παράγει θόρυβο και έχει καταστρατηγήσει πλήρως τις ΠΠΔ, αν τηρούνται μέτρα πυρασφάλειας, αν το καταστατικό της οικοδομής επιτρέπει τέτοια χρήση κλπ . Σε πρώτη φάση, επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της (στοιχεία του υπεύθυνου της βιοτεχνίας θα βρεις από το τμήμα ανάπτυξης του Νομού) .  Αν αρνείται είσαι αναγκασμένος να απευθυνθείς σε αστυνομία για τον θόρυβο. Το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε δικηγόρο για τα περαιτέρω (αρχικά ίσως κάποιο εξώδικο, θα σου πει αυτός πως θα κινηθείς).

Edited by Pavlos33
  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.