mixanikos-x Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2008 Ξέρει κανεις πως μπορει να ξεκινησει καποιος να κανει πιστοποίηση κατα HACCP και ISO?
ZaXoYs Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2008 Η ερώτηση είναι αρκετά γενική ρωτάς σε ποιόν φορέα να απευθυνθείς ως μηχανικός ή που να πάρεις τις γνώσεις για να εφαρμόσεις την διαδικασία πιστοποίησης? Περι HACCP που έχω κάνει κάποια πράγματα σε 1 μεταπτυχιακό μάθημα παλιότερα έδινε την πιστοποίησηο ΕΦΕΤ.Πλέον αυτό σταμάτησε οπότε πρέπει εσύ να βρεις τον φορέα που θα κάνει την πιστοποίηση Ένας που γνωρίζω είναι ο http://www.tuv.gr/ Περι haccp παλι γνωρίζω οτι γίνονται κατά καιρούς σεμίνάρια επιμόρφωσης (πχ είχε κάνει το ΕΜΠ ) και υπάρχει και αρκετή βιβλιογραφία ,δες : http://www.papasotiriou.gr/results.asp?ModifiedSince=0&cat=0&av=HACCP&ty=0&mode=0&iStatusID=-1&npage=1 (και στα ελληνικά) Για iso καλύτερα να ρωτήσεις στον ΕΛΟΤ : http://www.elot.gr 1
jimis9497 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 13 , 2008 Από τα λίγα που θυμάμαι και γω από τα θέματα τυποποίησης, για την έκδοση HACCP και ISO η εταιρεία που ενδιαφέρεται να τα εκδόσει πηγαίνει σε κάποιο γραφείο που ασχολήται με την έκδοση πιστοποιητικών τυποποίησης και αυτοί αναλαμβάνουν την πρώτη οργάνωση και χαρτούρα της διαδικασίας. Αφού δημιουργηθεί το ISO της εταιρεία την πιστοποίηση του την αναλαμβάνει ο ΕΛΟΤ ή και ιδιωτικές εταιρείες. Για το HACCP δεν θυμάμαι ποιος αναλαμβάνει την πιστοποίηση του, αλλά ο ΕΦΕΤ ελέγχει ότι η εταιρεία έχει HACCP και το εφαρμόζει.
ΠΕΪΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 19 , 2008 Αρχικά να πούμε ότι τόσο το HACCP όσο και το ΕΛΟΤ 1416 έχουν εξελιχτεί σε ISO 22000. Ο ενδιαφερόμενος οργανισμός πρέπει να αναπτύξει και να εφαρμόσει ένα σύστημα ποιότητας που θα ικανοποιεί το πρότυπο αυτό (είτε από μόνος του είτε με τη βοήθεια συμβούλων) και μετά να πιστοποιήσει το σύστημα αυτό ένας διαπιστευμένος φορέας. Αρμόδιος φορέας διαπίστευσης στην Ελλάδα είναι το ΕΣΥΔ ενώ η πιστοποίηση μπορεί να δοθεί από μια από τις πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Χάρης.
Yiannis_Lamia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2009 Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να κάνω ένα σχετικό post. Οι μελέτες HACCP , ISO τιμολογούνται πολλά χιλιάρικα. Εγώ έχω κάνει 3, αλλά έπρεπε πρώτα να ανακαλύψω ότι αυτές τις μελέτες ( οι οποίες έχουν βαρύ επιστημονικό ενδιαφέρον) "πωλούνται" από πτυχιούχους ΤΕΙ ή και όχι (με απλά σεμινάρια λίγων ωρών για αποφοίτους λυκείου). Αφού λοιπόν ίδρωσα πάνω στη χημεία και την μικροβιολογία αρκετά χρόνια ένιωσα το δίκιο να με πνίγει! Πήρα το θάρρος και επικοινώνησα με τη γενική γραμματέα του τμήματος Μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ και έθιξα το θέμα. Αφού διαπίστωσε και η ίδια ότι δεν εντάσονται πουθενά και κατάλαβε το άμεσο ενδιαφέρων όλων μας με διαβεβαίωσε ότι θα πρέπει να εντάσονται στη κατηγορία 17. Δεν είναι λοιπόν καιρός να νομοθετηθεί κάτι σχετικό, να μπέι ένας φραγμός στην ασυδοσία μερικών και να προχωρήσουμε στην κατοχύρωση και αυτού του δικαιώματος?
entsir Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29 , 2009 ένας εύκολος τρόπος για να πιστοποιηθεί μια εταιρία εύκολα και γρήγορα με ISO 9001 ή ISO 22000 - HACCP είναι η χρήση του εξειδικευμένου software που έχουμε αναπτύξει στην εταιρία CERTWAY. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο www.certway.gr ή ακόμη και να λάβετε μέρος σε κάποια δωρεάν ημερίδα
jim_boy_2049 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Μία ερώτηση. Κάνω μελέτες ISO 9001, γνωρίζω και από ΕΛΟΤ 1801 και τώρα προσπαθώ να ασχοληθώ με ISO 22000. Όσων αφορά τα τυπικά-θεωρητικά του προτύπου τα καταλαβαίνω, το πρόβλημα μου είναι από που θα μπορώ να βρίσκω τους κινδύνους για το κάθε τρόφιμο (δηλαδή όλα αυτά τα μικρόβια, φυσικούς, βιολογικούς, χημικούς παράγοντες)
tangelit Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2009 Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για το ερώτημά σου. Κάθε φορά, και εκεί έγκειται η διαφορά του iso 9001 και του 22000, θα πρέπει από δικές σου πηγές, ή του πελάτη σου, να βρίσκεις τους αντίστοιχους κινδύνους και να τους αναφέρεις. Βιβλιογραφία, internet κλπ.
chrisalinho Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24 , 2009 Παιδιά μπορεί κάποιος να μου πει τι προυποθέσεις πρέπει να έχει μία επιχείριση για να πάρει haccp? η που μπορώ να τις βρω? μπορείς να ρωτήσεις αμέσως στον ελοτ?
gstat Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 23 , 2011 Κάθε επιχείρηση που παράγει ή και διαχειρίζεται τρόφιμα θα πρέπει να εφαρμόζει ένα σύστημα που θα αποτρέπει "μολυσματικούς" παράγοντες να ενσωματωθούν στο τελικό προϊόν και κατά συνέπεια να βλάψουν τον τελικό καταναλωτή. Προϋπόθεση λοιπόν είναι η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος. Στο διαδίκτυο και στην σελίδα του ΕΦΕΤ υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτό. Αν έχεις κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις θα μπορούσαν αν σου απαντήσω
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα