Μετάβαση στο περιεχόμενο

διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου (ερώτηση ιδιώτη)


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Σε έναν όροφο υπάρχουν δύο διαμερίσματα με διαφορετική διαμερισμάτωση (το ένα διαμέρισμα πήρε 1 τ.μ. από το άλλο) από αυτήν στην Σύμβαση. Και οι δύο ιδιοκτήτες συμφωνούν με την υπάρχουσα πραγματική διαμερισμάτωση. Επιθυμώ να αγοράσω το ένα από τα δύο διαμερίσματα. Τι πρέπει να γίνει και πως να αποτυπωθεί στην ηλεκτρονική ταυτότητα. Σας ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν το περίγραμμα του υφιστάμενου διαμερίσματος διαφέρει από το περίγραμμα της κάτοψης της άδειας, απαιτείται τακτοποίηση.

Αν το περίγραμμα του υφιστάμενου διαμερίσματος διαφέρει και από το περίγραμμα της κάτοψη της σύστασης, τότε απαιτείται και τροποποίηση ΣΟΙ.

Φυσικά το αν ισχύει κάτι από τα ανωτέρω θα το κρίνει ο μηχανικός βάσει ν. 4495/17 λαμβάνοντας υπόψιν ότι: Δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή και δεν καταγράφονται ως παραβάσεις κατά τον έλεγχο οι αποκλίσεις των διαστάσεων του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του ύψους αυτού και του ύψους ορόφου, έως δύο τοις εκατό (2%) συνολικά από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας, μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα - επενδύσεις), εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως.

 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν χρειάζεστε Μηχανικό.. Καταρχήν το να το τακτοποιήσει, αν χρειάζεται τακτοποίηση κάτι είναι υποχρέωση του πωλητή όπως και η δημιουργία της ηλεκτρονικής ταυτότητας του ακινήτου, είναι υποχρέωση του Μηχανικού που θα του το αναθέσει ο πωλητής. Καθώς εσείς ξέρετε όμως το σπίτι και ναι μεν το έχετε δει. Καλό είναι να το δει και αρμόδιος Μηχανικός για εσάς. Τυγχάνει όταν αυτοί μάλιστα έχουν μια εμπειρία, να δούνε και θέματα κατασκευής που σίγουρα μπορούν να επηρεάσουν ένα ακίνητο και επίσης όσον αφορά τα ζητήματα ρυθμίσεων-τακτοποιήσεων που λέμε εδώ καλό είναι να έχετε Μηχανικό από την πλευρά σας να ελένξει το ακίνητο για εσάς. 

Link to comment
Share on other sites

- πόσα τμ. ειναι στην αδεια; 71

- ποσα τμ. ειναι στην συσταση; 71

- ποσα τμ. μετρατε  σημερα; 70

Δεν εχεις ΔΔ ...δεν εχεις το  2% που αφορα το κτιριο

Εχεις καταληψη ενος τμηματος απο το διπλανο διαμερισμα

Εχεις αυτο, που προσπαθουν να βρουνε μια νομικη φορμουλα...να το λυσουν..

δυσκολο

εδω

https://www.michanikos.gr/index/articles/επικαιρότητα/συμβολαιογράφοι-πομιδα-αίτημα-για-δικαίωμα-μονομερούς-τροποποίησης-σύστασης-οριζοντίου-ιδιοκτησίας-όταν-υπάρχει-διαφορά-στην-επιφάνεια-r12473/

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.