Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια υπαίθριου σταθμού αυτοκινήτων


2005

Recommended Posts

Καλησπερα και καλη χρονια. Επαναφερω το θεμα. Δεν εχω ασχοληθει παρα πολυ ειναι η αληθεια με το θεμα παρκινγκ. Αλλα τωρα ειμαι στα προθυρα να ξεκινησω εναν σταθμο αυτοκινητων σε ενα οικοπεδο που εχω στην Αθηνα, Θα ηθελα τη βοηθεια οποιου γνωριζει κατι περισσοτερο περι του θεματος. Τοσο για τα διαδικαστικα (αν και εχω διαβασει και συνεχιζω να διαβαζω για αδειες ιδρυσης και λειτουργιας, δικαιολογητικα κλπ) αλλα κυριως για το πως θα σχεδιασω το παρκινγ. Προφανως θα κανω και τη μελετη και ολη τη διαδιασια και παραλληλα ειμαι και ιδιοκτητης του οικοπεδου.Παραθετω ενα προχειρο σχεδιο που εκανα για διαστασεις οικοπεδου.

 

Ενα βασικο ερωτημα, θα χρειαστει να κανω τοπογραφικο? Το οικοπεδο μου ειναι εντος σχεδιου, αρα μηπως θα μπορουσα να χρησιμοποιησω το τμημα του σχεδιου πολης?

 

Και ενα ακομα πιο βασικο, πως σχεδιαζω μεσα τις θεσεις σταθμευσης? Ανα 5τμ το αυτοκινητο? Ορια και αποστασεις απο που βρισκω?

 

Υπαρχουν λικνς μεσα στο φορουμ περι του θεματος αλλα τα περισσοτερα δεν λειτουργουν.

 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Μανωλη ευχαριστω, για αλλη μια φορα πρωτος. Εχω βρει και τα παλαιοτερα ΦΕΚ, θα τα ριξω ολα μια ματια.

 

Edit: Πριν δεν ανεβασα το αρχειο. Το κανω τωρα

Drawing1-Model.pdf

Edited by charis_r
Link to comment
Share on other sites

Η παραπάνω απόφαση Αποφ-98728/7722/93 (ΦΕΚ-167/Δ/2-3-93) δεν αντιστοιχεί στην περίπτωση αδειοδότησης υπαίθριου σταθμού αυτοκινήτων, παρά στις προδιαγραφές σταθμών αυτοκινήτων που εξυπηρετούνε κτίρια. Αυτή είναι η περίπτωσή σου ? Δεν νομίζω.

Για τους υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων ισχύει το άρθρο 28 του Π.Δ. 455/76, όπως έχει αναφερθεί και παραπάνω.

Η διάκριση για να σχεδιάσεις τις θέσεις στάθμευσης αφορά αν η στάθμευση γίνεται από υπαλλήλους ή με αυτοεξυπηρέτηση (από τους πελάτες).

Στην πρώτη περίπτωση -υπάλληλοι- η διάσταση κάθε θέσης στάθμευσης ορίζεται σε 10 m2 (Νόμος 2801/2000, άρθρο 6) και δεν χρειάζεται να σχεδιάσεις τις θέσεις στάθμευσης πάνω στην κάτοψη. Στην δεύτερη περίπτωση -αυτοεξυπηρέτηση- ισχύει το σκαρίφημα του άρθρου 28 του Π.Δ. 455/76 στο οποίο φαίνονται οι θέσεις και οι διαστάσεις των διαδρόμων κυκλοφορίας, οι ελάχιστες αποστάσεις, κλπ. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να σχεδιάσεις τις θέσεις στάθμευσης πάνω στην κάτοψη του οικοπέδου λαμβάνοντας υπόψη αυτό το σκαρίφημα του άρθρου 28.

Στην άδεια αναγράφεται αν η στάθμευση γίνεται από υπαλλήλους ή με αυτοεξυπηρέτηση. Αυτή είναι η βασική διάκριση βάσει της οποίας ελέγχεσαι και αδειοδοτείσαι.

Link to comment
Share on other sites

Κοκκινε ευχαριστω για υην απαντηση. Η αληθεια ειναι οτι και εγω του 76 κοιτουσα μεχρι που ο μανωλης μου υπεδειξε του 93.

Εισαι σωστος, υπαιθριο σταθμο αυτοκινητων θελω, οχι εξυπηρετηση για κτιρια. Αρα παω με του 76 και τις τροποποιησεις του (τις βρηκα τις περισσοτερες). Αυτοεξυπηρετηση μαλλον θα εχω.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπέρα και από μένα!Από λάθος μου είχα ανοίξει και εγώ ένα θέμα για υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων!Στην περιφέρεια που πήγα και κατέθεσα φάκελο για άδεια ίδρυσης πάντως μου είπαν επειδή έχει υπάλληλο δε χρειάζεται να βάλω διαγράμμιση!Ο προβληματισμός μου όμως είναι ότι στα ΦΕΚ δεν είδα πουθενά να το αναφέρει αυτό.Το μόνο που κατάλαβα είναι ότι χρειάζεται διαγράμμιση ανεξάρτητα υπαλλήλου με βάση τα σκαριφήματα του νόμου!

Επίσης πέρασα και μια βόλτα από την πολεοδομία και μου είπαν ότι χρειάζεται άδεια για έλεγχο φύτευσης (λόγω ασφαλτόστρωσης).Τι άδεια όμως δεν μου απάντησαν.Μικρής κλίμακας ή κανονική?Φοβερή εξυπηρέτηση από την πολεοδομία Αθηνών!Θα ξαναπάω και θα ρωτήσω άλλον υπάλληλο και θα ενημερώσω για επιπλέον διαπιστώσεις.Αν κάποιος συνάδελφος έχει κάτι νέο να προσθέσει παρακαλώ να μας ενημερώσει και μας.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Είπαμε και παραπάνω ότι σε σταθμευση από υπαλλήλους δεν χρειάζεται διαγράμμιση γιατί ισχύει το άρθρο 6 του Ν.2801/2000 που εκτιμά επιφάνεια 10 m2 για κάθε θέση στάθμευσης. Αυτό δεν αναφέρεται κάπου αλλού για να το ψάχνεις παρά μόνο σε αυτόν το νόμο. Καταθέτεις μία κάτοψη του χώρου χωρις διαγραμμίσεις.

Επίσης από την πολεοδομία δεν χρειάζεσαι τίποτε, ήταν άσκοπο να πας, αγνόησέ τους. Θα ξαναθυμίσω σε αυτό το σημείο την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του Νόμου 4072/2012 "Βελτίωση Επιχειρηματικότητας..." :

Για την έκδοση οποιασδήποτε άδειας, έγκρισης ή πιστοποιητικού, καθώς και για τη διατύπωση γνώμης, αρκεί η προσκόμιση των δικαιολογητικών που προβλέπονται ρητά στο νόμο ή σε κανονιστικές πράξεις. Δεν επιτρέπεται η εκ μέρους της αρμόδιας αρχής αναζήτηση πρόσθετων δικαιολογητικών ενώ, αν προσκομισθούν, δεν λαμβάνονται υπόψη για την έκδοση της πράξης. Η παράβαση της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα εκ μέρους του αρμόδιου υπαλλήλου.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Έχω μία περίπτωση ιδιώτη με οικόπεδο περιφραγμένο και ασφαλτοστρωμένο ο οποίος θέλει να το χρησιμοποιήσει για ενοικίαση Θ.Σ. Για να αποκτήσει άδεια για είσοδο-έξοδο πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία αδειοδότησεις στην πολεοδομία; Γνωρίζει κάποιος σχετικά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.