nikben Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Καλημέρα, στη περίπτωσή μου έχω υποβάλει αρχιτεκτονική μελέτη στην εφορία αρχαιοτήτων για διόροφο κτίριο με υπόγειο και έπειτα απο δοκιμαστική ανασκαφή υπήρξαν ευρήματα. Η Υπηρεσία με υποχρεώνει να υποβάλλω νέα μελέτη και να καταργήσω το υπόγειο αφου τα ευρήματα δεν μετακινούνται ούτε επιτρέπεται περαιτέρω εκσκαφή. Η θεμελίωση πλέον θα γινει πάνω σε αυτά έπειτα απο κατάχωσή τους με διαβαθμισμένα αδρανή... Ιδού το ερώτημα: Τι θεμελίωση θα κάνω με τα ευρήματα να βρίσκονται σε στάθμη 0,40μ από το φυσικό έδαφος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουμε γενική κοιτόστρωση. Προσοχή στις επικαλύψεις οπλισμών, στην ποσότητα τσιμέντου στο σκυρόδεμα της θεμελίωσης (προς αποφυγή της γρήγορης διάβρωσης του οπλισμού) και στα αρχαία πηγάδια που ίσως υπάρχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikben Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Γειά σου ΧΑΡΗ, γενική κοιτόστρωση ΟΚ! Τι γίνεται όμως με την ολίσθηση? Εκτός των άλλων ο ΕΚΩΣ αναφέρει για βάθος θεμελίωσης 1,50μ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Ολίσθηση διώροφου κτηρίου με γενική κοιτόστρωση; Απίθανο μου φαίνεται. Μπορείς να κάνεις βέβαια έναν έλεγχο για το τυπικό του πράγματος αν το επιθυμείς. Τα αρχαία δεν τα καλύπτεις με 3Α; Πού γράφει ο ΕΚΩΣ για βάθος θεμελίωσης 1,50μ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Πού γράφει ο ΕΚΩΣ για βάθος θεμελίωσης 1,50μ; Και εγώ δεν θυμάμαι να το γράφει πουθενά! Δηλαδή αν έχουμε βράχο και δεν έχουμε υπόγειο θα πρέπει να πάμε σε 1,50? Νομίζω πως όχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkalliou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Το 1,5μ δεν το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για να εγκιβωτιστεί το πέδιλο και να θεωρηθεί και πάκτωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dratsiox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Νομίζω πως αυτό το βάθος έχει προκύψει από γερμανικούς κανονισμούς για προστασία από παγετό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Τώρα όμως λύνουμε ενιαία ανωδομή-θεμελίωση χωρίς να θεωρούμε πλήρη πάκτωση και από τον παγετό, τη διάβρωση κ.λπ. προστατεύονται τα πέδιλα όπως και οι εμφανείς δοκοί και στύλοι της ανωδομής, δηλαδή με κατάλληλες επικαλύψεις, αποστατήρες, κατάλληλη ποιότητα σκυροδέματος και περιεκτικότητα αυτού σε τσιμέντο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mkalliou Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Οπότε θεωρητικά κάποιος θα μπορούσε να θεμελιώσει χωρίς σημαντική εκσκαφή (μόνο τη φυτική γη ή τις χαλαρές επιχώσεις), ακόμα ακόμα και στην επιφάνεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dratsiox Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2009 @mkalliou η επίχωση απλά προσφέρει στην ευστάθεια του θεμελίου. Σε στέγαστρα μνημείων η θεμελίωση μπορεί να είναι στην επιφάνεια, χωρίς επίχωση, του εδάφους, επειδή απλά δε σου επιτρέπουν να σκάψεις Σου θυμίζει κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα