Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιφανειακή θεμελίωση λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων


 

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Τί λογική και αυτή; "Έχετε αρχαία; Μην τα πειράξετε, αλλά μπορείτε να τα καταστρέψετε μπαζώνοντας και σκυροδετώντας από πάνω τους!"

 

Πάντως συμφωνώ με Χάρη. Γενική κοιτόστρωση και θα χρειαστείς και λίγο μπάζωμα-διαμόρφωση τελικής επιφάνειας περιβάλλοντα χώρου.

Link to comment
Share on other sites

@acnt

Δε ξερω αν αναφέρεσαι στο δικό μου μήνυμα. Πάντως σε σε πρόσφατο συνέδριο είδα λύσεις με μεταλλικά πέδιλα(!), δηλαδή επάλληλες στρώσεις μεταλλικών πλακών οι οποίες υποκαθιστούν τα κλασικά πέδιλα σκυροδέματος

Link to comment
Share on other sites

Το 1,5μ. το θυμάμαι απ' τον ΝΚΩΣ 1995, στον ΕΚΩΣ δε το βρήκα. Μάλλον ο mkalliou έχει δίκιο σχετικά με το 1,5μ. και το πέδιλο.

dratsiox εμένα μου θυμίζει το περίφημο στέγαστρο σε αρχαιολογικό χώρο στη Σαντορίνη όπου καταπλάκωσε κ ανθρώπους. Εκεί βέβαια έφταιγε το χωροδικτύωμα του επιστεγάσματος αν θυμάμαι καλα.

Σε ημερίδα πάντως με ομιλητή το Δραγκιώτη όπου τον ρώτησα το συγκεκριμένο θέμα μου απάντησε οτι εχω πρόβλημα. Είμαι επιφύλακτικός, εχω φτάσει σε σημείο να σκεφτώ γενική κοιτόστρωση με φρεατοπασσάλους οπότε το κόστος θα εκτοξευθεί στον Άρη...

Link to comment
Share on other sites

@nikben

τα πέδιλα αυτά αφορούν στέγαστρα όπου τα φορτία είναι γενικά μικρά. Στη δικιά σοτ περίπτωση το πρόβλημα ειναι συνθετότερο. Γενικά συμφωνώ μαζί σου στο να είμαστε συντηρητικοί σε θέματα εδαφών

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν αναφέρομαι σε εσένα dratsiox αλλά στην νοοτροπία των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών. Μεταλλικά πέδιλα; Πολύ καλό! Έχεις σχετικά αρχεία-πρακτικά συνεδρίου να τα ανεβάσεις;

Link to comment
Share on other sites

περιμένω ακόμη να μου στείλουν το cd ! Δεν ήταν έτοιμο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Θα το ανεβάσω όταν το έχω.

Link to comment
Share on other sites

Εκεί βέβαια έφταιγε το χωροδικτύωμα του επιστεγάσματος αν θυμάμαι καλα.

 

Δεν εφταιγε το χωροδικτύωμα. Η θεμελίωσή του ήταν προβληματική.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, Άρη, για τις συνδέσεις και τη μεταβολή του τύπου του εδάφους της επίχωσης είπαν σε συζήτηση μετά από ημερίδα στο ΑΠΘ οι Ερμόπουλος, Αβραμίδης και άλλοι που ήταν στην επιτροπή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.